Reklama

Reklama

Cirkus Humberto

(seriál)
  • Západní Německo Zirkus Humberto
všechny plakáty
TV spot 7
Drama / Rodinný / Historický
Československo / Západní Německo, 1988, 10 h 35 min (Minutáž: 52–55 min)

Předloha:

Eduard Bass (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Petr Haničinec, Kathy Kriegel, Josef Kemr, Martin Růžek, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Claudine Coster, Josef Dvořák (více)
(další profese)

Epizody(12)

Jeden z nejvýpravnějších seriálů České televize podle slavného románu Eduarda Basse, k němuž složil hudbu Karel Svoboda a ústřední melodii nazpíval Karel Gott. Životní příběhy šesti generací rodu Humberto zobrazují pohnuté osudy lidí, kterým se cirkusová manéž stala osudem. (Česká televize)

Videa (12)

TV spot 7

Recenze (294)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na mě od mala působil depresivně. Už při úvodní znělce jsem z něj měl nepříjemný pocit. Nikdy jsem se na něj nedíval s chutí, protože mi přišlo, že v každé kapitole se hrdinům stalo vždy něco špatného a nebyli snad jednu delší chvíli šťastni. Seriálu se nedá upřít výpravné zpracování, dobrý příběh a výborné herecké výkony. Vlastně není si moc na co stěžovat, jen se mi nikdy nelíbil a neměl jsem ho rád a to je při subjektivním hodnocení docela podstatné. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Azda jeden z najlepších českých seriálov vôbec ... už len tá - na dobu i krajinu - veľkolepá výprava si zaslúži zvláštnu pozornosť, o prekrásnej hudbe Karla Svobodu nehovoriac. Cirkus Humberto však nie je len - v istých ohľadoch - prelomovým počinom, ale predovšetkým hlboko ľudským, hrejivým, generačným opusom, hodným všemožnej pozornosti množstva divákov. Menšie výhrady by som mala k nie vždy celkom dobre zvládnutým starnutím postáv, kedy sa napríklad blonďavé modrooké chlapča mohlo zmeniť na čiernookého a pomaly už sivejúceho 17ročného mladíka ... Nebyť týchto detailov, a nebyť prílišnej epizodickosti (predsa mám len radšej príbehy smerujúce k jasnej pointe), považujem tento seriál za svoj osobný seriálový objav roka. ()

Reklama

AdaMM 

všechny recenze uživatele

dnes už se na to člověk dívá jinak - ale Cirkus Humberto mě dostával totálně - vaš-kú - prožíval jsem se všemi hrdiny každý další díl úplně bez dechu. tuším že to bylo vždycky nedělní poledne, kdy jsem musel s dědečkem zasednout k televizi a tajit dech, co se zase bude dít :) super seriál, geniální herecké výkony, totálně povedená stylizace... v době, kdy ještě "cirkus" nebylo sprosté slovo kvůli ochraně zvířat, ale pro uvolněnou morálku ;) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Cirkus mi nikdy nepřipadal jako nějak zvlášť zajímavá zábava, ale jeden z mých nejoblíbenějších spisovatelů, mistr zemitého slova, Eduard Bass mě málem přesvědčil o opaku.. A jiný mistr, či režisér považovaný za mistra, totiž František Filip, se dané látky chopil a učinil z ní legendu české seriálové tvorby, pokud pomineme fakt, že se jedná o seriál koprodukční.. Famózním se jeví rozhodně ústřední hudební motiv Karla Svobody !! Absolutorium, za mě jasných pět hvězdiček.. Dál už lze Filipovi přiznat snad jen to mistrné vedení svých herců, hvězdy vedle hvězdy.. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Stále více si uvědomuji, jaké nádherné filmy a seriály se za "totáče" točily. Dnes je to pouze o penězích, sexu a vypráskaných lidičkách - ale to přeci není to jediné v životě. Nebo ano? Potom je mi to líto. Krásný seriál ukazující tvrdou řeholi ve světě pod šapitó, kde nic není zadarmo. Výborní herci i cirkusoví umělci. Zážitek za lepší 4. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (60)

  • Když přejíždí na začátku 12. dílu "Slavné jméno" karavana zasněženou krajinou před zámkem, je možno si na okraji silnice za maringotkami povšimnout moderního, zasněženého plastového patníku. (Reyak)
  • „Tahat ségle to umí každej,“ zazní v epizodě. Ségl je hrubá, režná plachtovina, v tomto případě cirkusová plachta. (sator)
  • V epizodě zazní hovorové pojmenování pro zedníka „rochně“. Správně to bylo pojmenovávání pro zednické učně, nejspíš proto, že než se řemeslo naučili, vypadali jako rochně, tedy prase. Další souvislost může být s tím, že se dříve stavělo z nepálených cihel, kterým se říká vepřovice. (sator)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama