Reklama

Reklama

Plivu na tvůj hrob

(festivalový název)
  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer
USA, 1978, 101 min (Director's Cut: 96 min)

Obsahy(1)

Mladá atraktivní spisovatelka Jennifer Hills (Camille Keaton) přijíždí na venkovskou usedlost u řeky dopsat svůj román. Namísto vytouženého klidu na práci a inspirace tu ale nalezne pouze bolest a ponížení z rukou čtveřice brutálních buranů, kteří ji opakovaně znásilní a zničí její knihu. Zdrcená umělkyně se jim rozhodne krutě pomstít - a vytvoří tak mistrovské dílo!

Nechvalně známá klasika žánru exploitation filmů, který prožíval konjunkturu v 70. letech. Ještě donedávna byl tento film v řadě zemí zakázán, protože měl podle cenzorů glorifikovat násilí páchané na ženách a přední americký filmový kritik Roger Ebert jej označil za nejhorší film, jaký kdy viděl. Camille Keaton za svůj výkon obdržela v témže roce kdy byl film natočen cenu na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu ve Španělsku. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

petero 

všechny recenze uživatele

S očakávaním najhoršieho amaterizmu, ma film prekvapil práveže tým najprofesionálnejším amaterizmom čo sa týka ako réžii a scenára, tak aj hereckých výkonov (keď to porovnám napr. s takým BROKEN). Ani na sekundu ma nenudil a vytýkať tomu slabú charakterizáciu postáv považujem tiež za neobjektívne. Takto to bolo správne realistické a surové a v rámci žánru môže ísť smelo príkladom. Z posledných filmov súčasnosti mi pripomenul STORM WARNING. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista v jedné osobě Meir Zarchi by zasloužil důkladné vyšetření na psychiatrické klinice, myslím, že jeho psychologický profil by stál opravdu za to. Vidím to asi takhle - Zarchi a jeho kámoši se sešli a řekli si "Kluci, půčíme si kameru, pojedem ke Guntherovi na chatu a natočíme tam přes víkend nějakou brutalitu. Vezmem Camille, ta je pro každou špatnost a celkově nás to nic stát nebude, jenom výdaje na benzín a barvu. Je úplně fuk, že o filmování víme úplný hovno a že ve scenáři, kterej sem zpíchl za dvacet minut, jsou NEUVĚŘITELNÝ logický lapsusy, všichni to stejně zkouknou už jenom ze zvědavosti."....Musím souhlasit s těmi, kteří na imdb lakonicky shrnuli kvality tohoto snímku mírným pozměněním jeho názvu - "I Spit on this Crap!". A navíc je to hrozná nuda ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu poměrně sympatický Rape and Revenge. Krásná hlavní hrdinka a přítomná nahota přitahuje pozornost, za zmínku stojí i poměrně drsný rape, byť přitom herci šíleně přehrávali. Revenge příliš efektivní není, zaujala pouze kastrace ve vaně či oběšení retarda, což působilo věry hodně. Remake je na absolutně jiném levelu to bez debat, ale s přivřeným očkem ten slabší čtverec střelím už jen proto, že díky originálu o několik let později vyšla na svět má srdeční záležitost. 70% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je to brutálne, extrémne drsné a divácky nepríjemné, ale. Ale je to neskutočne plytké, rozvláčne a niekoho to môže poriadne nudiť. Poloamatérske, formálne minimalistické a v skutočnosti by filmu vôbec neuškodilo, keby bol o takých 20 minút, možno aj polhodinu kratší. Našťastie to trochu zachraňuje výdatná porcia násilia a sexi Camille Keaton. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

První jsem viděl remake, tak jsem do toho šel s pramalým očekáváním, no spíš ze zvědavosti. Asi trošku natažená, ale pořád velmi znepokojivá podívaná. Remake má hezčí kabátek, ale já ocením plným kotlem i tohle. Mám respekt k těmto starým kouskům. Camille Keaton mi hlavně ze začátku připomínala Megan Fox. ;) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Film byl dlouhou dobu v UK na seznamu tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných jakkoliv produkovat a promítat z důvodu jejich škodlivosti, zobrazování násilí, brutality, sexu a nahoty. Stejně tak byl cenzory mnohokrát sestříhán o dlouhé minuty. (Flipnic)
  • Při scéně oběšení jednoho z násilníků na stromě se při natáčení scény údajně povolily popruhy, kterými byl jistěn, a herec dostal psychický šok. Jeho výraz v obličeji tak naprosto přesně odpovídal Zerchiho představám a schválně použil tuto původně nepovedenou scénu, která působí na diváka velmi reálným a znepokojujícím dojmem. (Flipnic)
  • Film byl původně přijat tak, jak byl zamýšlen, ale to mělo velice krátké trvání. Původní Zerchiho název filmu byl "Day of Woman". Tohoto názvu se Zerchi stále drží a nestotožňuje se se známějším názvem "I Spit on Your Grave" (Plivu na tvůj hrob). Toto proto, že film nakonec nechtěla žádná seriozní společnost produkovat. Ujala se jí tedy společnost vydávající horrory, trashové snímky a v rámci tehdejší explotation vlny film přejmenovala. Udělala tak z filmu čistý explotation trash, který si získal nechvalnou pověst "ubohého" díla. Toto vše je ovšem dle Zerchiho slov obrovský omyl a nedorozumění od samého začátku. Pověst, kritika a cenzura filmu prý naprosto pohřbila jeho původní "účel a výpověď". (Flipnic)

Reklama

Reklama