Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vynikající pohádka - velmi zábavná, hravá, nápaditá a svižná - prostě roztomilá. Jedna z mých nejoblíbenějších. Překvapil mě Jiří Korn, který je zde nadmíru sympatický. Dívám se pokaždé, když jí reprízují a vždy se dobře bavím vtipnými replikami a obdivuji herecké umění pánů Filipovského, Kemra a dalších. Roztomilé roličky Františka Kováříka a Heleny Růžičkové jsou třešničkou na dortu krásné pohádky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem se v této pohádce vždycky bála Valerie Kaplanové jako Smrtky, to byla ale figura. Fakt byla děsivá. Naďa Konvalinová mi přišla zase jako by se zbláznila. Jednu Viktoru už jsme tu měli. Jiří Korn opravdu nebyl špatný a role mu sedla jako ulitá. Je tu jedna vtíravá písnička, kterou po sledování dostávám z hlavy nejméně týden. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti se mi tahle pohádka vůbec nelíbila. Ze smrtky mi vstávaly vlasy hrůzou a celé to pro mě mělo takovou hodně divnou atmosféru, kterou jsem si radši nechávala ujít (i dnes). Ale šaty (i když teda z pampelišek) jako měla Naďa konvalinková jsme si s holkama zkoušely uplést, to zase jo :) ale nikdy jsme nebyly dost trpělivý. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* hezká a veselá pohádka, která je svým laděním hodně podobná Šileně smutné princezně, kterou také natočil Bořivoj Zeman. Nezapomenutelná je tu Valerie Kaplanová v roli Smrtě (asi její oblíbená, protože podobných rolí má nemálo). Zpěvák Jirka Korn svou roli zvládl slušně a na rozdíl od jiných se na to dá dívat. A i když dávám "jen" 3 hvězdičky, tak doporučuji mladší generaci, která ji asi moc nezná. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Nebe007 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbenějších pohádek a to nejen díky ústřední melodii. Jirka Korn jako hlavní hrdina se mi v této roli zamlouvá a jeho herní projev je celkem zdařilý. Sekyrková polévka je pro mě už legendární stejně jako návrácení řeči princezně pomocí výprasku. Na tuto pohádku se rád podívám nejen během vánoc. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku s loupežníky, když odcházejí z trhu, je možné si všimnout elektrických skříní ve stěnách domů. Taktéž lze vidět moderní mříže kanálů v dlažbě. (San Miguel)

Reklama

Reklama