Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 180)

gicous 

všechny recenze uživatele

Z roku 1985 až do roku 2013. Návrat zůstal věrný svému názvu a katapultoval svůj skvělý humor, akci a zábavu do budoucnosti. 10/10 ()

nikidummie 

všechny recenze uživatele

Tak co k tomu dodat? Tohle je jedna z kultovních záležitostí. Od příběhu, přes kontroverzní postavy, až po strhující hudbu (překvapivě Alan Silvestri ;) ) ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nemám rád osmdesátá léta, málokteré sci-fi mě vyloženě baví a cestování časem mě až na zářné výjimky (12 opic) taky nikdy nijak extra nebralo, přesto mě Návrat do budoucnosti naprosto uchvátil. Nejen jako trilogie, ale jako každičký samostatný film, který táhne sympaťák Michael J. Fox a potrhlý doktor Chris Lloyd. Konfrontace šílených osmdesátých let s konzervativními padesátými, skvělá práce s efektem motýlích křídel (fotka) a nedokonale dokonalý závěr, který mě totálně odzbrojil. Dodnes sice nechápu, proč tam jeden ten šašek z násilníkovy party měl celou dobu nasazený papírový 3D brýle, ale tak vzhledem k nadčasovosti a tajemnosti filmu to možná svůj skrytý účel má. ()

Pavoll 

všechny recenze uživatele

Hoci je to už starší film a podobných je už neúrekom. Stále ma čosi do seba a ja som si ho náramne užil. Možno v tom mala prsty skutočnosť, že som od neho skoro nič nečakal a chcel som iba nejak zabiť čas. Ale film ma zabavil a nasmial som sa, tak čo viac si od neho priať? ()

Ostra 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika o nepohody. Jednou za čas když už opravdu nevím, na co se podívat, zabrousím zpátky do budoucnosti a svedu vlastní maminku. No a pak samozřejmě rychle ukecat taťku, ať to s ní ještě zkusí, no a nakonec ukážu těm neznabohům v padesátkách, jak se hraje pořádná hudba. A asi mě to nikdy neomrzí. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Tak nechápu, proč je film tak vysoce hodnocen.Děj je úplně debilní, sejně tak i celá zápletka okolo stroje času. Ještě nikdy jsem neviděl, aby smyčka točící se kolem tohoto stroje se skládala z dopravního auta, které při vysoké rychlosti se teleportuje zpět v čase a mimochodem to časové období si můžete i nastavit! Tohle byla nejtrapnější část celého filmu. Vtipy pokládané za vtipy nejsou žádnými vtipy, ale jen trapný pokus o vtip, např scéna s Libyjcema. Film také trpí úmyslnými chybami. Nemůže se stát, že by se AKáčko seklo, ale zde se to stane a s chodou okolností se sekne Libyjcovi, co se chystá zabít našeho hlavního hrdinu. Herci jsou v poho. Michael je mladý sympaťák a Chris Lloyd nemusí být extra hercem, aby dokázal zahrát pošahance, jako zde. Jinak je film extrémně blbý a nudný a + šílená dějová zápletka. Přitom začátek vypadal docela slibně. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Zemeckis je určitě kultovní filmař a Bob Gale je dalším synonymem kvality v oboru.Díky za jednu z nejlepších filmových komediálních trilogií,co máme a známe!!!Na tu dobu jistě velmi drahá a trikově náročná a neotřelá vychytávka.Ta nejlepší hned po Star Wars.Můj názor je ,že již v tehdejší době 100% kult.O dnešku nemluvě.Back to the future,bez nadsázky (a bez ohledu na díl)hravě strčí do kapsy 95% rádoby sci-fi,komedií či 2 v 1,co každým rokem spatří světlo světa!A tak to zkrátka bylo je a BUDE! ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch som ochotný vziať návrat na milosť. Stále nechápem, čo všetci majú z toho filmu. Zrejme to bude tým, že mi mama až do 5 rokov varila sunar... ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Keď už bol včera ten "deň D", sadol som si teda k Návratu. Svižná vtipná sci-fi komédia bez veľkých logických zádrheľov alebo zbytočných klišé, či stupídneho humoru dnešných amerických komédií. Navyše v sebe mala niečo z ľahkosti komédií 80. rokov. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů v životě, co jsem viděl v kině. Pár drobných vad by se našlo, pořád je to ale ta vtipná sci-fi pohádka, jakých se nyní (2015) už moc netočí. ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film se zábavnou zápletkou a postavy. Velice originální film, postavy jsou velice zábavné, k tomu je doprovozena úžasnou hudbou od Alana Silvestra a Michaelem J. Foxem, který zahrál Martyho na jedničku. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika lesknúca sa na vrchole najlepších sci-fi komédií. Nebyť Forresta Gumpa, tak je toto Zemeckisov najlepší film. Film pobaví, nadchne a hlavne očarí svojou atmosférou osemdesiatych rokov, kedy bolo točenie podobných komédií na dennom poriadku. A nemôžem zabudnúť na skvelých hercov a originálnu hudbu Alana Silvestriho. Úžasné, nápadité a humorné dielko s chytlavou koncovou pesničkou. Dávam 5* a 95%. ()

kslaww 

všechny recenze uživatele

Až v roce 2016 jsem tento film shlédl...a nadšení je ve mě neuvěřitelné...vidět ho dříve bylo by větší možnám dám i 5* po shlédnutí dalších dílů :-) Po shlédnutí 3 dílu musím dát plnou palbu ()

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet s perfektným spracovaním. Potom sa cestovanie v čase objavilo vo viacerých filmoch. Ale čo robí tento film super sú aj jeho pokračovania kde sa mi páčilo zobrazenia scénky s tohto filmu s iného pohľadu, niečo ako vo filme Skurvená noc (2003). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Úvodní díl je docela zajímavou podívanou. V roce 1985 jistě i silně sci-fiózní, ale některé vynálezy se dřív nebo později používat budou nebo již používají. Mladičký Michael J. Fox ještě válí a jistě by sbalil plno holek a řekl bych, že i komedie je to vcelku zajímavá. Jako oddychový nenáročný film je to jistě dobré, ale za mě to stačí na jedno zkouknutí. Z dnešního pohledu film je trochu směšný, nicméně v roce 1988 musel působit zajímavě. Pro mě je ještě důležité, že je kvalitní hudba. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Svého času bychom nenašli 15-letého kluka, který by nechtěl vypadat jako Marty. Ano, M.J. Fox (mimochodem náš velký oblíbenec) ztvárnil toho "nejvíc cool" teenagera, jenž se kdy prošel po stříbrném plátně. Krásně jej doplňuje "šílený vědec" Doc E. Brown a doprovází kultovní Silvestriho soundtrack. Z už tak geniálního námětu je navíc vytěženo naprosté maximum (Reagan, strýček Joey ;), výprava do padesátek famózní... a je tu ještě jedno autíčko. Kdo by chtěl Ferrari, když může mít DeLoreana?! ;-) 100% ()

Sasulka3 

všechny recenze uživatele

Kdyz se pritel dozvedel, ze jsem nevidela tuhle klasiku, tak jsem povinne musela videt vsechny dily...A musim uznat, ze vsechny tri jsou opravdu skvele. Kdyz se na to clovek podiva ted a vezme si, v jakem roce to bylo tocene, a kolik smyslenych veci v minulosti, jsou ted v soucasnosti, pro ne budoucnosti bezne...... ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis má na kontě nemálo opravdu vynikajících filmů, ke kterým mu Alan Silvestri složil hudbu na míru pro ještě větší podtržení hlavně dramatických scén. Pak seženete herce, pro které jsou role jako vyšité a uděláte biják tipu - Forrest Gump. Jenže Návrat do budoucnosti - BTTF - k těmto hitům podle mě nepatří. Sci-fi? Ano. Jde o cestování časem, ale zároveň máme spousty filmů, které tuto zápletku podaly lépe (z nových třeba Interstellar). Následné drama? V tom podle mě drží prvotinu Čas po čase. Komedie? Občas to je vtipné, ano. Efekty jsou nadčasové, hezky se na to dívá, ale chybí tomu hloubka. Pro mě je BTTF film, na který se rád podívám, ale zároveň cítím, že je to vlastně k ničemu, protože jsou filmy, které vám něco dají. 3* ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama