Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

tron 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia, podporená revolučnými trikmi (čo iné by ste čakali od Zemeckisa) a skvostne slabošským Willisom ako uťápnutým manželom, ktorý pochopí, že smrteľnosť je dar. Skôr sa mi ale zdá, že Bob si scenár vybral len preto, lebo preňho predstavoval možnosť ukázať svetu jeho nové trikové hračky. Toto mohlo vzniknúť fakt azda len v 90. rokoch, kedy i drahé hollywoodske filmy zvykli občas byť drsné, ba až úchylné + štúdiá stále ešte boli okúzlené z príchodu revolučných možností ohľadom používania efektov. Snímka s rozpočtom 55 miliónov ich na celom svete zarobila 149. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi napsal Jonathan Swift, každý chce žít dlouho, ale nikdo nechce být starý... Meryl, z které mě občas zabolela krční páteř a Goldie se čtvrtým tělesným otvorem pro Kurta Russella v komedii černé jak angolský kominický učeň v zasypaném tunelu. Bohužel, ten tunel je někdy tak tmavý, že se v něm spousta věcí ztratí, jinými slovy, daný námět si zasloužil o něco atraktivnější zpracování, které mu však někdo stylu Zemeckise mohl jen těžko dopřát. Potěšila Silvestriho hudba nonšalantně proměňující nervy ve špagáty a výstup S.Pollacka v roli felčara, co to jaksi nepobral. Co se obsazení týká, trošku se mi zdálo, že Bruce za těma dvěma imortálníma hydrama herecky vlál.. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Smrt jí sluší je film s perfektním hvězdným obsazením, nápaditým námětem a vcelku úsměvným scénářem, ale mně osobně tu něco chybělo. Nějaký náboj, který by dodával filmu štávu. Speciální efekty jsou na svou dobu dobře zvládnuté a líčení Hawn a Streep je působivé, o tom žádná. Zkrátka film, který si dělá značku hlavně prvotřídním ánsámblem, ale prostě mě nevyděsil, nepřivedl do úžasu, ani nerozesmál natolik, kolik bych si přál, což je u hororové fantasy komedie trochu problém. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla taková průměrná americká komedie, která opravdu zaujme hlavně vizuálními efekty. Pár míst vtipných tam bylo, napři když lékař ve špitále zjistí, že Madeline je vlastně mrtvá... Na otočené krky a z pod kůže vykukující vyhřezlé kůstky mi však nepřišly zdaleka tak odporné jako Bruce s knírkem v obrovských brýlých a s tou brutální patkou na hlavě... Jenže Willis konce osmdesátých a během devadesátých let, byl spíše komediálním hercem a akčňáka z něj udělal až večírek a chůze bosky po střepech v Nakatomi plaza :-) a tak mu ten dojčácký knírek musím odpustit. Tři tuby barviva pleťového odstínu. * * * ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zemeckisova vynikající satira na Hollywood jako prostoru pro neustálé návraty na výsluní, které jsou ale čím dám strašidelnější a nepřirozenější.  Zároveň vlastně tak trochu i (bůhví jestli chtěná) satira na něho samotného, kdy množství informací, které zde vkládá do jedněch předlouhých, realizačně nesmírně náročných, záběrů, je až směšná. Nemluvě o tom, že dobrá půlka filmu se odehrává v zrcadlech. Přetáhlost takřka všech hereckých výkonů budí dojem, že těsně po střihu musel celý štáb vyprsknout smíchy (svádění Goldie Hawn), Bruce Willis obsazený totálně v rozporu se svým standardním typem postav je legrační ze svý podstaty, vyexploitovaná primadona Meryl Streep udělá scénu už svoji přítomností a Isabelle Rosselini je zkrátka zlatíčko. A mihne se tam Fabio! Mimochodem to má navíc fakt dobrý a provázaný scénář se spoustou nápadů a nejdelší filmovou noc všech dob (začíná od příjezdu na křest knihy a končí fláknutím Ernesta vázou). "Co na to řeknou sousedé?!" "Erneste, za těch 12 let, co žijeme v Los Angeles, viděl jsi někdy nějakýho souseda?" ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Lisle (Isabella Rossellini) nazývá své ochránce "Tom, Dick a Harry". Stejnými jmény byly kódově označeny tunely, které razili vězni ve filmu Velký útěk (1963). Jedná o frázi používanou v anglicky mluvících zemích pro označení osob vzhledově i charakterově zaměnitelných. (Martensson35)
  • Lektvar je ve filmu vyobrazen jako růžová éterická esence. V původním scénáři byl však popsaný jako hustá šedá rtuťovitá tekutina. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama