Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Recenze (503)

cold 

všechny recenze uživatele

Zdařilá komedie, kde všechny zůčastněné hvězdy hrají úplně odlišné role, než na jaké jsme u nich zvyklí. Zemeckis opět nezklamal. Berte to jako oddychovku, žádné hluboké poselství v tom nehledejte. I když něco by se tam také našlo - nezabíjejte manželku, když vypila nápoj nesmrtelnosti :-) ()

Fanex 

všechny recenze uživatele

Všem jim to tam opravdu moc slušelo. Ještě, že tam měli ty "kraksny" Bruse. Ale výborný výběr herců. ()

Pussycat18 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších černých komedií vůbec! Výborná je pointa věčného života, kterou odhalil z hlavní trojice pouze roztěkaný podivín Ernest, v podání netradičního Bruce Willise. Film je vtipný, efektně vypiplaný a rozhodně ne nudný! Doporučuji všem, kteří touží po věčném životě! :-) ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Proklatě černá komedie o elixíru kterej zaručuje život věčný, a taky jen tak mimochodem udržuje při životě mrtvoly. Famózní příběh, výborní herci, skvělá hudba, parádní dlouhý nájezdy s kamerou a na svou dobu převratný a povedený triky. K tomu všemu spousta narážek, vtípků (třeba jeptišky), vizuálně atraktivních scén a výborných režijních nápadů. Robert Zemeckis byl na začátku devadesátých let v životní formě a film Smrt jí sluší je toho dokladem. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Na téhle satirické komedii mě zaujal promyšlený casting vzhledem k ději, který si bere na paškál stále aktuální honbu (žen) za plynoucím časem. U dam se to nedělá, ale schválně si tipněte věk Meryl, Goldie a Isabelly... Absurdita na druhou. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

V devadesátým druhým jsem z tohoto filmu byl nadšený. Nevěřícně jsem koukal na dokonalý triky, originální zápletku, skvělý herecký výkony. Dnes to už tak úžasně nevidím, nicméně pořád je to nadprůměrná komedie s humorem, který mám rád. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Teprve po necelých deseti letech od premiéry filmu, jsem se k němu dostala i já. A nemám tušení, proč jsem s jeho puštněním si tak dlouhý čas otálela. Originální nápad, výborně udělané triky, sarkastické vtípky... Nemám co vytknout. Meryl Steep byla boží a Goldie Hawn její vysokou laťku neshodila. Fakt paráda. ()

pipapaja 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě docela velká nuda. Nápad nebyl zas tak špatný ale stylizace filmu je naprosto děsná herci jsou mdlý a nezábavní hlavně to platí o Willisovi digitální efekty ale zas tak špatné nejsou a některé momenty jsou zajímavé ale jinak nuda. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Budem sa opakovať. Stotožňujem sa s chválami na vizuálne efekty a scenár + herecké výkony. Nestráveným sústom v mojom filmovom žalúdku zostal rýchly (a skorý) záver a to si za predvedený výkon herecké trio nezaslúžilo (niečo ako diera v trupe Goldie Hawn). Zemeckis témou a prevedením neprestrelil, ale režijne utopil talent v obdobnom elixíre. 3 a 1/2* ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Díra v břiše, upocený Bruce Willis s pupkem a otočená hlava několikrát kolem kroku, to je Smrt jí sluší. Vlastně jde o takové nastínění toho, jak je pro ženy důležité držet se z hlediska krásy na špičce a také, že jsou pro takovou krásu a nestárnutí udělat téměř cokoli. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Očekávání asi větší než výsledek, přesto slušná komedie se skvělým obsazením. Příjemně mě překvapila hlavně Meryl Streep - podobnou roli bych od ní nečekal. ()

Evora 

všechny recenze uživatele

Je to lahůdka. Precizní dílko, které vtáhne člověka do sebe, jako když sedíte na divadelním dramatu v první řadě pod pódiem. Jsou tam úžasné dějové zvraty, výborné herecké výkony, může se stát neočekávatelné, zkrátka zábava jako na horské dráze, a život se nebere vůbec vážně, takže se může stát úplně cokoli. Když Meryl Streep vytáhne pušku, s vášní prostřelí Goldie a s gustem si oddechne, je to zážitek. ()

CjKukis 

všechny recenze uživatele

Originální nápad na komedii , který je nic méně originálně naotčený. Bruce zahrál svou roli velice dobře a obě ženy to dokonale doplnily, skvělé dialogy dokonce i efekty a nenavíst žen to je boj! ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Milovníci břitkého černého humoru chrochtají blahem... Jak se mi to kdysi (ještě coby teenagerovi) nelíbilo, tak sem si při tom nyní lebedil. Nadčasový film, který s věkem zraje jako víno (to samé lze bez nadsázky říci i o hlavním triu - Streepová/Hawnová/Willis) ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

V tomto případě opravdu nevím. Určitě byly chvíle kdy jsem se pořádně zasmál (proto taky 3*), ale jinak to na mě moc velký dojem neudělalo. Čekal jsem od toho trochu víc a herecké výkony....no Bruce mi tady tentokrát neseděl a ani moje oblíbená Maryl Streep nezahrála bůhvíjak skvěle. Prostě taková slabší komedie. 55%. ()

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama