Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"Vaše zápěstí je zlomené na třech místech, máte 2 vykloubené obratle, které vyčnívají skrz kůži, tělesná teplota je pod 25 stupňů a vaše srdce nebije. To není dobré znamení." Dva roky předtím, než Robert Zemeckis objevil svou slabost pro mentálně retardované a natočil Forresta Gumpa, vyblbnul se na téhle černohumorné, nebojím se říci hororové, komedii. Herci obsazení proti svým obvyklým typům doslova čarují a skrz mrtvolný make-up je ani nelze poznat. Atmosféra je díky záměrně přestylizované výpravě a nervní hudbě překvapivě mrazivá a výborně doplňuje jednoduchý, ale opravdu velmi vtipný děj. Sarkastické prupovídky v kombinaci s vizuálními hrátkami zkrátka dokáží pořádně podráždit bránici, každý ale kouzlu filmu nepodlehne, ale i to je znak výjimečné komedie. Sempre Viva! P.S. V uzemňující roličce lékaře se objevil oscarový režisér Sydney Pollack. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Smrt jí sluší je film s perfektním hvězdným obsazením, nápaditým námětem a vcelku úsměvným scénářem, ale mně osobně tu něco chybělo. Nějaký náboj, který by dodával filmu štávu. Speciální efekty jsou na svou dobu dobře zvládnuté a líčení Hawn a Streep je působivé, o tom žádná. Zkrátka film, který si dělá značku hlavně prvotřídním ánsámblem, ale prostě mě nevyděsil, nepřivedl do úžasu, ani nerozesmál natolik, kolik bych si přál, což je u hororové fantasy komedie trochu problém. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dakedy dávno sa mi tento film celkom páčil, ale dnes mi už tak vtipný nepripadá. Podstatne viac to chcelo pritlačiť na čiernom humore. Bruce sa mi do takýchto úloh nehodí. Meryl komediálny talent nikdy nemala a Goldie to sama z hovien nevytiahne. Jedine triky sa mi stále aj po rokoch páčili. Celkovo to je priemerný film, ktorý už nemá príliš, čo ponúknuť. 5/10. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jakou srandu může způsobit vypití elixíru mládí? Velkou. Hawnová má nesporný komediální talent a v tomto filmu si tenhle druh hraní užívá i Streepová. Všechny ostatní postavy jsou podružné, ty dvě září tak, že na sebe strhnou veškerou pozornost snad i v scénách, ve kterých prokazatelně nejsou přítomny. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vtipná trefa do posadnutosti večnou mladosťou nielen Hollywoodu, ale možno aj každej ženskej. A možno aj nejakých chlapov, ako napríklad Elvis a James Dean. Ernesta spočiatku chápeme ako podpapučového blbečka, nakoniec sa z neho vyvŕbi najpozitívnejšia postava filmu. Zemeckis točí veľmi slušne, pracuje s mizanscénou, motívmi a dobre vedie hercov. Lenže príbeh sa podľa mňa viac sústredí na vtipné a chytré drobnosti, ako sám na seba. Takže menší kameň úrazu vidím práve v málo dejovom scenári. O čo tvorcom ide je zrejmé od začiatku, čiže dôraz na zvýšené napätie by v druhej polovici nezaškodil. Ale inak inteligentná hollywoodska zábava. 70% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Z finálního sestřihu zcela vypadla postava ztvárněná Tracey Ullman. Ta hrála barmanku, která pomáhá Ernestovi (Bruce Willis) po útěku z večírku. V původním konci filmu se po 27 letech postavy jako spokojený pár důchodců setkaly s frustrovanými nemrtvými Helen (Goldie Hawn) a Madeline (Meryl Streep). Po negativním přijetí testovacím publikem si však Robert Zemeckis uvědomil, že šťastný závěr ruší hořký tón celého filmu a závěr byl změněn. Pro urychlení tempa filmu byly rovněž vystřiženy scény s agentem Madeline (Jonathan Silverman) nebo scéna, kdy Ernest vytahuje zmrzlou Madeline z lednice. V původním traileru však záběry z těchto scén zůstaly. (kenny.h)
  • Tvůrci vytvořili speciální pneumatickou podprsenku, která se měla naplnit vzduchem a vytvořit dojem, že ňadra Meryl Streep (Madeline) mládnou a zpevňují se poté, co vypila elixír. Trik však nevypadal dostatečně realisticky, a tak se musela za Streep postavit její kostymérka, která mimo záběr posouvala hereččina ňadra do požadované výšky a polohy. (GASTON73)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama