Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (504)

salalala 

všechny recenze uživatele

Na začátku devadesátých let byl Robert Zemeckis na vrcholu formy, což potvrzuje i tento příjemně cynický počin. Od začátku je nastolena hodně svérázná atmosféra, z níž je znát velký nadhled a to, že se tvůrci neberou vůbec vážně. K tomu se přidává i dost černý humor, který je z dnešního pohledu lehce nekorektní, pořád se ale drží v určitých mezích, navíc tu zazní i několik výborných hlášek. Tempo je příjemně svižné, takže vše bez problémů utíká. Potěší i to, že i po letech jsou vizuální efekty na hodně solidní úrovni, a i když už nejsou dokonalé a je na nich zub času znát, pořád jsou velmi dobré a zábavně přestřelené. Taktéž akce, které tu není tolik, je vesměs dobrá, k tomu se přidávají i dva na žánr hodně brutální pády ze schodů, které bolí i diváka. Zemeckis prokázal i velký smysl pro odvahu, když zvolil netradiční obsazení, které ale skvěle funguje. Meryl Streep si svou roli proti typu vysloveně užívá, Bruce Willis prokazuje velký komediální potenciál, který už nikdy nikdo nevyužil a Goldie Hawn ze své nejlepší role kariéry těží úplné maximum, k nim se ve své menší roli připojuje i sexy Isabella Rossellini. Moc fajn je i nadčasový příběh o honbě za věčnou krásou a přetvářce ve "vyšší" společnosti, který je aktuální i dnes. Občas je to tedy pomalejší, zbytečně přepálené a začátek je trochu roztahaný a rozpačitý, to ale ve výsledku úplně nevadí, protože postupem času se z Death Becomes Her stává velmi dobrá žánrovka, která pobaví a potěší svou cyničností a černohumorností. 70 % ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající černá hororová komedie s fantastickými triky, ale hlavně nadčasovým tématem (touha po věčném mládí a kráse, posedlost zevnějškem). Roztomile cynická zábava s perfektními herci, která v dnešní "instagramové" době je stále zatraceně aktuální. Podobných cool "blbin" by mohl Zemeckis klidně natočit víc... 85 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dakedy dávno sa mi tento film celkom páčil, ale dnes mi už tak vtipný nepripadá. Podstatne viac to chcelo pritlačiť na čiernom humore. Bruce sa mi do takýchto úloh nehodí. Meryl komediálny talent nikdy nemala a Goldie to sama z hovien nevytiahne. Jedine triky sa mi stále aj po rokoch páčili. Celkovo to je priemerný film, ktorý už nemá príliš, čo ponúknuť. 5/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl kedysi ako malý a bolo pre mňa ohromne prekvapujúce ho vidieť. U mňa nie inak ako stupienok pod hodnotením najvyšším. Viac ako dvadsať rokov starý film, ktorý som videl niekoľkokrát a jeho reprízu si jednoducho nemôžem nechať ujsť. Hoci čierna téma - citlivá réžia. Myslím, že je tu aj skvele zvolené prostredie, v ktorom sa odohráva a triky s pretočenou hlavou a podobnými kúskami sa vydarili. A nakoniec práve netypickosť obsadenia, jednak charakterných herečiek a jednak supermanovského hrdinu je vynikajúca. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejen na svou dobu film se skvěle zvládnutými triky, dobrým hereckým obsazením a povedeným, neprvoplánovitým humorem. Smál jsem se hodně, ne cíleným vtipům, kterých film moc nemá, ale skvělým hláškám ("Mohl bys přestat dýchat!") a scénkám (strašně mě baví chlápek, kterému mrká oko a když to mrkání prstem zastaví, mrkání plynně přejde na druhé oko. A podobných scén, které vám lehce mohou uniknout, je plno, např. výborná scéna s jeptiškami před márnicí. Willis je skoro k nepoznání, ještě teď si vzpomínám, jak jsem z něj, coby třináctiletý puberťák, kterej ujížděl na jeho akčních filmech, byl v kině hrozně zklamaný, přitom je mu tato role spíš ke cti. Streep je skvělá, Hawn velmi zvláštní. Ale co mě nejvíce dostalo, je Isabella Rossellini (nejen proto, že se zde celou dobu pohybuje takřka nahá), je až neuvěřitelné, že ji od této role a od role v Lynchově Modrém sametu dělí celých 6 let. Ta žena nestárne, naopak, mládne před očima. Vždycky, když ten film vidím si říkám jednu věc - jak by to asi natočil Tim Burton? ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Tvůrci speciálních efektů dlouze řešili s režisérem, jak by měla vypadat díra v břiše Goldie Hawn (Helen). Nechtěli, aby z rány kapala krev či aby byly vidět vnitřnosti, protože by to znemožnilo přístupnost filmu pro mladší publikum. Nakonec se rozhodli, že průstřel bude vypadat jako propálená díra s ohořelými okraji a postavu Helen nechali vykrvácet v jezírku, do něhož dopadla. (Dixieboy)
  • Lektvar je ve filmu vyobrazen jako růžová éterická esence. V původním scénáři byl však popsaný jako hustá šedá rtuťovitá tekutina. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama