Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

kinej 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadstandartní komedie, která je také dost originální. Přeci jen, kde jinde uvidíte Bruce Willise v roli takového ubožáčka, jako je zde. A i postavy obou semetrik jsou zajímavé. Rozhodně bych tento film nezatracoval, jako ostatní zde. Naopak zde není tolik kýčovitosti, která ja pro Zemeckise poměnrně typická. ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Vysíláno na autobusové lince Paříž - Praha. Vysílání mělo ovšem 3 vady: 1) Seděl jsem na nejvzdálenějším místě od obrazovky, takže jsem toho zrovna moc neviděl. 2) Dost často mi vypadával zvuk ze sluchátek, takže jsem toho zrovna moc neslyšel. 3) Celý ten film mi přišel strašně trapný a úchylný, takže jsem se zrovna moc nenasmál. První hvězdičku dávám za návštěvu Meryl Streep u doktora a druhou hvězdičku za namaskování Bruce Willise, protože to, že ve filmu hraje jsem se dozvěděl až na čsfd. :) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla taková průměrná americká komedie, která opravdu zaujme hlavně vizuálními efekty. Pár míst vtipných tam bylo, napři když lékař ve špitále zjistí, že Madeline je vlastně mrtvá... Na otočené krky a z pod kůže vykukující vyhřezlé kůstky mi však nepřišly zdaleka tak odporné jako Bruce s knírkem v obrovských brýlých a s tou brutální patkou na hlavě... Jenže Willis konce osmdesátých a během devadesátých let, byl spíše komediálním hercem a akčňáka z něj udělal až večírek a chůze bosky po střepech v Nakatomi plaza :-) a tak mu ten dojčácký knírek musím odpustit. Tři tuby barviva pleťového odstínu. * * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi napsal Jonathan Swift, každý chce žít dlouho, ale nikdo nechce být starý... Meryl, z které mě občas zabolela krční páteř a Goldie se čtvrtým tělesným otvorem pro Kurta Russella v komedii černé jak angolský kominický učeň v zasypaném tunelu. Bohužel, ten tunel je někdy tak tmavý, že se v něm spousta věcí ztratí, jinými slovy, daný námět si zasloužil o něco atraktivnější zpracování, které mu však někdo stylu Zemeckise mohl jen těžko dopřát. Potěšila Silvestriho hudba nonšalantně proměňující nervy ve špagáty a výstup S.Pollacka v roli felčara, co to jaksi nepobral. Co se obsazení týká, trošku se mi zdálo, že Bruce za těma dvěma imortálníma hydrama herecky vlál.. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Sempre viva - život věčný!" Nebudu se ohlížet na případné posměšky a napíšu to, jak to cítím: Smrt jí sluší patří k ABSOLUTNÍ ŠPIČCE americké komedie. Tak pečlivě vycizelovaný scénář, tak neamericky sarkastický humor, tak promyšlená režie v každém detailu... Kde to najdete? V Sunset Boulevardu, v Psychu a to je téměř vše. Nejlepší film Roberta Zemeckise, nejpřekvapivější herecké výkony hlavního tria, nej nej nej. Nic konstruktivního tentokrát nenapíšu. Pokoušel jsem se o to několikrát, ale vždycky skončím u obecných superlativů, protože rozebírat jednotlivosti tady ani nemá smysl. Film mého srdce. Klenot. 100 % ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Postava Helen má světle hnědé a později zrzavé vlasy. Její herecká představitelka Goldie Hawn má ve skutečnosti blonďaté vlasy. (jezurka42)
  • Tvůrci speciálních efektů dlouze řešili s režisérem, jak by měla vypadat díra v břiše Goldie Hawn (Helen). Nechtěli, aby z rány kapala krev či aby byly vidět vnitřnosti, protože by to znemožnilo přístupnost filmu pro mladší publikum. Nakonec se rozhodli, že průstřel bude vypadat jako propálená díra s ohořelými okraji a postavu Helen nechali vykrvácet v jezírku, do něhož dopadla. (Dixieboy)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama