Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka, jenž nemá žádná hluchá místa a je to natolik svižné, že se neintelektuální divák nebude nudit ani jednu jedinou setinu. Všichni zúčastnění předvádí v rámci žánru velmi solidní výkony a většina vtipů je hodně povedená......a jestli vás zajmá, komu jsem fandil, tam rodince Jona Lovitze a pak Seth Greenovi a jeho bratrovi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Já jsem někde mezi 3* a 4*. Je tam vidět bláznivý Zuckerovský rukopis, což mi obvykle sedí. Třeba Aiplane, Hot Shots nebo Naked Gun mám fakt rád. Potíž s milionovým závodem je, že ze šesti týmů funguje jen část. Židovská famílie je asi nejlepší, zvlášť jejich návštěva Barbie muzea a následná účast na sjezdu válečných veteránů. Docela fungují ti dva tupí bratři , Breckin Meyer i Cuba Gooding. Naopak ne moc vtipná je Whoopi s dcerou a úplně mimo je Mr. Bean, kterého tu udělali full retard v míře, která už je jen trapná. Četl jsem tu kritické ohlasy na konec filmu. Moc rád bych se k němu taky vyjádřil, ale cca 20 minut před koncem jsem usnul a probral se až ráno. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Zuckerovská střelenost tu do jisté míry je, byť ne přímo parodie. Cartoonovská logika a naspeedovanost u hraného snímku možná někoho neohromí, ale jistě jde o skvělou zábavu. John Cleese s vybělenými zuby dává rozpačitý dojem, ale postavy to nakonec táhnou. Možná nejméně je tu z Rowana Atkinsona, který jako narkoleptik po určitý zlomek filmu spí na místě, ale nevadí to. Rodinka pobaví víc než čekáte. Příliš satiry se z toho zas tak nevytřískalo, zejména kvůli podivnému korektně family-friendly závěru, jinak by tu snímek IMHO měl červená čísla. I když nemám problém se Smash Mouth. Zkrátka a dobře dějových linií je tam tolik a střídají se, že eskapády a deus ex machiny se jen tak neohrají. Ale… asi záleží na vkusu. Holt. P.S. Originální název dá více než český najevo, co se bude dít na obrazovce. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc bláznivá komedie, při které jsem se sice párkrát zasmál, ale žádná scéna není až zas tak vtipná, abych si ji dlouhodoběji zapamatoval. Takže jako oddychová jednohubka to docela jde, ale vím jistě, že se k filmu vracet nebudu. Dle mého patří Miliónový závod k těm průměrnějším komediím... Čekal jsem víc, někdy mě to i nudilo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)
  • Natáčení probíhalo převážně v Las Vegas. (Čiban)

Reklama

Reklama