Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (401)

Skip 

všechny recenze uživatele

Nevím jistě, jestli to měl být přímo remake staršího filmu To je ale bláznivý svět, rozhodně je zde však vidět jasná inspirace, nebo to byla prachsprostá vykrádačka. Milionový závod je strašně nepovedený film, při jehož sledování jsem se občas jen tak trochu pousmál. Jinak je to sled scén tupých a tupějších. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale až do nedávna jsem si myslel, že Amy Smart a Anna Faris jsou jedna a táž osoba. vlastně jsem myslel, že Amy Smart je Anna, protože tyhle dvě holky vypadají na první pohled jak dvojčata a ještě mnohem víc, když někde hrajou, než na fotkách. Však se přesvěčte. Tenhle film se mi líbil, celkově. I když ta část kolem Rowana Atkinsona byla nedostižná. To srdce a usínání apod. To jsem měl co dělat, abych smíchy nepustil do textilu (no, až tak směšný to nebylo, textil přežil). Námět je sice klasa a zpracování vlastně taky, ale hlavní je, že to celkem zábavně šlape na divákovu vnímavost. Je to jeden z těch filmů, u kterých se člověk nebude nudit ani po desátý prostě proto, že si je nikdy nezapamatuje dostatečně dobře a dlouho. Ne že by to bylo špatný, ale za pár dní nebo týdnů se vám to slije do kopy se všemi ostatními roadmovie o honbě skupiny lidí za pokladem. I přesto ale slušná zábava a skvěle zahraná. No a John Cleese je podle mě přímo archetyp milionáře, který už neví, co by se svými penězy dělal. jindy Zvláštní, ale tentokrát mi nepřišlo nejsrandovnější to kolem Beana, ale část kolem rodiny Jona Lovitze. V tom Hitlerově autě, ta rtěnka, jak si opařil jazyk a vystoupil na sjezdu veteránů druhé světové, to prostě nemělo chybu. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná bláznivá Zuckerovská komédia nie úplne využívajúca talent niektorých hercov a s jemne premrštenou dĺžkou a ale čo mal znamenať ten záver ktorý sa k tomuto žánru hodí ako päsť na oko? Nezanevieram na možnosť, že ide len o mnou nepochopený sofistikovaný vtip ale o hodnotení by som mal viacmenej jasno aj bez neho. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Občas dobré, většinou však stupidní. Některé vtipy jsou extrémně povedené (Barbie, sraz veteránů, srdce určené k transplantaci), jiné extrémně trapné (a těch je bohužel tak 80 %). Od Zuckera a tak slibného hereckého obsazení by člověk čekal něco lepšího. Edit 2020: Tak rád bych ten film měl rád, každých pár let mu dám šanci a pustím si ho, ale prostě to nejde. Když už je tam jednou za čas nějaký povedený vtip, tak je vážně super. Jenže takových vtipů tam je opravdu jen pár a zbytek je jen trapné utrpení. Po posledním zhlédnutí dokonce musím snížit hodnocení o hvězdičku. Milionový závod je spíše milionová promarněná šance. Takhle parádní herecké obsazení se v komedii sejde málokdy. Ale k čemu to je, když není s čím pracovat... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Koukatelné snad jen díky scénám s "hitlerovskou tématikou" (muzeum Barbie, řekněme, docela "nečekané" - a "sjezd veteránů"? - no, ten skvělý plamenný projev mohl být možná ještě kapánek delší) a také díky mistru Cleesovi s jeho partičkou zazobanců (jejich sázky byly občas docela vtipné - např. "letadlo") - jinak ale většinou trapné. . . Navíc konec filmu je jedním z nejhorších, nejtrapnějších a nejdebilnějších, jaké znám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)
  • Scéna s házením mince byla natočena před zápasem kanadské fotbalové ligy na stadionu v Calgary. (Karlos80)

Reklama

Reklama