Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (668)

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Black Rhino, Columbia) (Metrocolor /// Produkce: Ivan Reitman /// Scénář: Dan Aykroyd, Harold Ramis /// Kamera: László Kovács /// Hudba: Tom Bailey, Elmer Bernstein, Alannah Currie, Joe Leeway, Brian O´Neal, Kevin O´Neal, Ray Parker Jr., Diane Warren /// Nominace na Oscara: Richard Edlund, John Bruno, Mark Vargo, Chuck Gaspar (vizuální efekty), Ray Parker Jr. (píseň)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pôjdem proti prúdu, ale mňa najobľúbenejší film našeho rodáka príliš nepobavil. Asi je to tým, že v 12tich som videl 2x dvojku, ktorú som zbožňoval a k tomuto staršiemu dielu som sa dostal až oveľa neskôr. Triky mi pripadajú trochu archaické aj na svoju dobu, hlášky sú fajn, ale nahlas som sa nezasmial ani raz. Chodiaca socha slobody je oproti tomuto oveľa silnejšie kafe. Keď pozerám na hodnotenia, ktorých tvar v 90 stupňovom uhle pripomínajú profilovú mapu vysokých tatier, nie som v mojom skeptickom hľadisku jediný. Film som videl v pôvodnom znení, pre našinca má asi špecifické kúzlo práve český dabing. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí ukázka toho, kterak vzpomínky na dětství dokáží znehodnotit zdejší hodnocení. Tento snímek je ryzí sračka, jejíž jedinou světlou stránkou a důvodem, proč se nachází v červených číslech, je doba vzniku. Když se ti stejní diváci koukli na novodobé pokračování, tak se jasně ukázala opravdová pozice snímku ve filmovém světě. Během sledování jsem opravdu trpěl. Triky jsou pochopitelně debilní. Scénář je nezajímavý a rovněž debilní. Vtípky absolutně nefungují a věřte nebo ne, jsou taky debilní. Pokud před zhlédnutím nevypijete něco extrémně alkoholického, tak budete pravděpodobně během sledování znuděni obdobným způsobem jako já. Rovněž jsem si nemohl nepovšimnout cíleného rasismu vůči černému členovi týmu a můj dojem nevylepšil ani fakt, když jsem viděl hloupého pána, který způsobil duší katastrofu. Pán byl shodou okolností zrzoun. Abych zakončil komentář pozitivně, tak si dovolím pochválit ústřední světoznámou melodii. Na odpadu ovšem vůbec nic nemění. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí komedie s hodně starými triky... Hodně lidí se tady ohání onou nadčasovostí Krotitelů, což samozřejmě neplatí tak úplně - přece jenom, film původně nestavil jenom na humoru, ale taky na poměrně slavné trikové stránce, kterážto je po těch dvou desetiletí... no, prakticky směšná (zj. digitální pekelní čoklové). Ovšem dnešní divák si ve filmu svoje přesto najde - ať už opravdu rajcovní Sigourney ("Do you want this body? - Is this a trick question?"), skvělé komiky ze Saturday night live (Murray a Aykord), kteří tvoří komediální páteř filmu, štící kolem sebe spousty hlášek a gagů či ústřední hudební motiv, který je sám o sobě legendou... 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hrůzostrašně zestárlé. Ze všech hitů, který dnes masivně uctívá eighties kult (do kterýho víceméně taky patřim), mi přijdou Krotitelé zaručeně nejotravnější. Zábavy není zase tolik, komediálnost místy sklouzává do trapnosti a triky už taky spíš pruděj, než že by vykazovaly roztomilost svým stářím, či dokonce ohromovaly nadčasovostí. Výjimkou budiž obří nafouklík v závěrečným bossfightu. Opěvovaná herecká skvadra OK - ale stejně by si zasloužila lepší film. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (122)

  • Protože na název Ghostbusters měla práva společnost Universal Studios, kvůli svému dětskému pořadu The Ghost Busters (1975), zvažovalo se několik alternativních názvů, konkrétně Ghoststoppers, Ghostbreakers a Ghostsmashers. Práva na použití názvu společnost Columbia nakonec odkoupila za 500 000 amerických dolarů poté, co její výkonný ředitel Frank Price ze společnosti odešel a stal se shodou okolností vedoucím Universalu. (Trajektt)
  • Telefonní číslo Krotitelů duchů ve filmu je 555-2368. (Kulmon)
  • V původní verzi scénáře měl film začínat výjezdem Ectomobilu z budovy Krotitelů, ale režisér Reitman rozhodl, že bude lepší nejprve ukázat, jak se tým teprve dává dohromady. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama