Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (668)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Geniální horrorová crazy komedie. Něco takového se podaří (řekněme) tak jednou za ... sto let? [Moje oblíbená scéna: Bill Murray přijde do bytu k Sigourney Weaver krotit duchy, všimne si piána a vyloudí na něm pár disharmonických tónů... "Rád je dráždím", pronese sebevědomě směrem k nechápající Sigourney... Tenhle vtípek, stejně jako několik dalších, nebyl původně ve scénáři - šlo o čirou improvizaci.] Ghostbusters patří k peckám, u nichž s hodnocením neváhám ani vteřinu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to tehdy, když jsem to viděl popvé na VHS kazetě u souseda co měl jako jedinej v baráku video, asi bych dal 4 nebo 5 hvězd (a co teprve v kině!). Přeci jen tehdy v televizi kralovaly normalizační seriály, TV inscenace, různé varietní pořady a i když byly dost často našlapány tehdejší hereckou elitou, bylo to takové socialistické. Jakýkoliv film z USA nabízel pohled na jiný svět tam na západě a zejména Amerika k níž leckdo z nás vzhlížel jako k tomu nejlepšímu co vůbec mohlo být, byla světem opravdu zcela jiným. Tenhle film byl i na USA zcela z jiné dimenze :-). Bohužel se tu skutečně nepodařilo vyvážit prvky hororu s komedií a divák vlastně hlavně díky závěru neví na jaký žánr pořádně kouká... Dnes když jsem to viděl po letech mne napadlo, že je to taková dávná předloha Stargate:-). Herecké výkony byly super, okatá Replayová byla krásná, jen ty trikové efekty už k dnešku vypadaly dost prehistoricky což je pochopitelné. Ale například to rozpraskání silnice před místem poslední bitky bylo super i na dnešní dobu. Podtrženo sečteno dávám za 3 vystřelené paprsky. * * * ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že je tento počin klasikou, nedokázal mě v dnešní době a současném věku oslovit na více než 3*. Neříkám, že je to vyloženě špatné, trapné či blbé, ale na komedii tam pro mě bylo příliš málo scén, u nichž bych se opravdu upřímně a od srdce zasmál. Vidět Krotitele duchů v útlém věku, možná by pro mě byli kultovní záležitostí jako třeba Sám doma a dával bych tu 5*. Bohužel, nestalo a nestane se tomu tak. Námět sám o sobě je ovšem povedený. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Komentáře k filmům, které mám rád, píšu většinou s přáním nakazit co nejvíc lidí. Tohle není ten případ. Všem, kteří si ten film pamatujete jako skvělou komedii, radím nedívat se na něj po letech znovu. Mohli byste být rozladěni zjištěním, jak moc zestárnul. Nebo spíš nakolik byl spjatý s 80. lety. Ale už o tom nemluvme. Budu se tvářit, že jsem ho neviděl 20 let a dám mu 80% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů, kdy vyšší hodnocení dávají pamětníci a nižší smradi, kterým chybí 3D PC efekty. Ale holátka, film se většinu svého života dělal bez počítaček, a tam se učil, co dneska frčí, stimmt? Asi ne, že? Jinak pro mě jednoznačně parádní komedie, které slovenský emigrant Reitmann umí, s atraktivním duchařským námětem, výborným scénářem a skvostnými výkony všech, opakuji všech, herců! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (122)

  • William Atherton (Walter Peck) film neznáša, lebo ľudia na neho na ulici stále pokrikovali a nadávali mu. V jednom bare sa musel dokonca pobiť a musel vysvetľovať, že je len herec a nevypustil do ovzdušia New Yorku žiadnych démonov a duchov. (classic)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama