Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět vypálených, jako přes igelitku. Nejen za dechberoucího Jonáka, obsazení celé skvělé, scénář opět vynikající, mám radost, protože ono to jde. Ne že ne. Pokud je to dobře napsané, takto napsané, nezažívám chvilky, kdy mi je u dialogů stydno za herce. Těším se na další díly, jsem zvědavá, jak to celé Josef Mareš pojal. Peter Bebjak výborná volba! Bertík v roli Mrázka- TOP scénka! Kámoši Sokol a Finger na jedničku, Kryštof je taky velmi dobrý tah. Kladná odezva napříč diváckým spektrem zasloužená. Ona je v tom, kromě veškeré té špíny, totiž zřejmá laskavost. Je mezi řádky, ale je tam. A přesně toto vzácné koření, mazácky dávkované, činí Marešovu tvorbu všeobecně oblíbenou. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ale tohle je mi velké překvapení! Devadesátky, které opravdu dýchají devadesátkovou atmosférou. Vražd v té době bylo opravdu hodně a ne všechny se podařilo objasnit. Dynamický spád, výborné obsazení, humorné vsuvky, hudební složka bomba! Snad až moc jmen, ve kterých jsem se občas ztrácel, ale rozhodně to šlape na plné obrátky. Petr Bebjak sakra umí a ví, jak zaujmout diváka. Třepu se na další díl! ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové milé připomenutí absolutně beztrestné doby, která dodnes zanechala naše města či kraje na pospas mafiánům spolupracujících s policií a ovládající důležité posty na úřadech aj. Dodnes by o tom mohlo vyprávět např. Mostecko - potažmo Litvínovsko, kde to ještě různí mafiánští hajzlové a političtí odpadlíci drží v rukách. Absolutně ale selhala atmosféra, kdy se více dbalo na vizáž doby než na jednotlivé charaktery a drsnost prostředí......nezvládnutá atmosféra. Chybí tomu napětí a emoce zaznamenávající absurditu té doby. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré, zábavné, dobově věrohodné, rozhodně vydařenější, než Stíny v mlze, které ČT dává v pondělí. Oceňuji odvahu poukázat na to, že se Karel Gott, nynější modla národa, paktoval v devadesátkách s kdejakým mafiánem. Co mi ale na seriálu vadí, je to, že se případ nevyřeší za jeden díl. Čekat zas týden na to, jak se případ posune dál, je docela dost otravné. 2,5* ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, kostýmy a výprava tak realistické až mě vrátily do doby mého dětství. Dokonalá rekonstrukce té doby. A hned první díl nám naservíroval spoustu ikon z podsvětí devadesátých let, které známe z jiných filmů a seriálů. Byli tam Jonák, Běla, Mrázek, Orličtí vrazi a nechyběla ani zmínka o Roubalovi. Chybí už jen Berdychův gang a Kájínek. Vidět je takhle všechny pohromadě, provázané jediným seriálem je opravdu unikát a slast pro fanouška české polistopadové krimi. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Když v 53. minutě Plíšek (Martin Finger) s Tůmou (Ondřej Sokol) jedou obhlédnout posilovnu „v Podolí“, je v pozadí opakovaně vidět věž Husova sboru ve Vršovicích. (ladyViolet)

Reklama

Reklama