Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (148)

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Tyto kauzy mě vždy dost zajímaly... Orlíci, Mrázek, Běla, Berdychovci, Jonák atd.... Osobní vzpomínky (jestli se to tak dá říct) na to rozhodně nemám, rodiče nás vyháněli od zpráv když se tam objevovalo něco takového... Jediné co jsme si díky tomu vybavil byl náš starej děsnej favorit... Proč jen čtyři hvězdy? Nechávám si prostor pro další díly a za Sokolovo "sorry" u Jonáka... Navíc je to takové zmatené jako ten děj moc jmen najednou, z vraždy k největším padouchům té doby, pak k Číňanům, pak k Orlíkům, prostě takovej zmatek... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě teď sotva popadám dech z množství vykouřených cigaret. Jako chápu, že kouření bylo běžné, ale ani ve filmech z první republiky není tolik dýmu. Vadí mi dost kamera, z jejíhož zoomování mě bolí hlava, myslím, že seriál nepotřebuje takovou “akci”, statická kamera by nevadila, není k tomu důvod přibližovat temeno někoho, když někam jde a nikoho nesleduje nebo nezatýká. Na Devadesátky jsem se těšila, potěšila mě místa, oblečení, účesy, to je věrné, opravdu, v tom jsem se nostalgicky zasnila, ale zatím se ztrácím ve jménech, v příběhu, ale oceňuji napětí, takže dalším dílům dám určitě šanci. ()

Reklama

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som to nezazil V SKUTOCNOSTI , tak poviem ze: je to prekombinovane,  umele, vymyslene, nerealne, prehnane.... bla bla... Teda zaciatok tohoto postkomunistickeho trhoveho kapitalizmu som zazil este v Spolocnom state a potom pokracovanie v Meciarovsko-Lexofsko-Sviechtofskou Mafianskom Slovenskom State  Mikulasa Kocnera Cernaka. Ale v podstate to bolo ako cez KOPIRAK. kopirovaci papier cierny alebo niekedy aj modry si PLISEK daval medzi kancelarsky papier., ked potreboval "vytlacit" kopiu z mechanickeho pocitaca. Pre teenagerov to bola klavesnicA... :-D zvana pisaci stroj... Ale k veci. bal som sa tohto serialu lebo 1.oddelenie je moja SRDCOVKA. Ale po prvych 3 castiach spokojnost 85% ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šílená kamera se nejspíš potáhne celým seriálem, takže mi znemožní dát plné hodnocení. Pěkný rozjezd seriálu, tempo ještě docela pozvolné (proti třeba druhému šílenému dílu), což mi vyhovovalo. Role zahrané velmi civilně, bez přehrávání. Otevřený konec se doufám dočká uzavření v některém z dalších dílů. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět vypálených, jako přes igelitku. Nejen za dechberoucího Jonáka, obsazení celé skvělé, scénář opět vynikající, mám radost, protože ono to jde. Ne že ne. Pokud je to dobře napsané, takto napsané, nezažívám chvilky, kdy mi je u dialogů stydno za herce. Těším se na další díly, jsem zvědavá, jak to celé Josef Mareš pojal. Peter Bebjak výborná volba! Bertík v roli Mrázka- TOP scénka! Kámoši Sokol a Finger na jedničku, Kryštof je taky velmi dobrý tah. Kladná odezva napříč diváckým spektrem zasloužená. Ona je v tom, kromě veškeré té špíny, totiž zřejmá laskavost. Je mezi řádky, ale je tam. A přesně toto vzácné koření, mazácky dávkované, činí Marešovu tvorbu všeobecně oblíbenou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Interiéry Discolandu Sylvie se natáčely na Kladně v klubu rádia Relax, místními přezdívaný „díra“. Ivan jonák (Michal Novotný) sedí na gauči, který je na chodbě, kde je šatna, toalety a vchod na parket, jeho dívka Jahůdka přichází vchodovými dveřmi. (Kabourek)

Reklama

Reklama