Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, vsechno je tu dobry, ale presto jsem se nudil. John Frankenheimer podle me neumi tocit akci, protoze i kdyz je sebelepsi, vzdy se najde neco na cem se to cely pomrda a zacne to nudit. A to je pripad i tohohle filmu. Herecky vykony jsou slusny. De Nira nemam rad, ale predved dalsi pohodovej vykon, Jean Reno mi prisel jeste lepsi, ale bohuzel nedostal vic prostoru. Pribeh je spis prumernej a to, ze na zacatku jsou nejaky kecy kdo to byli roninove, mi prislo spis jako takova snaha o ozvlastneni snimku, protoze tohle je proste prumerna kriminalka. Samozrejme tu jsou i nejaky petihvezdickovy sceny, ale ne moc, takze vetsinu casu film pusobi umele natahovane a nudne. Lepsi 3*. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborný staromódní thriller, jenž má minimálně tři (nebo spíš čtyři) velké klady - Roberta De Nira, Jeana Reno a dvě perfektní autohoničky. A samozřejmě hlavně výtečnou režii Johna Frankenheimera - bez ruky protřelého a sebejistého řemeslníka mohla tahle látka snadno dopadnout velice zle. Ronin stojí i za vícero zhlédnutí, a to i přesto, že děj vlastně nic moc ne(vy)řeší a jen se neustále žene kupředu. Tady to ale naštěstí skoro vůbec nevadí, protože tenhle snímek dokáže svoji relativní příběhovou plytkost (všichni se navzájem podrážejí kvůli jakémusi záhadnému kufru) více než dostatečně vykompenzovat ostatními filmovými prostředky. Jedna z mých dlouhodobě oblíbených ryze chlapských podívaných - a čím víc novodobých CGI slátanin bez koulí a hmatatelnějšího stylu vidím, tím raději ji s přibývajícími roky mám. 90 % ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ronin je film s perfektní atmosférou starých kriminálních filmů, který by neměl uniknout žádnému fandovi filmu. Herecké obsazení je jedno z nejkvalitnějších vůbec. Navíc zde hraje jeden z nejlepších herců vůbec - Robert De Niro. Automobilové honičky, jako by ani nebyly z tohoto světa (během natáčení bylo zničeno 80 automobilů), vždyť na nich spolupracoval i někdejší pilot Formule 1, Jean-Pierre Jarier. Hodně mi to připomnělo starší film, Francouzskou spojku. Jestliže milujete akční snímky, budete v extázi. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle akčňák s De Nirem a Renem mi dlouho utíkal. Najdeme tu samozřejmě víc skvělých heců. Ve filmu se dost cestuje a postavy se neustále podráží. Celou dobu se všichni honí za stříbrným kufříkem a nikdo neví, co v něm je. Ve filmu jsou dost povedené honičky, které vás doslova vtáhnou. Akce je tu taky hodně. Kdo nakonec získá kufřík a komu se podaří dožít se finále? A hraje tam i Tříska. "Chodil jsem s ním do školy." ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu, jak dokázal John Frankenheimer na prahu sedmdesátky natočit tak svižný a kinetický film. Ta skvělá synergie nápaditě se pohybující kamery (v kombinaci se skvěle zvolenou ohniskovou vzdáleností objektivu) a dynamického temporytmu střihu dělá z Ronina formálně jeden z nejzajímavějších krimi thrillerů, jaký jsem viděl. Je z toho cítit stará škola Nového Hollywoodu a syrovost pohybující se někde mezi prvním a druhým dílem Jasona Bournea. Jako slabší stránku vidím scénář, který vlastně nemá moc co nabídnout a od poloviny filmu se spoléhá čistě na formální zpracování. To je ale opravdu natolik silné, že minimálně moji pozornost Ronin ty dvě hodiny udržel a dopřál mi příjemný, skoro až starosvětský thrillerový zážitek. 7/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Ve verzi, vydané na VHS v USA, datují titulky rok vzniku filmu do 1997. (Caaslav)
  • Zabraného kameramana je možné si všimnout během závěrečné honičky na několika určitých místech, včerně zadního sedadla Samova (Robert De Niro) automobilu. (Conspi)
  • Kvůli vytvoření ponuré atmosféry filmu nenosí žádní herci ani komparz žádné výrazné oblečení ani doplňky. (Caaslav)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama