Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Takže zase jsem dnes viděl První ligu a zvedl jsem hodnocení o jednu hvězdu. Znovu jsem se královsky bavil. Děj je sice velmi jednoduchý a předvídatelný, ale film obsahuje dobrý vtipy a hrne se dopředu jako mašina. Tom Berenger se znovu schází s Charliem Sheenem a opět jim to perfektně sedlo. Corbin Bersen taky odvádí vysoký standart, Renee Russo - tak ta tady sice moc nehraje, ale kouká se na ní velmi pěkně a nezkazí vůbec nic, tak proč ne. No a je potřeba se zmínit o Snipesovi a Haysbertovi, kteří zde odstartovali svoje kariéry. David S. Ward toho sice moc nenarežíroval, ale s některými svými komediemi se doopravdy ukázal. Je to patrně lepší scénarista než režisér, ale První liga se mu povedla. Je třeba zmínit ještě hudbu, protože ta do tohohle filmu taky perfektně zapadá (Wild Thing). Takže 75 %. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mě to přestalo bavit po 20 minutách. Ale řekla jsem si, že vydržím, přece jenom to nemůže mít pro nic za nic červené hodnocení na csfd. Hm. Nechytlo mě to. Je sice fajn vidět všechny ty držky, který mají problémy se zákonem nebo s pitím jako mladá ucha, ale to nestačí, aby film bavil celou stopáž. Navíc jsem už viděla víc filmů, popřípadě seriálů, kde se z přitroublů udělá dobrý tým, který jde do velkého finále. Jenomže to, co jsem již viděla, bylo působivější, vtipnější. Neubránila jsem se srovnání, neubránila jsem se zívání. Film se mi teda moc nelíbil. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je pre mňa legendárnou a dokázala mi srdcu viac priblížiť inak pre mňa v realite totálne nudný a hlúpy šport bejzbal. Veľa hlášok, oddychový film, chytľavá pieseň, bláznivé správanie, oblečenie a účes Charlieho Sheena, no najmä nezabudnuteľné komentovania súpisky a pripravovanie sa na sezónu, či odplata svojej šéfke. Mal som z toho dobrý pocit, má to svoje čaro aj po rokoch. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Některé komedie stárnou rychleji, než jiné. Přesto doby, kdy jsem První ligu vytahoval ze zaprášených regálů videopůjčovny, jsou nenávratně pryč a tahle zábava už ztratila hodně ze svého lesku. Ale tu jednu hvězdičku navíc už prostě nechám, z nostalgie nebo pocitu, že po 15 letech v televizi už to prostě bude slabší:). Krom toho, o baseballu se natočilo málo filmů bez hromadu sentimentu, tohle je jeden z nich. ()

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá ani rokmi nestratila všetko zo svojho pôvabu. I keď mnohé z nej už nie je, čo dnes diváka osloví ako TV film na podvečer sa dá pozrieť. Postavy sú síce vykreslené spôsobom "akoby ich jedna mater mala", scénar je robený rutinne, ale oproti dnešnej predstave komédie (až na výnimky) tento druh zábavy je omnoho inteligentnejší a nerobí z divákov obmedzených hlupákov. Charlie Sheen tu ešte skutočne i niečo ako herec predviedol a atmosféra záveru filmu, keď sa hraje pred plným hľadiskom, tak to ma oslovilo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Samotný klub Cleveland Indians skutočne v 90. rokoch prežil najúspešnejšie obdobie svojej histórie. (dalver)
  • Hodiny na výsledkové tabuli ukazují 10:40. Přitom je den a prvoligové baseballové zápasy se dopoledne nehrají. (Sinecod)
  • Film aj jeho pokračovanie sa natáčali v Milwaukee, na štadióne konkurenčných Brewers. (dalver)

Reklama

Reklama