Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 18. století mladý newyorský konstábl Ichabod Crane trvá na důkladném vyšetřování zločinů a sám vymýšlí nové postupy. To se příliš nelíbí jeho nadřízeným a soudcům, proto se ho rozhodnou elegantně zbavit. Je poslán do vesnice Ospalá díra, kde došlo k sérii vražd. Údajně zde řádí bezhlavý hesenský jezdec, který svým obětem stíná hlavy, které si pak bere s sebou. Byl zde před dvaceti lety zabit a teď se prý mstí, protože hledá svou hlavu. Crane je racionální mladý muž, který na takové pověry rozhodně nevěří. Nestačí se ani ubytovat, když dojde k další vraždě. Syn zavražděného muže mu nabídne své služby a přes počáteční odmítnutí Crane nakonec souhlasí. Konstáblovi se snaží pomoci také krásná dcera místního boháče Katrina Van Tasselová, do níž se Crane zamiloval. Pomalu, ale jistě si Crane začíná dávat dohromady skládačku událostí a zjišťuje, že všichni mrtví měli nějaké společné tajemství… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 251)

HJ-FILIP 

všechny recenze uživatele

Naprosto super film. Nevšední téma zasazené v dost vhodné době. Typické Burtonovo pojetí temna, včetně líčení,kostýmů a prostředí, příčemž nic z toho není přehnané. Dobrá scénická hudba D.Elfmana. Dá se na to krásně koukat! ()

rixard79 

všechny recenze uživatele

Opět další mistrovský kousek Tima Burtona, Jehož nečekanou středověkou atmosféru (drahé obleky, nonšalance a zároveň špína a lehký úpadek společnosti) jen dokresluje herecké umění Johnnyho Deppa a lehká naivita, spolu se zuřivostí Caspera van Diena. ()

Crazy Witch 

všechny recenze uživatele

Skvělá hororová pohádka. Timu Burtonovi se zadařilo, Johnny Depp se znovu předvedl, ale malinko mi neseděla Christina Ricci, i když po více shlédnutích jsem si na ni zvykla. Hudba byla naprosto úžasná. Deppovy hlášky, a jeho typické chovaní, je třešnička na dortu. Bylo mi jasné že film skončí dobře, ale i přesto jsem ve finále okusovala polštář. Plný počet ()

Blade Runner 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film, jiná slov mě nenapadají. Od každého detailu po celek, člověk nevychází z údivu. Je to jako sbírka obrazů holandských mistrů ze 17. století a vždyť se také jedná o krimi pohádku z holandského městečka na východě Spojených států. Replika „watch your head!“ na konci filmu přesně vystihuje celý snímek. Konstáble Crane je konfrontován se záhadnými umrtími a ač je sám příznivcem rozumu a kauzality musí po chvíli uznat existenci nadpřirozeného. I nadpřírozené však má své pohnutky a i zde je možno nalézt sled příčin a důsledků. ()

dogstar 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší dílo Tima Burtona, ve kterém předvedl svou režisérskou mistrnost a dokázal, že hororový žánr nemusí jít vždy ruku v ruce s hektolitry krve a povalujícími se orgány. Navodil ponurou atmosféru použitím několika barev v dokonalém kontrastu, díky kterému, je tento film nezapomenutelným originálem. Deppova naivně sebevědomá postavička jen dokresluje celý příběh a dodává mu kapku příjemného humoru. Pro mě filmová třešnička. ()

NAILBOMB 

všechny recenze uživatele

Podpis pod filmem a jméno Tim Burton je slib dobrého filmového počinu. Místy napětí,místy až komické situace, povedená pohádka nejen pro dospělé. Johnny Depp Christina Ricci,krásný páreček a velmi mne zaujala role Christophera Walkena kdy jeho jízdy ze stromů a zpět......bavil jsem se.Dávám 4 *. ()

karras 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím přehodnotit názor. Líbí se mi to snad ještě víc, ale o to nejde. Konečně jsem viděla, proč je to děsivé, proč je to horor. Myslím, že takhle by měly horory vypadat, takhle správně u nich má člověka mrazit a takhle správně mají být vymyšlené, natočené a zahrané. Pár věcí mi tam nesedělo, ale rýpat nebudu, protože pro dvojku Burton - Depp mám velkou slabost. Výborné, opět tleskám a jen si zoufám, kde sou ty časy, kdy ještě Burton netočil komerčně. ()

fishbonik 

všechny recenze uživatele

tomu se nedá co vytknout, perfektní hudba, kamera, prostředí, atmoška a herci (i když styl Tima Burtona moc nemusím, tohle je výjimka), takhle má vypadat Film! ()

Lulusator 

všechny recenze uživatele

Perfektní! První film, který jsem od Burtona viděla a musim říct, že jsem z něj byla nadšená.! A omdlívající Johnny Depp je třešnička na pooořádném dortu ;) ()

effulka_kebulka 

všechny recenze uživatele

Tak s tímto filmem se asi moje fantazie nepotkala ve správný čas. A to mám jinak Burtona ráda. Dle mého taková trochu všehochuť žánrů filmu moc neprospěla. Takže jen 3* a nejspíš už se reprízy z mé strany nedočká. ()

triscimy 

všechny recenze uživatele

Mě to nudilo... ostatně Tim Burton zatím nenatočil film, který by se mi líbil. Nějak se neumí trefit do mýho vkusu, ale to mu nemusí vadit, ani vám ne. :) ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, typický rukopis Tima Burtona, napětí, krásná Christina Ricci a děsivý bezhlavý jezdec, který byl ale o dost děsivější, když měl hlavu na svém místě; ale hlavně... miluju Johnnyho Deppa! ()

Wasekcz 

všechny recenze uživatele

Krásná a tajemná atmosféra, perfektní Johnny Depp a Christopher Walken. Dvorní skladatel Danny Elfman podtrhuje celý zážitek. Opravdu mysteriózní... ()

Two.Swallow 

všechny recenze uživatele

Burton - Depp - Elfman. Nezaměnitelná, originální, jedinečná trojice, která na cokoliv sáhne, povede se. Tmavé městečko, záhadné vraždy, správné obsazení (i když tedy na post Katriny bych si dovedla představit i lepší herečku než Christinu Ricci, která mi svým výrazem stále připomíná desetiletou naivní holčičku a nějaké to Craneovo zamilování mi hraničí spíš s jiným druhem lásky - ale budiž, režisérova volba, která se dá vydýchat). Zato jezdec v podání Ch. Walkena mě dokázal přesvědčit i o nemožném. Celkový dojem - spokojenost a oblíbení. ()

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Další strašidla od Burtona?

Další strašidla od Burtona?

03.06.2008

Popravdě řečeno, už to začíná být trochu únavné. Trochu dost. Burton, Depp, pocta starým hororům, áčkově promakaná béčková atmosféra... znáte to. Ale Tima to asi nikdy neomrzí, přestože téma i styl… (více)

Reklama

Reklama