Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Coster-Waldau zní jako název německé firmy specializující se na těžkotonážní těžební stroje. Ve skutečnosti nejsme až tak daleko od pravdy, jelikož když se Nikolaj rozjede, je to prostě buldozér a zároveň nejmohutnější opěrný prvek filmu. A pak je tu taky atmosféra, která se postupně odívá do hutnějších a hutnějších kabátů. Celek nepůsobí úplně jako famózní dělovka bez chyb, ale určitě jde o dost dobré vězeňské drama, které by nemělo uniknout pozornosti diváka. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vychutnal jsem si vše, co film naservíroval. Pro někoho táhlý a monotónní soundtrack, pro mě perfektní ladička atmosféry. Někdo nadává na záběry hledícího hrdiny do vězeňské zdi. Byli jste někdy zavřený? Většinu času tam odsedíte koukáním do zdi. Dobytí hierarchie vraždami a prací pro gang mi nepřijde úplně zcestné. Psychologicky krásně rozebraný dílo ponořené do studie proměny hlavního hrdiny. Občas je potřeba zvolit menší zlo. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. V první třetině si říkáte, že je to strašný béčko, pak se to ale začne dál a dál rozvíjet, začne přibývat drsných scén a je tu čím dál tím víc krve, ale zároveň nás to více vtahuje do samotného příběhu ústředního antihrdiny. Spoiler alert! Jako na rovinu, ten přerod, alespoň tak, jak je podaný ve filmu, není moc realistický a uvěřitelný. Ale opravdu to nakonec diváka i docela vtáhne a na konci jste napjatí, jaké bude tedy rozuzlení. A i když není nijak scénaristicky světoborné, je zde vidět snaha o to se odlišit od podobných příběhů. A to se počítá. Celkově prostě zvláštní film. 3,5* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jak já miluju tyhlety chlapácké filmy. Nemůže být skoro většího kontrastu než si po Psím poslání pustit tuhle záležitost :) Zločinec se mě líbil, ale už si pořádně nevzpomínám o čem byl, kdežto Shot Caller je hlavně zpočátku dosti nečitelný a nepřehledně vypadající. Nakonec do sebe ovšem všechna kolečka soukolí zapadnou přesně jak mají. Nikolaj je k nepoznání charismatický bouchač. Musel bych házet superlativy hodně dlouho, ale bylo by to nošení dříví do lesa. 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo ▐ Dejovo ide o dosť klasický príbeh o nešťastne odsúdenom, ktorý musí nejako zapasovať do väzenskej hierarchie aby prežil bez väčších následkov. Následky sa ale dostavia a stane sa z neho ešte ďaleko horší človek. Dejovo tu nemáme žiadne väčšie prekvapujúce zvraty. V danej téme ide skôr o taký všedný priemer, ktorý nemá nejaký zdrvujúci element, ktorý by dostal do kolien. Herecky dosť civilné, dejové prestrihy vydarené. /60%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)
  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)

Reklama

Reklama