Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (408)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Warrior or victim, aneb přehlédnutá červená na semaforu postaví jemného finančníka před volbu, jestli být bílou pichnou, či bílou pýchou.. Waughova studie o kazivých účincích nápravných zařízení se snaží pohybovat ve dvou módech. Ten vězeňsko-gangsterský působí poněkud klišovitě a o atmosféře Training Day či černobílých scén American History X si může nechat jenom zdát. Psychologický mód se stavěním bariéry proti rodině vykazuje plochost Moneyho hrudníku ještě před nástupem do oploceného fitness centra a zbytečně bere prostor tomu prvnímu. Nehledě na to, že snaživý Coster-Waldau tu sice má Movember 12 měsíců v roce a spoustu tetování z časopisu Bravo, ale ten přerod na vypočítavého (skoro)gangstera mu nelze i kvůli konstrukci příběhu příliš věřit. Trošku mi zůstává záhadou, jak se Moneyho řitní pošta vypořádala se vstupní prohlídkou při posledním nástupu do vězení. Falešné dno konečníku? ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Drsný film z vězení, který mírně ztrácí na kvalitě venku. Dobře herecky zahrané, silný příběh, který je až drastický pro odsouzeného Moneyho. Možnosti na výběr sice měl, ale nebyli zrovna příjemné. Ze záčátku může divák lehce tápat, ale vše se postupně vyjasňuje, díky dobrým flashbackům.. 8/10 = 82% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo ▐ Dejovo ide o dosť klasický príbeh o nešťastne odsúdenom, ktorý musí nejako zapasovať do väzenskej hierarchie aby prežil bez väčších následkov. Následky sa ale dostavia a stane sa z neho ešte ďaleko horší človek. Dejovo tu nemáme žiadne väčšie prekvapujúce zvraty. V danej téme ide skôr o taký všedný priemer, ktorý nemá nejaký zdrvujúci element, ktorý by dostal do kolien. Herecky dosť civilné, dejové prestrihy vydarené. /60%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímek rozhodně měl hrozně dobré momenty, nicméně neustále sám sobě házel pod nohy klacky, a to katastrofálním střihem. Vždy v momentu, kdy se snímek nadechval k nějaké koukatelné stopáži, přišel střih, který přepnul děj úplně jinam. Vždy do míst, kde se pranic nedělo. Pasáže z věznice byly výrazně lepší než rodinný zbytek. Nikolaj ukázal, že umí být i škaredý. Hlavně však ukázal, že je vynikající herec, který si poradí s každou rolí. V ději bych ocenil snad jen méně morálních mouder a více předmětů v prdeli. Lepší dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Khalesi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jaime Lannister z Hier o tróny v pre mňa málo pochopiteľnom filme z väzenského prostredia. Nič nedávalo zmysel, chovanie hlavnej postavy úplne nelogické. Ak to robil zo strachu, ten tu bol málo ukázaný. Ak to robil pre rodinu, tak si vybral najhorší plán na svete. Navyše ako gangster bol nepresvedčivý, jeden dlhý fúz ukradnutý z hrobky rakúskeho cisára alebo minimálne uhorského šľachtica, to proste nestačí. Vzhľadom na tematický potenciál som čakal oveľa viac. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)

Reklama

Reklama