Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (163)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cením si snahy TV Nova udělat něco exkluzivnějšího pro svou VOD platformu a tomu odpovídal i hvězdný casting. Neříkám, že to bylo bůh ví jak napínavé, ale zajímavé to pro mě bylo až do konce- Pričlo mě tedy až neuvěřitelné, že si Policie sebou bere babku svědkyni na výjezd nebo Roubalův moták, těch prá jmen si nebyl schopen zapamatovat ? To jsem se musel vážně smát. Jinak samozřejmě ekhlaf toho jak fungují právníci, jejich práce to teda chce skutečně kachní žaludek a nulový svědomí. Státní zástupkyně mě přišla teda hodně teatrální, ale celkově mě to bavilo a to je hlavní. Hynek Čermák přesnej, Kamilu Trnikovou jsem viděl na Palmovce a myslím si, že herecky ja na tom hodně dobře. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel o tom, že chce Nova natáčet různý věci exkluzivně pro Voyo, klepal jsem si na čelo. Žil jsem totiž v představě, že kvalita bude odpovídat tomu, co vidíme u nich v TV. Případ Roubal sice není žádnej velkej majstrštyk, ale musim říct, že svoje kvality má. Ať už v podobě nabušenýho castingu (kterej má tentokrát dokonce co hrát) nebo co se týče technický kvality. Občas mě teda vadil zvuk, kdy “nabasovaný” pasáže mnohdy víc než je zdrávo zastíraly mluvený slovo. Trochu mě taky zklamalo, že se příběh věnuje v podstatě jenom soudnímu procesu. Očekával jsem totiž spíš něco chronologicky natočenýho o Roubalově životě a pak samozřejmě i o jeho dopadení a odsouzení. Nakonec jsem ale stejně spokojenej, protože koukatelnej kriminální thriller se v českejch podmínkách fakt moc často nevidí, tři silnější hvězdy. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Vlajková loď Voyo originál připomíná všechny ty Rédly a Devadesátky, které už před lety nastartoval Svoboda v Sametových vrazích. O porevoluční kriminalitě je samozřejmě nutné mluvit, nezamlčovat ji, ale je otázka, co nám to přináší v takovém množství seriálů. Navíc, pokud se tvůrci rozhodli více věnovat individuálnímu příběhu mladé obhájkyně v podání Kamily Trnkové, než Roubalovi v podání Čermáka, zůstanou na konci opět jen samé otázky. Je to podobný koncept jako u Hořícího keře, kde hlavní postavou také není Palach, ale právnička Burešová. A to nepovažuju za ideální. Takže nakonec to jediné, co je zde nadprůměrné, je výjimečně skvěle zahraný záporák Jana Čenského. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hledáním pravdy se zabývá policie. Posouzením, jestli je to pravda, soud. Tobě je pravda na hovno." Já chci být advokát. Já chci být advokát. Tohle je reklama na advokátský řemeslo. Kdo by prostě nechtěl hájit pořádnýho zmetka, kterej ho pak za odměnu možná ani nepředhodí prasatům. Já vím, že to není nic novýho, ale stejně mi z naší justice bylo zase jednou lehce nevolno. Policie nenápadně překračovala hranu zákona, obhájce falšoval důkazy a soudce se moudře rozhodl podle toho, jestli se mu víc líbilo na pařbě u státního zástupce nebo advokáta. Až tak nezávislá naše justice je a tak je to správné, tak to má být. Ale zpět k Roubalovi. Ten mě bavil, protože si tuhle hru užíval a nezabýval se nesmyslem zvaným spravedlnost. Ta je totiž slepá a tady byla i trochu hluchá. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní počin, jsem prostě fanda minisérií a tohle mi přišlo tak akorát. Nebylo tam nic navíc a nic se zbytečně nenatahovalo. Čermák Roubala vyšvihl s naprostou grácií a ukázal, že nejen v přitroublých komediích mu to svědčí, ale taky i v takových rolí, jen tak dál. Jinak jsem s případem obeznámený nebyl, takže nedokážu posoudit věrohodnost, ale na mne to zafungovalo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně v metru do stanice přijíždí stará souprava, v dalším záběru však přijíždí modernizovaná souprava a v další scéně je opět souprava stará. (Matias215)
  • Vraždy, kterých se Ivan Roubal dopustil, se odehrály v letech 1991 až 1994. (ArthasKarfa)
  • Scény z Německa byly natočené v Ústavu molekulární genetiky Akademie věd v Praze-Krči. (StrYke)

Reklama

Reklama