Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (164)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivan Roubal patří v naší moderní historii k nejhorším sériovým vrahům, a tato série nabízí pohled spíše na samotné soudní řízení, než na pohled do jeho duše, což je škoda, protože Čermák jeho rozvrácenou osobnost vystihuje velmi dobře, a určitě by se z postavy samotného Roubala dalo dostat ještě více, kdyby dostal o trochu více prostoru. Ten mu však bohužel zábírá dosti podivná linka mladé právničky, v jejím vnitřím souboji mezi klientem a spravedlností. Ne že by série byla špatná, jen asi nedokázalo naplno využít svůj potenciál, a zbytečně rozředila děj do několika nepodstatných nedobových vedlejších linek. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se mi to hodně líbilo. Má to skvělý soundtrack, dobová věrohodnost vůbec není špatná, k obsazení a hereckým výkonům absolutně nemůžu napsat jedinou výtku - Čermák je herecký bůh, Švehlík to samé, Čenský obrovsky překvapil, Trnková velmi zajímavá, atd. - a celé je to napínavé (navzdory předem známému rozuzlení, což je úděl všech filmů natočených dle skutečnosti) a dramaticky dokonale funkční. Toto je látka, která by podle mě snesla i větší prostor, a po skončení třetí epizody mi bylo vyloženě líto, že už toho víc nebude. Takže za mě palec hore. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky a herecky solidní minisérie TV Nova o jednom z největších českých sériových vrahů začala fantastickým prvním dílem, ale docválalo to do soudničky, kde hlavní roli nemá Čermákův Roubal, ani Švehlíkův kriminalista, kteří jsou do počtu, ale advokátní koncipientka Kamila Trnková ( takže jak tu někdo poznamenal nejde o Případ Roubal ale Případ Kamila  ). Asi by bylo atraktivnější, kdyby to byla Roubalova nervydrásající krimi jízda, ale ty jeho zločiny jsou jen doplňkovou neurčitou retrospektivou ze soudní síně ( asi proto , že vlastně mu prokázali daleko méně vražd než je mu připisováno ). Režisérka Kopáčová odvedla velmi dobrou práci na maxima scénáře, ale její práce pro ČT je kapku výš. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt slabého obsazení ve vedlejších, ale výrazných, rolích, šla bych s radostí do plného hodnocení. Rozpor mezi výkony excelentními a absolutně nevýraznými, až amatérskými, mě vyrušoval ve všech částech. Kromě Hynka Čermáka, tvl. toho už asi nechci nikdy potkat osobně 😆, Davida Švehlíka, paní prezidentové i podivné dívčiny s naslouchátkem, velmi chválím zapojení madam Reginy, naprosto skvělé to herecké dámy, přeji si ji vídat častěji a Jituš v roli bordel mamá taky perlila ve velkém stylu. Tereza Kopáčová opět zabodovala, však pokud při výběru herců musela z nějakých zevních vlivů dělat kompromisy, je to škoda, protože má na herce výborné oko. A pokud se jen sekla, nevadí, utnout se může i mistr a koneckonců laťku si nedávným Ochráncem hodila sama vysoko. Jinak parádní retro, výborně poskládané, svižné, finální díl vyvolal až nečekané emoce, no opravdu mi pil krev, jak už dávno nikdo, takže chválím a těším se na další tvorbu. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Obdivovat Čermáka je sice asi teď hitovka a jako herec si to zaslouží ale tohle nebyla zdaleka těžká role, už proto, že za celou sérii řekne asi 10 vět a objeví se možná v ⅕ všech záběrů a na všech jenom sedí a čumí, takže jestli tohle je to nejlepší na celém seriálu, tak docela bída. Jinak casting neobyčejně nesympatický a působil navíc nevěrohodně. Veškrnová stále neumí hrát, navíc má už teď ale i botoxový ksicht takže ani základní emoce aby z něj člověk luštil s lupou. Spousta situací postrádá logiku a někdy i věrohodnost (paruka na ně vypadne ze skříně přesně pár minut před soudem, svědkyni z paneláku si policie bere na výjezd do bordelu,...). To vše by ale ještě nebyl takový problém jako to, že mě seriál zkrátka nebavil. A to těžce. Dalším obrovským průs** je za mě hudba a hlasitost dialogů. Snaha o dramatizaci sice pěkná ale za mě bohužel nezdařená. Seriál na úrovni běžné Novácké produkce, a přitom to rozhodně jde dělat líp i v našich podmínkách s našimi herci, viz např. Devadesátky od ČT, které jsou, naštěstí, na úplně jiné úrovni. 2/5 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se v pražských i mimopražských lokacích, které se shodovaly s prostředími, v nichž se předobrazy filmových postav reálně vyskytovaly. Při přípravách a natáčení byl jako odborný poradce přítomen Jan Štoček, bývalý vyšetřovatel legendární pražské mordparty, které se v 90. letech podařilo rozkrýt většinu závažné kriminální činnosti včetně Roubalových vražd. (rakovnik)
  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Vraždy, kterých se Ivan Roubal dopustil, se odehrály v letech 1991 až 1994. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama