Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (248)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Prinútime Vás vidieť to, čo chceme. Naučíme Vás, ako sa opäť báť". Podivné dojmy či pocity vyvolávajúci námet, v ktorom sa dej odohráva v dvoch časových líniách, v ktorom sa odpovede na komplikované otázky hľadajú vo virtuálnej hre. Knižnú predlohu nepoznám, seriál o 30 epizódach "San ti" pozerať nemienim, táto skúsenosť mi bohate stačí. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť, dosť ma zaujala pointa, ktorá je akousi sondou do (negatívnych) ľudských mravov. Nie je to len o tom, že je veda v rukách ľudstva hrozbou pre celý vesmír. Je to o tom, kto takúto "zbraň" v podobe vedomostí drží v rukách a aké s ňou má plány. Dal by som aj štvrtú, no je taktiež pravda, že je miestami samotný dej dosť ponaťahovaný až nudný. Netflix síce ďalej točí o sto tristo, no jeho projekty na rozdiel od počiatku jeho tvorby, sú čoraz viac a viac čistou vraždou času. Tých 7 hodín je proste zbytočne veľa. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o existenci knížky sem sice do prvních trailerů neměl ani ponětí a i když je mi jasné, že pro potřeby seriálu se hodně zjednodušovalo tak si mě tvůrci zaháčkovali na první dobrou a už teď se nemůžu dočkat dalších sérií (doufám že budou) a samozřejmě knížek na které se vrhnu hned jak přijdou. 3 body problem rozhodně není tuctová sci-fi a celkem chápu že jí ne každý zkousne. Mě se ovšem ten ústřední nápad, který přináší nejednu zajímavou a nejednoznačnou otázku, hodně líbí  a nad některými věcmi, které seriál nadhodil budu asi ještě nějakou dobu přemýšlet. Možná že až si přečtu knížku tak budu tuhle adaptaci vnímat jinak, ale to je problém mého budoucího já a do té doby bude spokojenost na maximu...90% ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Protože jsem nečetl druhý díl knižní předlohy, mohu se utěšovat tím, že změny a doplnění v seriálu jsou dány právě další knihou. Některé změny ale těžko skousávám (a budu v tom mít zase pěkný hokej, co, jak a kde vlastně bylo). Minulost čínské vědkyně byla v knize hodně silným tématem, ale zde jí moc nebylo a navíc byl pozměněn i její cíl. Více postav na straně vědců, kteří v seriálu zabraly post jedné postavy z knihy, mi také nesedělo. Jako samostatné sci-fy ale seriál špatný není. Pro jednou tak platí, že přečtení předlohy bylo spíše na škodu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát původně 3* a čekat, kam se posune případná další série, ale nebyl bych fér. Hooodně sympatické postavy, na mě dost originální pojetí už nějakou dobu spícího tématu a teda super. Myslím, že díl dva jsem ani nedýchal. Snad klapne další díl, protože technicky jde opravdu o vymazlenou záležitost. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Knížku jsem nečetla a nevím, jestli chci 🤣 Ale seriál má tolik trhlin, že vlastně i když se jeví jako slušné sci-fi, tak mám pocit, že z nás autoři dělají blbce. Jako chápu myšlenku "musí se zastavit pokrok lidstva, aby nebylo na lepší úrovni než mimozemšťané" .. Ale oni jsou teď na takové úrovni, že s lidstvem komunikují na 400 let vzdálené lodi v reálném čase a nedokážou svou technologií docílit, ať se vyhladíme sami a ba dokonce odhalí, svůj plán, aby mělo lidstvo 400 let vymyslet plán? Wtf? NECHÁPU TO!! 🙈🤣 ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování. (Yorkcz)
  • Pohon vesmírné sondy pomocí nukleárních explozí byl poprvé navržen polským fyzikem Stanislawem Ulamem v roce 1947 a posléze zkoumán NASA v 50. a 60. letech jako jedna z možností pro stavbu meziplanetární vesmírné lodi, kterou by bylo možné postavit za použití existujících technologií. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama