Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Och, kde začít... kde jen začít... Z celkového pohledu – je to strašně moc špatné a lituju toho času, co jsem do koukání investoval (jen protože jsem posledních pět dní ležel s chřipkou, tak jsem to zvládnul, ovšem proložil jsem to dvěma řadama Better Call Saul). Knihu jsem nečetl, ale pár dobrých známých, co ji četlo a co má na literaturu vysoké nároky, se všichni shodli, že je to výborné a kvalitní sci-fi – takže to posral akorát Netflix a duo velekokotů Benioff a Weiss. Teď pár detailů: 1. Strašně špatně to vypadá, opravdu strašně moc. CGI je v polovině scén morbidně slabé a odfláknuté, na 4k televizi se pak celý obraz sype. Už jste si všimli, že přes 90 procent netflixovských seriálů vypadá vizuálně úplně stejně? Barevnými tóny, rámováním, nasvěcováním atd. To je hlavní rozdíl mezi Netflixem nebo třeba HBO – na HBO ty věci, do nichž se investuje hodně dolarů a mají tvořit main content pro daný rok, aspoň vypadají "filmově", na Netflixu to vypadá všechno jako rom-com s Adamem Sandlarem. 2. Ještě horší než vizuál jsou herecké výkony, ty jsou opravdu zcela mimořádně ultimátně špatné! Především Eiza Gonzáles si definitivně zkurvila kariéru. Ovšem casting celkově je totální shit. Jediný pořádný herec je zde Jonathan Pryce, jehož role ovšem stojí kompletně za hovno a navíc ho brzo zabijou. Zbytek herců jsou diletanti (někteří méně, jiní nadmíru, třeba takový Alex Sharp mě nutil v polovině svých scén pátrat po mé kapsli s kyanidem), jejich herecké vedení ostudné. Rozpočet 20 milionů na epizodu a nenašlo se dost peněz na talentované herce, omg? 3. Od začátku do konce to smrdí nepromyšlenou koncepcí, jak předlohu vlastně adaptovat. Stačilo přečíst si letmé synopse celé knižní trilogie, aby bylo jasné, že tvůrci nemají ponětí, kolik sezón by seriál měl mít, jak přeskakovat mezi hlavními linkami, jak dávkovat napětí, co je vlastně hlavní myšlenkou příběhu. Poslední díl první řady to stvrzuje extrémně: Saul, který po celou dobu neměl žádný vývoj a ani neovlivňoval děj, je najednou hlavní postavou, s mocí, kterou se seriál neobtěžuje vysvětlovat, zbytek postav to totálně odsouvá stranou mimo jakoukoliv důležitost; a závěrečná scéna představuje všechno možné, jenom ne cliffhanger. 4. Takových pičovin, kterými je to vyplněné, aby každý díl měl alespoň 50 minut, se už dlouho nikde tolik neurodilo, snad s výjimkou 1899. Namísto toho, aby měl seriál spád, je permanentně retardován vložkami z osobního života postav, jež ale postrádají smysl, protože jsou jednak nudné, jednak vylíčeny enormně tupými a debilními dialogy. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Kvuli seriálu jsem si pořídil knihu. Předpokládám, že skončí podobně jako první série "kdo ví jestli bude druhá" ale kniha asi bude lepší. Ale tím nechci říct, že by se mi seriál nelíbil, to ani náhodou, právě že líbil a hodně. Chápu že tento žándr nemusí každému sedět, protože na mimozemšťany není nikdo zvědaví a už je to dnes tak trochu přežitek, takže nižšímu hodnocení scela rozumím. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Knížku jsem nečetla a nevím, jestli chci 🤣 Ale seriál má tolik trhlin, že vlastně i když se jeví jako slušné sci-fi, tak mám pocit, že z nás autoři dělají blbce. Jako chápu myšlenku "musí se zastavit pokrok lidstva, aby nebylo na lepší úrovni než mimozemšťané" .. Ale oni jsou teď na takové úrovni, že s lidstvem komunikují na 400 let vzdálené lodi v reálném čase a nedokážou svou technologií docílit, ať se vyhladíme sami a ba dokonce odhalí, svůj plán, aby mělo lidstvo 400 let vymyslet plán? Wtf? NECHÁPU TO!! 🙈🤣 ()

Yorkcz 

všechny recenze uživatele

Seriál "Problém tří těles" přináší divákům fascinující pohled do světa vědy, politiky a lidského osudu, který rezonuje přes čas a prostor. Děj se odehrává ve dvou časových rovinách - historická část se odehrává v Číně šedesátých let, zatímco současná část se odehrává v roce 2024. Tento osmídílný počin sleduje epické rozhodnutí vědců, které má důsledky pro celé lidstvo. Prvních pět dílů nabízí napínavou a akční jízdu, přičemž každý díl překonává předchozí svou intenzitou. Vrcholným bodem se stává epický pátý díl, který zanechává diváka naprosto pohlceného. Avšak, jak se série blíží ke svému konci, bohužel kvalita klesá. Šestý díl začíná ukazovat první známky únavy a osmý díl, který měl být vrcholem, je spíše zklamáním. Závěr je divný a neuspokojující, přičemž se zdá, že je úplně mimo smysl knižní předlohy. Možná by bylo lepší, kdyby série skončila po pátém dílu, který představoval vrcholný bod napětí a emocí, místo aby pokračovala do neuspokojivého finále. Pochválit však musím snahu seriálu přizpůsobit knižní předloze moderní době. I když se snaží zůstat věrný svému základu, adaptoval se na současný vkus a prostředí. Celkově lze říci, že "Problém tří těles" je pozoruhodným a ambiciózním počinem, který nabízí divákům hluboké myšlenky a napínavé zápletky. Nicméně, sestupující kvalita a problematické zakončení, které je úplně mimo smysl knižní předlohy, snižují celkový dojem série, přestože prvotní části zůstávají nepopiratelně kvalitní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘIJĎTE. SAMI UŽ SE NEDOKÁŽEME ZACHRÁNIT. POMŮŽU VÁM TENTO SVĚT DOBÝT…“  Ze začátku mě to hodně baví. Fajn mix sci-fi, fyziky, fantasy světa a současnosti. Navíc návrat k „Emzákům“…Postupně se to hezky vyvíjí, aby… to skončilo totálně nudně. Ale věřím v pokračování…      /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je natočen podle románové série „Remembrance of Earth's Past“, kterou napsal Liu Cixin. Je pojmenován podle první knihy (2006). 2.) Očekává se, že kompletní seriál bude mít 4 série. 3.) Thx za titule „Michal Herman“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování. (Yorkcz)
  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama