Reklama

Reklama

Tegami bači

(seriál)
  • Japonsko テガミバチ (více)
Japonsko, (2008–2011), 17 h 8 min (Minutáž: 20–28 min)

Předloha:

Hirojuki Asada (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Kunihiko Rjó

Hrají:

Kazuja Nakai, Tóru Nara, Jui Horie, Kacujuki Koniši, Juki Macuoka, Ikuko Tani, Makiko Nabei, Džun'ja Miura, Džun Fukujama, Juka Komacu, Masanori Iwasaki (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(51)

Recenze uživatele SonGokussj k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2008) (S01) 

Z tohoto anime mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu je tu svět, který nikde jinde nebyl. Vše je temné a pošta funguje na principu pošťáků (neexistují telefony, neexistuje internet). Zmínění pošťáci se musí vypravit zpustošenou a mrtvou krajinou do jiných měst, které jsou od sebe vzdáleny opravdu daleko, po cestě čelí nevídaným nebezpečím ve formě Gaichuu (obří antičtí brouci) a poráží je speciálně modifikovanými zbraněmi, které místo nábojů používají střípky srdce oněch pošťáků. Zasazení do světa, které zde ještě nebylo. Velmi zajímavé. Hlavní hrdina, mladý Lag Seeing má na cesty za partnera legendární "zvířátko" z rodu Maka a prožívá různá dobrodružství. Vše co jsem popsal, by se dalo shrnout tak na 4*. Ovšem na druhou stranu je tu velmi episodní průběh, nic moc děj v pozadí, Lag snad v každém díle brečí a to srazilo mé hodnocení nejvíce. Uvidíme, co přinese druhá série. (zakončení první se nedá brát jako zakončení, druhá série navazuje jako by první neskončila). Doporučuji těm, kteří se nudí a chtějí nalézt nekomplikované anime, které ničím nepřekvapí, nezvedne vás ze židle, ale je velmi zajímavé. (když přežijete Lagův pláč...) +- 65% ()

Reverse (2010) (S02) 

Co se nám zlepšilo? Lag brečí každý třetí díl. (aspoň v prvních 2/3. Pak už zas každý díl. I dvakrát... Ke konci je na zabití), Niche a její legenda, Noir (Gauche) a jeho minulost, Roda, Temná atmosféra, Silvetta je taky trochu odolnější, prostor dostane více bojů a akce a v hloubce děje si budete libovat. O dost lepší pocity než u první série. I tak se toho dá však dost vytknout. (Počínaje ustavičným pláčem...) Slabé 4*, takže 70% ()

Reklama

Reklama