Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich prvých filmov v kine. Veľmi silný a elektrizujúci zážitok, ktorý vo mne pretrvával ešte dlho po príchode z kina. Katastrofické filmy majú u mňa špeciálne miesto. Keďže som však de Bontovu vecičku už 12 rokov nevidel, je dosť možné, že by som dnes dal vlažnejšie hodnotenie. Zatiaľ sa však riadim nostalgickými spomienkami. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Stručně: otřepaná sbírka dějových klišé zabalená do povedených efektů. Nikdy mě nelákalo vidět tento katastrofický film podruhé, ani Helen Hunt a Bill Paxton pro mě nejsou dostatečně sympatickými tahouny. Mírný nadprůměr za slušnou audiovizuální stránku, v ostatních ohledech naprosto běžná americká produkce, tuctová jak dvouvrstvý hajzlpapír. 60% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

To byly časy, když ještě Jan de Bont uměl točit a naprosto zaslouženě byl považován (byť jen na chvilku) za jednoho z nejlepších akčních režisérů vůbec. Twister je brilantně vyvážený mix zdravé nadsázky, skvělé akce a nějaké té romantiky navrch. Rodinnou atmosféru bez problémů obstarává velice zručně poskládané herecké osazenstvo, jemuž dominuje civilní dvojice Bill Paxton, Helen Hunt. Vizuální efekty jsou ohromující (létající kráva je legendární), stejně jako zvuková mixáž. Závěrečná scéna s gigantickým vírem je absolutně strhující. Klišé a lehká šablonovitost se nám samozřejmě v takovémto letním hitu vyhnout nemohou, ale pokud jich je přiměřeně, pak není problém. A Twister je přesně ta krásná, lehká a příjemná komerční zábava pro široké divácké spektrum. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mam rád, pokaždý když je v tv tak se na něj musim podívat. Je skvěle natočenej, má spád a ani na chvilku nenudí, pořád se tam něco děje a ten nápad se sledováním a stíháním tornád je originální a ještě suprově zpracovanej. Dvě hlavní role by asi dokázalo zahrát víc neznámých herců, ale známá herecká tvář potěší a ještě film pozdvihne, ale to co se mi na tomhle filmu líbí nejvíc jsou triky, na svojí dobu jsou geniální a realisticky natočený, všechny ty tornáda, který ničej na co přijdou, lítající domy a krávy, který letěj kolem a bučej, teda nevim jestli to bylo chtěný, ale třeba ty létající krávy byly i vtipný. A i když to znám, tak jsem byl napnutej a to jsem to viděl už asi popátý ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ikonický zástupce katastrofického žánru druhé poloviny 90. let. První zničili planetu na Den Nezávislosti emzáci a poté pustošil Oklahomu Twister. Ani jeden z filmů pro mě dneska už zase tolik neznamená a na prdeli z něj určitě nesedím. Nicméně hlavně na Twisteru oceňuji hlavně fakt že s přibývajícími minutami táhne do děje stále silněji. Helen Hunt ani Bill Paxton nejsou zrovna ukázkoví blockbusteroví herci. V remaku budou zcela určitě hrát Zac Efron s Milou Kunis. 60% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (49)

  • V malom mestečku Wakita v Oklahome, kde sa odohrával dej filmu a aj prebiehalo jeho natáčanie, sa nachádza malé múzeum s kopou filmových memorabílií. (Real Tom Hardy)
  • Bill Paxton uviedol, že sa s producentom Spielbergom stretol až rok a pol po natočení filmu. Spielberg ho údajne pozdravil slovami vďaky za to, že mu zarobil veľa peňazí. (Real Tom Hardy)
  • Pár okamžiků před slavnou scénou s létající krávou je vidět skrze levé zadní okénko auta, ve kterém jede Dr. Jo Harding (Helen Hunt) a Bill Harding (Bill Paxton), jak projelo rudé auto, přitom ve všech záběrech je silnice liduprázdná. (dandislav1991)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama