Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

klerik 

všechny recenze uživatele

Zbytočne komplikovane podávaný jednoduchý scenár, pár mierne trápnych scén, úsmevná naivita. Ale Connery (vplyvom vyššieho veku) pre mňa konečne pôsobí dostatočne chlapsky i drsne (nemá problém mlátiť ženy či im nadávať) - lepší už je len v neoficiálnom NIKDY NEHOVOR NIKDY. Bond má fajn auto, postava bondgirl je zaujímavo nejednoznačná, ale film je robený len ako časť série (dvojica zabijakov)... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sean Connery dáva So long série z agentom 007 a dáva zbohom z veľkou parádou. Mne osobne sa táto Bondovka veľmi páčila, aj keď teda začala tu povestná cesta nezrovnalostí a nelogickostí, ktoré patrili k bondovi až do refreshu v podobe Casino Royale. Je síce pravda, že Blofeld absolútne stratil výraznú tvár z you only live twice - a nahradilo ho dáke vlasaté čudo, ktorého doménou je naklonovanie samého seba - ale kupodivu tento vlasatý Blofeld sa drží statusu muža v pozadí a akčného hrdinu z her majesty´s secret service spoľahlivo zatienil. Čo sa týka všeobecného hodnotenia Bondovka ovplíva až trefným čienym humorom, ktorý krásne spestruje svet Jamesa Bonda. Veľmi si musím pochvalovať dvojicu zabijákov, ktorý mi pripomínali podobnú dvojicu zabijákov - pána Vandemarea a pána Croupea z románu Neverwhere. Guy Hamilton ktorý je zručný režisér, naservíroval nám vydatného Goldfingera a opäť nestráca pôdu pod nohami a natočil dych berúcu Bondovku. Nemám čo vytknúť. Stále je to predsa James Bond. Aj keď priznám sa - najslabšieho Bonda so Seanom Connerym považujem film - You only live twice. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Diamonds are Forever považuji za velmi dobrou bondovku. Možná má své mouchy, jako například nezáživně natočené akční pasáže, kterým by trocha dynamiky neuškodilo. Také si možná mohli odpustit lunární vozítko a nevydařený souboj se dvojicí žen. Jinak je to ale bondovka se vším, co od ní očekávám. A hlavně Conneryho charisma je tak drtivé, že dokáže dobré nedotatky přklenout. Nikdo mi nevymluví, že ty filmy, jejichž předlohu napsal přímo Flemming a hrál v nich Connery, jsou daleko lepší než ostatní. Jen "jeho" filmy mají vyvážený poměr všech potřebných ingrediencí. Jsou hodně akční, ale nikdy ne hloupé, a jsou vtipné, ale nikdy ne směšné. Tento Bond má skvělé záporáky, dobrý námět a překrásnou doprovodnou hudbu ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí tuhle bondovku považuje za jednu z Conneryho nejlepších, ale abych se přiznal, nevím proč. Příběh se mi zdál trošku roztahaný, hudba nic moc, nepříliš přitažlivá Bond-Girl (alespoň pro mě) a kdesi cosi.... Nicméně Diamanty přinášejí velkou konfrontaci s Bondovým Moriartym Blofeldem, jeho roztomilou bílou kočičkou a dvěma asi nejodpornějšími záporáky, kteří se v celé sérii kdy objevili. Něco na tom bude, Diamanty Jsou Věčné... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#7 - Škoda, že Seana pri návrate k bondovkám nečakal aspoň taký kvalitný scenár ako kým ho nahradili. Vrátil do série síce opäť galantnosť a šarm, no je tu absolútny nedostatok špionážno-akčných častí a aj scenár celkovo neoplýva ničím zvláštnym. Okrem pár nápadov ako napríklad vonkajší hotelový výťah a labák v púšti. Čím však Connery prekvapil najviac bola jeho bacuľatejšia postava. Ale veď svoje si už ako agent odslúžil a preto už tu mi tak nie je ľúto, že ho poslali na odpočinok. 60%. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • V původním ději se měl vrátit Gert Fröbe jako dvojče Aurice Goldfingera a mstít se za smrt svého bratra. (henrycruel)
  • Laně Wood byla nabídnuta role Plenty O'Toole poté, co jí producenti Harry Saltzman a Albert R. Broccoli uviděli v časopise Playboy. (henrycruel)
  • Film byl natočen v Nizozemsku, Francii, USA, Německu a Velké Británii. Natáčelo se od 5. dubna do 7. září 1971. (henrycruel)

Reklama

Reklama