Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejen nejlepší bondovka vůbec, ale je to i skvlěý film, který by obstál jako kvalitní špionážní thriller i mimo tuto sérii. Ale byla by to škoda, protože Connery je 100% bond. To s jakým přehledem řeší všechny situace a s jakým šarmem glosuje vše zkrátka nemá v sérii obdoby. Navíc je Thunderball skvěle vystaven. Má sice méně akcí, ale o to více je prostoru pro jiné skvělé dialogové, pátrací a jiné scény. Terence Young byl nejlepší režisér bondovek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 4 - Thunderball měl být první bondovkou. Navíc prodal více lístků v pokladnách kin než kterákoliv jiná bondovka před ním. Nicméně filmu předcházela soudní pře mezi autory. Výsledek se často odehrává pod vodou a vyžadoval spoustu práce se žraloky. James Bond už byl mezi diváky definitivní ikonou, nicméně tady je k ženám poměrně nátlakový – to by mu dnes neprošlo. Výsledek zase sráží divný střih a „zrychlování“ třeba rvaček. Trakční stůl pro natahování páteře komický, mnoho momentů zase bez tempa, finále připomíná skoro až válečný film. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít. Thunderball má: Opět skvělého Conneryho, který je stejně tak vtipný jako drsný i šarmantní, výborný špionážní příběh, senzační akční scény (úvodní rvačka i závěrečná bitka potápěčů), jako vždy vynikající hudbu Johna Barryho (plus píseň nazpívanou Tomem Jonesem a jedny z nejpovedenějších úvodních titulků), krásné dívky, parádního záporáka... Co Thunderball nemá? Chybu! Pět hvězd jasných, výtky žádné. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem revoluci znamenala v pořadí čtvrtá bondovka v dějinách filmu. Poprvé v hraném snímku se totiž děj částečně odehrává pod mořskou hladinou, což umožnila speciální podvodní kamera, kterou pro účely Thunderballu sestrojil specialista Lamar Boren. Třetí Youngův opus opět zastihuje ve famózní formě zejména Seana Conneryho, který překonává i svůj oslnivý debut a jeho Bond je skutečným Bondem ve smyslu flemmingovského "may go wildly beyond probable, but not beyond possible". A tak potkáváme nulanulasedmičku jako usměvavého rekreanta, jako zraněného a vyděšeného uprchlíka a samozřejmě především jako neohroženého chlapáckého superagenta, který umí zatočit se zloduchy stejně jako s krásnými ženami. Zápletka je vskutku klasická, hlavní zloduch (stále jen číslo dvě v hierarchii SPECTRE) trochu bezvýrazný, ženy krásné a podmořské sekvence strhující (zejména závěrečná hromadka na harpuny). Bond se vyzbrojuje stále větším a větším množstvím šikovných udělátek a pověst bondovek jako "high-tech" filmů získává v Thunderballu reálný základ. Navíc co se suchých conneryovských hlášek týče, je Thunderball skutečně hojné zřídlo. Nebýt až groteskně nazrychlované závěrečné scény s rvačkou na můstku Disco Volanté, byl by čtvrtý Bond dokonalým snímkem... ___ Bond song: "Thunderball" (Tom Jones) ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • United Artists zaranžovali jako upoutávku na film v roce 1965 přelet jednoho pilota s Jet-Packem nad stanem Paramount Theater na manhattanském Broadwayi. Jelikož neměli povolení, byla řada osob zatčena. (džanik)
  • V závěrečné scéně tohoto filmu je J. Bond vyzvednut ze záchraného člunu letadlem pomocí lana a malého blimpu. Nejde o fikci ani trik - použitý systém je vypůjčený od CIA. Jeho vynálezcem byl Robert Edison Fulton a systém samotný se nazývá Skyhook. Byl v operačním nasazení od roku 1952 do roku 1996. (nocturne)
  • Jediný film s Jamesem Bondem, který získal Oskara za vizuální nebo zvláštní efekty (John Stears, 1966). (džanik)

Reklama

Reklama