Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

woody 

všechny recenze uživatele

4. bondovka Terence asi nepochopil v čem dělal chyby. Ještě víc jich přidal. Nezáživné akční scény, nevyrazný záporák Emilio Largo (zlatý Maria Brandauer v remaku), namyšlená Bondgirl, minimum pomůcek. Nuda nuda šeď šeď. Tento díl jsem neměl nikdy rád. Pozitiv je pomálu, ale proč si je nevyjmenovat - zbraň zkázy jachta Disco Volante, úvodní píseň a předzvěst odhalení identity megazloducha Ernsta Stavro Blofelda. Jeho žhavá křesla vešla do historie :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít. Thunderball má: Opět skvělého Conneryho, který je stejně tak vtipný jako drsný i šarmantní, výborný špionážní příběh, senzační akční scény (úvodní rvačka i závěrečná bitka potápěčů), jako vždy vynikající hudbu Johna Barryho (plus píseň nazpívanou Tomem Jonesem a jedny z nejpovedenějších úvodních titulků), krásné dívky, parádního záporáka... Co Thunderball nemá? Chybu! Pět hvězd jasných, výtky žádné. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#4 - Typický Bond, no hlavne prostredím veľmi atypická bondovka. Vodná, dalo by sa povedať. Niektoré zábery, hlavne súboje z vody mi po pokroku času prídu až príliš ťažkopádne. Taktiež mi chýbalo aj viac technologických bondovských vymožeností spolu s autom. Navyše Záporák sa dá páskou cez oko urobiť z každého. Ale Connery je aj tak pašák. 65%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejen nejlepší bondovka vůbec, ale je to i skvlěý film, který by obstál jako kvalitní špionážní thriller i mimo tuto sérii. Ale byla by to škoda, protože Connery je 100% bond. To s jakým přehledem řeší všechny situace a s jakým šarmem glosuje vše zkrátka nemá v sérii obdoby. Navíc je Thunderball skvěle vystaven. Má sice méně akcí, ale o to více je prostoru pro jiné skvělé dialogové, pátrací a jiné scény. Terence Young byl nejlepší režisér bondovek. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Efekt výbuchu lode Disco Volante bol taký silný, že rozbil okná v okruhu jednej míle. (classic)
  • Reginald Beckwith zemřel ještě během natáčení. Scény s ním (představoval postavu Kennistona) už byly hotové, finální výsledek však neviděl. (džanik)

Reklama

Reklama