Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (3 148)

Šošia 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda "historické" filmy, které se nezakládají na skutečnosti. Ale můžu si za to sama, že já nána čekám od Tarantina snad něco normálního. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Uf, tolik drsnejch lidiček na jedný kupičce. Nebudu nikoho velebit, všem to s těmi zbraněmi slušelo :o) a již dlouho jsem nečuměl na film s otevřenou pusou, a tenhle za tu otevřenou pusu stál .... vivat. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Tarantino se opět vyznamenal. Zase film plných skvělého humoru, skvělých hereckých výkonů (Waltz a Pitt jsou dokonalí) a nebetyčně skvělá kočka Diane Kruger. Perfektní kostými a výprava, vymakaný scénář a uchylně zhovadilý závěr, u kterého, a to se musím přiznat, jsem měl dojem že to tentokrát Tarantino přehnal. Ale co, je to Tarantino, nikdo jiný by takový film nikdy nenatočil 90% ()

Pjotrik 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné dialogy!!! Tenhle film není o vybuších smíchu, ale o atmosféře, která houstne a houstne a potom ve správnou chvíli vybouchne. Jeden výbuch smíchu se ale konal při rozhovoru Landy a tří Italských filmařů:)). Pancharti jsou skvěle propracované dílo plné jak gegů současných, tak spjatých s historií. Výborné herecké výkony a jeden nadlidský v podání Christopha Waltze. český dabing jsem neokusil, ale jsem si jistý , že v tomto filmu plném rozličných jazyků a skvělých přízvuků je nutno vidět originál. Režisér to s Hitlerem vyřídil opravdu "tarantinovským" stylem. 95% ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Tarantina mam rad, ale toto je podla mna jeden z jeho uplne najhorsich filmov. Asi preto, ze sa pokusa americky reziser robit europsky film... a uz akosi stryco straca humor. Sori ()

ArMinO 

všechny recenze uživatele

No, 35% len za dobre odvedené herecké výkony. Inak som bol z tohoto filmu kompletne zmätený. Nechápačky šéfe. ()

wray 

všechny recenze uživatele

"Problem" v Tarantinovich filmoch je ze divak si zvykne na ten styl a on potom Tarantino pride vzdy s dacim novym co prekvapi :) Je to samozrejme fajn len - divakovi to obcas nesedi ked sa nesplnia jeho ocakavania. Tak nejak to bolo aj so mnou. IB je vyborny film, a bolo to prekvpanie (dobre), ale - cakal som cosi ine... Je tu taky ten tarantinovsky pribeh a postavicky (ale samotni bastardi to nie su) ale - cakal som cosi este viac bizarnejsie - tarantinovske! Su tu fajn tarantinovske dialogy (niekomu mozno vadi ze prilis dlhe a nudne, ja si ich vychutnavam) ale - vo vacsine jeho filmov mi potom ostane v hlave par dobrych hlasok, fraz, dialogov - v IB je toho akosi menej ako obvykle :/ No a to hlavne co sa od tarantina caka je humor ktory nechape kazdy - a musim povedat ze v IB je toho veeeelmi malo (na moj vkus). Ja viem - nie je to komedia, ale stejne - to sa proste caka! Ako film je to u mna bezchybne (herci, kamery, kostymy, strih, zvuk atd...) lenze zase - u tarantina sa necaka ze to bude bezchybne - ono to MA byt becko. Ok priznavam, nebude to asi celkom objektivne hodnotenie, IB sa mi v podstate pozdava a to co mi teda najviac vadilo je ze to bolo od tarantina :) Nepristane mu tento styl. Ak neviete kto to je tarantino alebo nie ste extra fanusik, urcite doporucujem. Ak sa vam podarilo odignorovat vsetky reklamy a trailery na tento film a neviete o com to presne je - doporucujem tiez. Ale ak cakate tarantinovsku klasiku a vsetky tie vysoke hodnotenia lakaju este viac - opatrne :) Cakajte cosi ine, a bude to v poriadku... ()

Nekdojiny 

všechny recenze uživatele

To takhle jednou potkalo klasické válečné drama Quentina Tarantina a měly spolu pár Hanebných Panchartů. Tenhle film je nutno brát jako opravdové válečné drama a nikoliv jako válečnou akčňárnu ve stylu Tuctu Špinavců nebo válečnou komedii ve stylu Sedmé Roty, potom si ho můžete skutečně naplno vychutnat v nezaměnitelném tarantinově podání, které je....no....Tarantinovo! :) 100% ()

KillMe 

všechny recenze uživatele

Perfektní autorský film! Konečně se někdo oprostil od stereotypu snímků s tématikou 2. světové války a nebál se pozměnit historii... ()

Bounder 

všechny recenze uživatele

Tarantinuv styl je stále originální a já se ho nemůžu nabažit , Tarantino a válečný film? to snad nejde dohromady . A hele? De to a jak skvěle! Měl jsem možnost číst celý originální scénář . Nadchnula mě a ohromě jsem se těšil až film uvidím . Sice mě některé scérny chyběly ale stejně jsem se ohromě bavil . Nemůžu dát míň než 5 hvěždiček , Bonžorno a vivdetči :) ()

tamadas 

všechny recenze uživatele

Podle traileru to vypadalo že to bude střílečka jak řemen kde Brad Pitt bude se svojí bandou kosit nácky, skalpovat a trousit drsné hlášky. Je načase zjistit že tak Tarantinovy filmy nefungujou. A to je právě největší síla snímku. Většinou po shlédnutí traileru už znáte pointu i ty nejlepší vtipy a film vás už moc ničím nepřekvapí. Ale tady vám překvapení garantuju. Další silná stránka filmu je volba herců. A dialogy, a kamera a hudba... prostě tohle musíte vidět. ()

Griswold 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv se na plátně objevil Hans Landa nebo Aldo Raine, tak sem chrochtal blahem. Jenže pokaždé, když je zastoupila Shosanna, tak sem neustále koukal na hodinky s neodbytným pocitem, kdy se konečně vrátěj na scénu Hans Landa nebo Aldo Raine :D. Jinak Tarantino to natočil fakt nápaditě, líbilo se mi jak tam každý mluvil svým rodným jazykem apod. Brad Pitt, ale především Christoph Waltz a Til Schweiger zahráli skvěle, ostatní proti nim neměli šanci. Chvílema sem se nudil, ale taky jsem si často v některých okamžicích říkal že tyhle scény jsou fakt natočený geniálně. Celkově tak 70%. ()

giordano 

všechny recenze uživatele

Úžasný herecký koncert Christopha Waltze, kdy jsem hltal každý jeho pohyb, jeho grimasu či gesto. Navíc onen multilingvistický prvek mu sedl jako p*del na hrnec. Určitě bych ocenil i výkon Augusta Diehla a jeho roli úlislého a odporného gestapáka, který vypadal opravdu realisticky. No a americký akcent ve slově "arrivederci" v Pittově podání mě definitivně poslal do kolen. Bravo Quentin! ()

gstudio 

všechny recenze uživatele

WTF? Nepatřím mezi ty, kteří hledají intelektuální obsah tam kde není a přidávají hvězdičky jen kvůli jménu režiséra. Naopak ubírám hvězdičku směrem dolů za provaření celkem slušné (ovšem dnes již rutinní) filmařiny do neuvěřitelné slátaniny. Po obstojné první kapitole čeká diváka jen strmý pád dolů. Agenti, kteří nasazeni do akce v Německu neumí německy, němečtí vojáci jdoucí na vycházku ozbrojeni samopaly, jeden logický i historický nesmysl za druhým. Odkazy na jiné filmy (např. Paris - When It Sizzles apod.) jsou zařazovány samoúčelně jako prosté ukájení jisté části kinofilů, kteří vždycky mají radost, že si všimli a na smyslu a vtipnosti glosy netrvají. Zatímco Pulp Fiction byla (i když poněkud přeceňovaným) zdařilým svérázným a především zábavným filmovým komixem, pro tenhle "western" zvolil Tarantino naprosto špatný kontinent a dost přihlouplou story. ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když se film zabývá filmem samotným. Řemeslně dokonale zvládnuté dílo, skvělá atmosféra, skvělé dialogy (vůbec mi to nepřipadlo ukecané), geniální Christopher Waltz, který ční nad všemi ostatními (a jestli ještě někdy shlédnu tento film, tak jedině kvůli němu). Na druhé straně ale příběh a základní myšlenka filmu (pokud vůbec nějaká), které bych hodnotil jako odpad. Nedokážu se taky srovnat s tím, že už podle názvu se vše má točit kolem všehoschopné skupinky mstitelů, kteří se nakonec projeví jako naprostí amatéři, až to zavání parodií. Hodně nevyrovnaný film. ()

SNCF 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem očekával se smýšenými pocity. Vzhledem k tomu, že se zajímám o válečnou problematiku jsem si nedokázal představit jehí alternativní pojetí. Tarantino však nezklamal! Pominu-li krvavější pojetí, má film velmi povedenou zápletku a dokonalý hudební doprovod. Úžasné jsou i herecké výkony například Christophera Waltze v roli plukovníka SS Hanse Landy. Filmu opět nechybí napínavé scény a dostatek krve, což je režisérovým standartem... ()

Honzad007 

všechny recenze uživatele

Konečně film z druhé světové, ve kterém Hitler dostane pořádně na prdel! A to je ta nejlepší zpráva ze všech. Silně ironická podíváná s jasným rukopisem Tarantina, který je možná vkládán až příliš (a někdy naprosto zbytečně), přesto dokáže bavit a to šíleně. Čas utíká i během dvacetiminutových scén, pousmání (nikoliv smích) se dostavuje velmi často opět díky silně osobitému scénáři (plného až překvapivě zábavných rozhovorů, jež se však občas dostanou za onu hranici délky a vkusu) a herecké výkony silně drží děj, který by se asi v jiném podání neskutečně táhnul. Takto je ale díky úžasnému Pittovi a ještě lepšímu Waltzovi divák vnořen do snímku stoprocentně a nedokáže se odprostit. Co naplat, že by si linka krásné Shosanny zasloužila větší a hlavně jiný prostor, že by působení Bastardů "v terénu" mělo být zastoupeno mnohem víc (aneb tady vítězí slova, ne činy), že některé postavy jsou naprosto nedořešené a charakterově dost prázdné a film je plný diváckých "požíraček" typu skalpy, baseballka, hákové kříže (viz komentář od Civala). Tarantino nám naservíroval stylový nářez, kde si sice během hlavního chodu občas musíme počkat na třešničku v podobě geniálních stříleček, ale když už přijdou, stojí za to a gurmánský požitek je opravdu lahodný. Nutno podotknout, že absolutní kinové finále a pointa v lese mě opravdu upřímně dostala. Ve výsledku se nedostavilo velké učarování (a rozhodně ne na hranici nejlepší třicítky zdejšího žebříčku), to ale vzhledem k mé odlišné představě současného filmu (která tak ani nesežrala Pulp Fiction) není nic překvapivého. Ale ano, náramně jsem se bavil a vůbec se nedivím, že Bastardi přilákali tolik pozornosti. Zaslouží si ji. ()

Georgeton 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme som stratil nervy. Ešte som nevidel film, pri ktorom by som bol v napätí celý čas, ktorý bol vytvorený pre daný film. Všetko bolo tak dotiahnuté do konca, že človek nikdy nevie čo sa môže stať. ()

Arawis 

všechny recenze uživatele

Rozhodně byl tento film velkým překvapením, sama nevím co jsem čekala, ale tohle ne. Možná jsem čekala mnohem více krve a méně keců. Možná jsem chtěla, aby byl film hlavně o Bastardech. Možná byl až příliš dlouhý. Ale na druhou stranu proč ne? ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama