Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 213)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavná francouzská komedie, do které Francis Veber obsadil to nejlepší co mohl - Jeana Rena a Gérarda Depardieua. Hlavně Depardieu je pro mě velké překvapení s jakou bravurou zahrál "blázna". ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tohle téma jsem sice viděla už v několika zpracováních, ale přesto ho Veber zvládnul tak zábavně a dokonce s dobrým příběhem a hlavně se skvělým Depardiem v roli blbce se zlatým srdcem a Rena v typickém ne tak záporném záporákovi, že jsem se dokonale pobavila. Moc příjemná a chytrá komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Znal jsem Afričana z Martiniku. Byl z Antil." A já jsem zase znal nějakého Quentina. Byl z Montargis. Neuvěřitelnej idiot a přesto mozek celý geniální operace, která vedla až k odcizení několika policejních aut a prdícího polštářku. Je to zkrátka závažnej, napínavej a dramatickej film, ve kterým policie vytrvale hledá ošetřovatele, jeřábníka, debila a zabijáka, přičemž jí uniká zásadní skutečnost, že tohle je hrozná kravina. A kraviny tohoto typu já mám tuze rád. A taky si chci svobodně zakřičet: Hovnóóó!!! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jako závěrečné cvičení na téma "buddy situační komedie po Francouzsku" je Drž hubu na jedničku s hvězdičkou. Na samostatný film je Drž hubu až příliš nekonzistentní. Film se rozpadá do několika vtipných fragmentů, které spolu drží jenom pomocí vůle diváků a režiséra. Humor a vtipné situace fungují výborně, ale nikoliv ve vztahu k ostatním scénám. Vůbec mě překvapuje, že je pod tím podepsaný zkušený matador Veber, tipoval bych čerstvého absolventa filmové školy. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná taškařice. Chvílemi jsem měl až nutkání dát vysmátých pět hvězdiček. Ale co by potom museli dostat "Buzíci" ? :-)))) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No to bylo něco. Depardieu i Reno skvělí. Ostatní taky. A je to opravdu neskutečná prča. Naprostá většina forů je těsně před pointou useknuta a vy se bavíte domýšlením, co se vlastně stalo mezi střihem. opravdu hodne dobré ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, Jean Reno uz po nekolikate dokazuje ze se skvele hodi do komedii, nezbyva mi nic jineho nez tento film doporucit ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Jsme nezletilí, na poldy kašleme." "Nejsme poldové, kašleme na nezletilý." Špatné /rozuměj klišovité/ konce se snadno zapomínají, když se předtím člověk hodinu v kuse chechtal. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, jak moc bych si přál návrat Žána z Rena a Kristýna Klavíra do střelené akční komedie, přičemž by Reno hrál Rubyho a Quentina právě Clavier. Nakonec jsem ale i já, jakožto lopata, seznal, že zkrátka Gepardie umí zahrát všechno, i naprostého debila, a jsem již v takové fázi, že si v roli Quentina z montáže nedovedu představit nikoho lepšího, než právě Geparda. Celkově umí tento film polechtat bránici takovým způsobem, že se divím, že to nepouštějí povinně ke komplikovaným porodům. Toi Toi prostě válí. Hoooovno. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dle mého názoru 1 z nejlepších francouzských komedií. Hlavní herecká dvojka Reno-Depardieu působí sice značně odlišným dojmem, ale právě díky tomu, jsou oba ve svých rolích tak kouzelní (ale prim má samozřejmě Depardieu). Někdy film přechází z komedie na kriminální film, ale pak nás do ní zase vrátí nějaký ten "chytrý" nápad Quentina. "...Jsme nezletilí, na poldy kašleme. Nejsme poldové, kašleme na nezletilí...." Já chci tu bučící krabičku! 5*, zatím si stojím. Zajímavé komentáře: Pacco, Damile. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obelix a Leon na útěku ze cvokhausu? Ale kdeže, to si jen superdrsný Reno a superblbý Depardieu hrají, že jsou Uprchlíci (bez dítěte) a vy dávejte pozor, protože pan profesor francouzské školy komedie Veber zrovna vyučuje. Škoda jen, že si na posledních 15 minut odskočil na toaletu a suploval za něj pan Cliché.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad, spojit v jednom filmu dvě tak výrazné herecké osobnosti, jakými jsou Gérard Depardieu a Jean Reno. To, co předvádí je dokonalá exhibice, u které jsem se smála od začátku do konce. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že až bude Jeanu Renovi 60, tak sekne z filmováním.... Joj, to by byla škoda. Skvělý film, Depardieu válí. Prima komedie ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Perfektná komédia, ktorá rozosmeje celú rodinu, od 6 ročného brata až po otca, ktorý televíziu vidí dvakrát ročne – zapnutú. Fakt neviem spočítať koľkokrát som to už videl na Dvd-čku, ale sú časti, ktoré proste žiadajú záchvat smiechu znova a znova. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie mistra žánru, která svedla dohromady dva legendární francouzské herce. Jean Reno v roli sympatického zločince Rubyho a Gérard Depardieu pravděpodobně ve své nejnatvrdlejší roli prosťáčka "Kentána z Montarži", který sice moc rozumu nepobral, ale zato má srdce na správném místě. Jen mu občas jeho "chytré" nápady nevyjdou tak, jak by se hodilo:) Scénáristický skvost, který sype z rukávu jedno eso za druhým, v podobě množství hlášek a to vše je servírováno vybranými francouzskými způsoby humoru a ztřeštěnosti. Pro mě jedna z nejlepších (francouzských) komedií vůbec. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veber opäť dokázal, že francúzske komédie patria k tomu najväčšiemu skvostu kinematografie a udržujú si úroveň dlhé desaťročia. Banálny príbeh je scenárom a hláškami vybičovaný na maximum a musím povedať, že som sa dlho tak nenasmial. Skvelé duo hercov, ktorí si roličky doslova užívali. Nezvyknem to priznávať, ale kvalitný český dabing urobil svoje. 100%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jean Reno je pro mne Pan herec, který vynikajícím způsobem ztvární jak komediální tak i dramatické role. A pan Depardieu je prostě vynikající komik. Tento film se mi moc líbil, vtipným dialogům a scénám jsem se smála hooodně často :-) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Resurrection francouzské komedie? Dost možná. A kdo jiný, než klasik tohohle nezaměnitelného žánru Francis Veber, by se o ni měl postarat. Už samotné obsazení, ze kterého Jean Reno patří mezi mé oblíbence, mi bylo jasné, že nepůjde o řadovou nevtipnou komedii. Ba co víc, v první polovině jsem se chlámal na celé kolo a kadence hlášek poletujících kolem mích sluchovodů byla až nezdravě zdravě velká. „Našli sme jeřábníka v bistru u blázince úplně na mol.“ “A mluvil?“ „Ne, zvracel.“ I Gérard Depardieu se s rolí naprosto ztotožnil a totálního blbce podal tak, že sem málem zblbnul i já. Rozhodně je to jedna z nejlepších rolí, co za posledních 5, možná i 10 let ztvárnil. Proto škoda, že druhá polovina se z vtipné stává spíše úsměvnou a v úvodu nadsazených 5 hvězdiček tu pomalu musím zesumírovat na rovné 4. Ovšem francouzská scenáristická škola čítající školáčka Vebera rozhodně nezklamala a ona věhlasnost komedií 70tých a 80tých let opět ukázala svou nenapodobitelně (vzpomeňte na řadu amerických předělávek) kouzelnou tvář. Co? Jo, už držim hubu!:) ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama