Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 213)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší nářez, ale i tak jsem byl velmi spokojený. Ústřední dvojka je skvělá, děj by se dal ještě vylepšit, ale tady je hlavní humor, který opravdu stojí za to. 80% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Mám rád francouzské komedie, i když ne všechny. Většinou, kdy vidím nějakou novější, tak mám obavy se na ní podívat. Ale duo Jean Reno a Gérard Depardieu nezklamalo naopak překvapilo. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Chování Quentina si každý velmi rychle zamiluje. Stačí pár minut a budete se válet smíchy pokaždé, když řekne nějakou blbost. Přeci jen jsem nedosáhl úplné extáze, něco mi tu chybělo, takže to na plný počet prozatím není. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý môžem vidieť aj viackrát a zakaždým ma zaručene pobaví. Je v ňom toľko hlášok, že to až možné nie je. Čo by sme tiež čakali, keď sa hlavných rolí ujal Gerard Depardieu a Jean Reno. Gerard ako totálny blbec, že už snáď nikto blbší na svete nie je (ani Lloyd a Harry) a Jean ako jeho nechcený najlepší priateľ. Ani neviem koľkokrát v tomto filme padla práve hláška Drž hubu! Naozaj ďalšia skvelá komédia od Francúzov. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběhově těžkopádně segmentovaná konina, v níž se prapodivně vyjímá občasná snaha o serióznější přístup a neschopnost záporných postav je pak ještě více do očí bijící, ale stejně tomu nejde říct ne. Francis Veber ostatně vždycky uměl nejlépe zásobovat gagy a bavit spojením dvou nesourodých postav, a z tohoto pohledu je Drž hubu jeho nejvydařenějším dílem. Reno a Depardieu vytváří tak úžasné a bezprostřední duo, že by jednoho pobavili i s vypnutým zvukem, a nezapomenutelných hlášek je snad více než v kterémkoli libovolném díle bratří Zuckerů. Příjemně to odsýpá, s hrdiny je nám dobře, a když se na to díváme znovu, znalost vtípků nám nijak nezabrání, abychom si tohle nezávazné blbnutí dvou ikonických herců a slavného režiséra neužili úplně stejnou měrou. A to se u komedie sakra cení… ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle filmu pokaždé, když slyším "drž hubu!", automaticky řvu "Rubyyyyy!" A věřte tomu nebo ne, pokaždé se odněkud ozve "hóóóóóvno!" ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bieda. Francúzska snaha napodobniť americkú buddy movie, ktorej chýba načasovanie, štýlovosť a údernosť. Takmer bez hudby (!) a hlavne s nevýrazným scenárom márniacim také talenty ako Reno a Depardieu to ďaleko dôjsť nemôže. A ani nedošlo. Kde sa to hrabe na hociktorý diel Taxi... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzká komedie ve stylu jaký máme u Vebera tak rádi! Je dobře, že si tvůrci dokáží udržet laťku tal vysoko, kam si jí v 80. letech nastavili! Reno i Depardieu si své role vyloženě užívají a dobrá nálada z plátna přímo čiší! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Hledačům smyslu života ve filmovém poselství tento snímek vřele nedoporučuji. Jedná se totiž pouze o přímočarou komedii o dvou mírně odlišných gaunerech. Ruby je nemluvný špičkový zločinec a přestože má nyní přechodné bydliště ve státní věznici, tak má v hlavě geniální plán. Quentin je nesmysly neustále žvatlající idiot, který toho času sdílí celu s Rubym a má také spoustu geniálních nápadů. Quentin chce zachránit Rubyho, jehož němost považuje za souznění dvou duší a proto vykoumá útěk za pomoci opilého jeřábníka. Ruby má také dokonalý plán útěku, při kterém má opustit věznici vozidlem hlavním vchodem, ale Quentin je prostě rychlejší. Takhle začíná film plný různého (infantilního, konverzačního, milého ale i chytrého) humoru, který si můžu, zejména díky výkonům Rena a Depardieua, pustit kdykoliv znovu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně povedená, nedoceněná komedie. Jestli se chcete nechat pobavit, sáhněte po ní. Jestli chcete zahnat splín, sáhněte po ní taky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// + Jean Reno i Gérard Depradieu ve svých rolích, spoustu vtipných dialogů a hlášek, zajímavé a vtipné i vedlejší postavy (policajti, záporáci), celkem slušně doplňující hudba, český dabing -scénář v poslední části filmu (Albánka, závěr)/// Čekal jsem další francouzkou typickou komedii, kde spoustě dialogům a vtipům neporozumím. Naštěstí jsem si potykal s českým dabingem a byl jsem velice překvapen kvalitou filmu. Nehorázně jsem se chlámal a oběma představitelům to spolu sluší, prostě role je určena přímo pro ně. A rovněž ostatní herci nebyli nudní, takže po stránce obsazení naprostá dokonalost a nebýt trošku slabšího závěru, případně kdyby se zde vyskytovala výraznější hudba, nebo dokoce snad akční a efektní scéna, jednalo by se o naprostý vrchol. Ale buďme rádi aspon za takový výsledek, který mě ani napodruhé nenudil a rád si ho dám znovu./// Celkem 83%/// ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama