Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Když se Leia rozhodne strávit letní prázdniny ve Wisconsinu, její prarodiče Kitty a Red Formanovi ubytují ve sklepě další generaci teenagerů. (Netflix)

Recenze (42)

inutihar 

všechny recenze uživatele

No, slabší, ale ani jsem od toho žádný zázrak nečekal. Devadesátky v tom nejsou ani vidět ani slyšet (že by nebyl rozpočet na licence nebo to scenáristi nezažili?) a mladí herci jsou strašlivě prkenní. Vlastně mě bavila jen Kitty s Redem, hostování staré party a trochu mladý Kelso. Pokud nevznikne další série, tak mi to vadit nebude. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

That '70s Show mám rád, protože byly seriálem bezelstným, dlouho držícím stabilní kvalitu a odehrávajícím se v jiné době, než ve které se natáčel. Nostalgii po starých časech prodával dobře a nápad na pokračování s novou generací mi přišel s adekvátním časovým odstupem až překvapivě dobrý. Jenže zdání klame, protože devadesátky ve výsledku se svým předobrazem prohrávají ve všech směrech. Chtějí být totiž úplně stejné. Nebo ještě lépe - vykrádají původní seriál úplně ve všem. Odehrávají se ve stejných lokacích, citují nebo variují pozapomenuté dějové linky, Nate a Nikki jsou slabým odvarem Kelsa a Jackie. Co není stejné a má to za následek karambol v hodnocení, je chemie mezi herci. Víc než kdy předtím mi dochází, jak dokonale se povedlo najít představitele Erica nebo Michaela, protože nikdo takový tentokrát na skladě není. Respektive je, ve dvojím podání. Kurtwood Smith a Debra Jo Rupp fungují jako dva milující se protiklady i tentokrát, ale scénář jim dává až příliš prostoru a vzhledem k věku Reda a Kitty se podobné starosti nepěkně střetávají s pubertální sérií trablů mladé Leiy. Víc pozitiv v seriálu po jeho první sérii nevidím. A ne, nepomáhá ani epizodická účast starých známých. Ve většině případů totiž dělá oblíbeným charakterům medvědí službu a dělá z nich až karikaturu sebe sama (Fez) nebo jejich představitelé (zejména Laura Prepon) působí unaveně, jako kdyby za sebou tenhle fandom už chtěli nadobro nechat. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

I když Kurtwood Smith a Debra Jo Rupp zachraňují co se dá, jde jen o takový slabý odvar Zlatých sedmdesátých pro současnou generaci. Starých známých se tu taky moc nedočkáme, což je škoda... 3* za tu nostalgii a sitcomovou stylizaci ze starý školy. Jako nenáročná oddechovka na víkend ujde. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Upgrade po 20tich rokoch pre tu istu generaciu, ktora zrala 70s show. Rovnake prostredie, rovnaky humor, nova partia. Narozdiel od minulorocneho How I Met You Father, toto funguje na vybornu. 👌 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně mi to sedlo. A to jsem to po prvních deseti minutách chtěl zabalit. Jasně, na starou, dobrou klasiku to nemá, nicméně pořád to drží dost nahoře ten starý, dobrý humor, Kitty a Red, kouzelný sklep a pak asi nostalgie, kvůli které jsem ochoten i malý kousek přidat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma to, ale nie. Najväčšou chybou seriálu je, že sa priživuje na klasike. A pritom nemá absolútne nič, čo by ho robilo tak pôsobivým, ako bol originál. Je síce fajn, že sa tu občas mihnú postavičky z minulosti ale sú neuveriteľne nevyužité. Humor je cringy a miestami veľmi silený. Ale najväčší problémom sú dejovo nevýrazné diely a povrchovo zobrazení hrdinovia. Všetky decká ( akokoľvek sympatické) nemajú hĺbku. Všetko sa točí okolo hlavnej hrdinky a o ostatných postavách sa dozvedáme len sporadicky. Preboha, veď o tomto to kedysi vôbec nebolo. A najsmutnejší pohľad je na Kurtwooda a Debru Jo. Nestíhajú. Nevládzu. A nedokážu utiahnuť celú sériu na svojich ramenách. Ale ako vravím decká sympatické. Všetko ostatné je nevtipná katastrofa. Táto doba sitkomom nepraje. Možno som zaujatý, lebo pôvodný seriál milujem ( až na poslednú sériu), ale dal som tomu šancu a bol som veľmi sklamaný. To, čo ma kedysi na tom bavilo, tu nebolo vôbec. A tak som sa tešil. 1-séria: slabých 40% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tie roky sedemdesiate... radím medzi mojich TOP 10 najobľúbenejších seriálov. Takže keď bolo oznámené pokračovanie, tak nešlo neskúsiť. Red a Kitty sú opäť na scéne. Ostatné hlavné postavy pôvodného seriálu sa len mihnú v jednej či dvoch scénach. Inak je to celé o novej generácii. Dcéra Erica a Donny si nájde cez prázdniny nových kamarátov a sedia v sklepe, občas zahulia a riešia vzťahy. Veď to znáte. Red a Kitty stále fungujú dobre. Mlaďoši sú totálne k hovnu. Nikto nie je výrazný, nikto nikoho nepošťuchuje, nikto nie je zábavný. No a tie 90. roky? Akože kde? Že dali v jednom diely na stôl počítač a oznámili, že existuje internet? A inak? Vôbec sa tu s tým nijako nepracuje, nijako sa to nevyužíva ako potenciál zápletiek. Väčšinu času absolútne nepoznať či ide o rok 1990, alebo 2010, 2020, pretože doba nemá prakticky na nič vplyv. Pre nefanúšikov veľká nuda. Pre fanúšikov veľký chlust do ksichtu. Tá *  je len a len za R&K. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

No. Nebudu tvrdit, že tu nebylo pár dobrých forů. Většina teda uloupena ze zlatých sedmdesátek. Ale celkově je tu pár základních chyb. Omladila se skupina, takže nejsme šestnáct-sedmnáct, ale kolem patnácti. Teplý asiat nesmí chybět, což mě štve jen kvůli tomu, že je tam jasně daný "na sílu", protože má kupodivu ty lepší fóry. Největší chyba... Necítím devadesátky. Ikonická hudba jako podkreslení chybí, celkově ten feel prostě jen hadry nedodělají. A ty děcka musí také žít před kamerou v devadesátých letech. Chovají se ale přesně, čím jsou. Současná děcka, co si na devadesátky jen hrají. Za to můžou i dialogy, takže scénáristé se moc nepředvedli. Takže nejvíc to zachraňují morous Red a bláznivka Kitty. Zlatá sedmdesátá jsem měl rád. Tohle nebude patřit k mým oblíbencům. Ale také nejsem cílovka. P.S.: Camea potěšila, ale Hyde mi tam prostě chyběl. Danny byl shledán nevinným, není to fér. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Měl jsem rozporuplná očekávání. Na jednu stranu jsem se těšil na návrat starých postav, na druhou stranu jsem se obával, že kvalita bude pokulhávat, jak už to často bývá v podobných reinkarnacích. Výsledný produkt je někde na půl cesty. Na originál se to nechytá ani zdaleka a i když se tam s výjimkou trestně stíhaného Mastersona alespoň na chvíli objeví všichni staří známí, tak si stejně nemůžu pomoct, ale původní cast by toho prostoru měl dostat daleko víc, aby tenhle seriál mohl být něčím víc, než jen lehce nadprůměrnou aktualizací původního konceptu (a vím, že se to nestane, protože už to prostě není o nich). Noví teenageři nejsou tak špatní, jak jsem se obával, po několika dílech se s nimi dá celkem sžít, ty nejlepší momenty ovšem beztak ukradnou camea starý party. Feeling devadesátek to bohužel moc nemá, to už je zde větší důraz na některé věci poplatné dnešní produkci, takže záplavu devadesátkové nostalgie zde určitě nečekejte. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Seriál, v ktorom sa ten pridávaný smiech stává doslova otravne monotónnym mučivým nástrojom pre uši. Spočítal by som na jednej ruke, koľkokrát som sa zasmial aj ja zároveň... a ešte by mi pár prstov ostalo nevyužitých. Ja chápem účel týchto sitcomových pauzičiek na umelý smiech, ale keď je niečo až takto zúfalo kŕčovité a nevtipné, tak to s takouto rušivou zvukovou kulisou vyznieva práveže ešte bezradnejšie, silenejšie a trapnejšie a ani len úškrn zo mňa táto nevtipná partička nevymačkla. Ani keby mi z reprákov púšťali s tým smiechom marihuanový dym z Redovej pivnice. Nostalgia tu a tam preblikne, keď sa tu mihnú staré xichty (nebyť Reda, tak ešte hviezda dole). Ten rozdiel oproti novej generácii je ale celkom priepastný, lebo akonáhle matadori predajú slovo tejto novej omladine, tak je to proste len predvídateľne nudné a kŕčovité...Ak v súčasnosti takto vyzerá situačná komédia, tak zas dlho žiadny sitcom nechcem vidieť ani z diaľky... 6 epizód, stále konštantne vyluhovaný odvar. Strata času pokračovať. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

That '70s Show sem viděl možná pár dílů, takže v případě "devadesátek" se žádné nostalgické šimrání nekoná. Sice sem zhruba věděl kdo je kdo, ale camea herců z originálu mě nechávala chladným. A nechal mě jím i celý seriál. Chápu, že devadesátky nejsou tak specifická doba jako léta šedesátá a sedmdesátá, ale vůbec sem z toho seriálu neměl pocit, že by se měl odehrávat v té době. Občas tu sice zahraje nějaká písnička z té doby, děcka nemají mobily, počítače a fotit se musí normálním foťákem, ale i tak na mě celá tahle série působila jako klasický současný sitcom, navíc ne moc povedený. Ta chtěnost a tlačení věcí na sílu je tu strašně moc vidět a i když to není tak agresivně otravné jako Fuller House, (ne)funguje to v mnoha ohledech velmi podobně...40% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátky patří mezi moje oblíbené sitcomy a i díky tomu budu k pokračování o něco shovívavější než by možná bylo nutné. Je totiž víceméně jasné, že cílovou skupinou by měli být diváci jako já, kteří seriál vyhledají z nostalgie.  Ono to vlastně docela funguje, Red a Kitty jsou stěžejními postavami a příběh je zajímavější, když se zapojují. Navíc na návštěvu přijdou všechny dostupné postavy z předchozího seriálů a i když nehrají výrazné role, tak jejich přítomnost potěší. Škoda je, že nová parta nefunguje tak dobře jako ta předchozí. Je sice víceméně jasné, kdo má být kdo, ale prostě to tak nešlape. Ale ani tak seriál nezatracuji. K odreagování je to fajn a coby nenáročná oddechovka to svojí roli splní. Smíchy jsem se u toho nemlátil, ale na druhou sérii si čas asi najdu. Jen by to chtělo trochu vyladit chemii ve skupině a víc spoléhat na "devadesátkovou" atmosféru. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Já se díval. Celková populace ve Wisconsinu je z víc jak 80% bílá, na což padlo i pár fórků v originálních Sedmdesátkách. Ale nějak si ten zbytek všech zbylých zástupců našel cestu právě do Formenova sklepa. A je to peklo. Ne kvůli tomu, ale protože jsou to velice nesympatičtní neherci. S původním obsazením se to nedá vůbec srovnávat a ani se na to nedá moc dívat, protože to jednoduše není zábavné. ()

figgo jr. 

všechny recenze uživatele

Nakonec příjemné překvapení. Bál jsem se, že to dopadne jako How I Met Your Father ale tvůrci doručili fajn legacy sequel. Znovuobsazení představitelů Kitty a Reda byl skvělý nápad a jsou tu stejně úžasní jako v sedmdesátkách. Největší obava byla z nováčků ale zhruba po třech epizodách jsem si je všechny oblíbil. Rozhodně doufám, že vznikne druhá řada. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

I když původní herci z 70th jsou pořád vtipný, a dá se na ně pořád divat tak už to prostě není takové., nemá to ani čtvrtku atmosféry ze ZLATÝ SEDMDESÁTÝ. Průměr *** ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Po třech shlédnutých dílech zatím takto: Eric nevypadá a ani se nechová jako dospělý otec pubertální dcery. Camea starých postav jsou fajn, ale byl bych raději, kdyby tam byly trvale. Nová parta mi zatím moc nesedla, ale bál jsem se, že to s vyvážením minorit bude extrémnější, jak je u Netflixu zvykem, ale očividně si jejich woke producenti postačili s homosexuálním asiatem. Z původního seriálu šly sedmdesátky cítit na sto honů, tady nebýt kostýmů a rekvizit, nepoznal bych, že to mají být devadesátá léta. Vypadá to spíš jako nějaká party na téma 90. let. Postava chudé matky těch dvou sourozenců, která nápadně chováním připomíná Simonu z Comebacku, mi připadá neskutečně zbytečná a otravná. Asi má nahradit Laurie, jejíž původní představitelka bohužel zemřela, a tak se jako postava nemohla vrátit (i když herečka, kterou tu původní nahradili ke konci původního seriálu, myslím stále žije). S původní partou děcek jsem se ve 14, kdy jsem Zlatá sedmdesátá viděl poprvé, sžil okamžitě. Je mi nyní 21, jsem věkově stále blíž těm teenagerům, a i tak mi připadají strašně cizí, mezitím co se plně sžívám s Redem. I když mladej Kelso a Leia jsou vlastně celkem fajn postavy. Red a Kitty to táhnou, bez nich by to bylo o ničem. A vlastně to celkem ujde, jen se k tomu asi nebudu vracet, oproti původnímu seriálu. Je to vlastně o dost lepší, než jsem čekal. Jsem rád, že zase tolik autoři nepromrhali potenciál. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem devadesátkový návrat do Point Place dal prakticky na jeden zátah, nepovažuji ho za úplně štastný nápad. Když už oprašovat legendární značku, tak bych to viděl asi takto: Snažit se domluvit s co nejvíce herci původního seriálů, natočit jenom pár epizod a postavit to celé na nich…..něco jako např. American Reunion. Protože ať se Kurtwood Smith a především Debra Jo Rupp snaží sebevíc, stěr mladého Kelsa prostě nikdy nebude takový, jako od Ashtona Kutchera. Když jsem před dvaceti lety usedl v Redově garáži na starý gauč a dal jedno plechovkové s Dannym Mastersonem (nebo ovocný nanuk s Wilmerem Valderramou), prostě jsem tam byl, seděl jsem z Redově garáži v roce 1976. Možná to je tím, že jsem i já zestárnul, ale po dokouření jointu s asijským homosexuálem se devadesátky rozhodně nekonaly….to spíš škola v přírodě s Hannah Montanou. Zlatá devadesátá jsou nenáročný, ne vyloženě špatný sit-com, ale jako potomek původního seriálu působí spíš jako parazit. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia urobili výborný ťah, že sa občas ukázali aj staré postavy, a tak bol prechod na tie novšie ľahší a prirodzenejší. Musím sa ale priznať, že tie nové boli celkom nevýrazné a nezaujímavé a celý seriál uplynul v netflixovskom tempe, že ani po 10 dieloch neviem povedať, čo také výnimočné sa tam udialo. Privítal by som, keby to radšej bolo celé o tých starých postavách, takže dúfam, že ak bude nejaká druhá séria, budú tam čo najčastejšie. Ale neverím, že netflix pustí viac ako 2 ďalšie. Skôr očakávam zrušenie tohto seriálu v marci, alebo aspoň v priebehu tohto roka. 6,5/10. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to lehce vzestupnou tendenci. Je vidět, že se děcka postupně sehrávaj, ale ta chemie původní sestavy tam zatim chybí. Možná by to chtělo ještě pár dílů navíc? Původní kulisy obnovili a aktualizovali pěkně, ale atmosféru 90s z toho teda moc necejtím. Jakoby tam (hlavně v režii) chyběl někdo, kdo tu dobu prožil a těm mladším hercům poradil. Největší slabinou jsou scénář a postavy. Místo aby Netflix vyprodukoval kvalitní scénář s propracovanýma postavama a zajímavýma zápletkama, tak opět radši tlačí na pilu se stereotypickým SJW moralizováním. 15letý děcka v devadesátkách určitě něměli o prázdninách nic lepšího na práci, než se bavit o gender pay gapu... ()

Reklama

Reklama