Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Slasher 

všechny recenze uživatele

You're wrong. This is my town. Párádní akční film, ale moc decentní. Není to ono, ač mám Walking Tall dost rád (mimochodem viva Johnny Knoxville), chci vidět Rockův potenciál využitý naplno. Dejte už konečně Rockovi pořádný zbraně a pořádný důvod zabíjet!!! Než vám z něj vyroste padesátník sakra.... Jestli se to stane budu se mlátit metrovým kusem dřeva do hlavy. Ne každý na to totiž pak má jako Stallone. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Ze tří filmů, co jsem s Rockem viděl (ještě Král Škorpion a Vítejte v džungli, nepočítám Mumii se vrací), se mi tento líbil nečekaně nejvíc. Film je svižný, má slušného záporáka, akční scény jsou také slušné a celé je to prostě tak nějak dost dobré. Jediné, co na toto mohu říci Rockovi, je jen tak dál, hochu. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Několikrát zrecyklovaný neuvěřitelný příběh šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který po návratu do rodné domoviny seznal, že tu něco sakra smrdí a jal se vzíti spravedlnost do svých dřevorubeckých rukou. Nedokážu si představit, do jaké míry je toto dílko inspirováno skutečnými událostmi, ale kam se hrabe John Rambo, kterého naháněli po lesích. Zde byli všichni nepohodlní zloduši prakticky umláceni dřevěným hranolem uprostřed města a bez nějakých schovávaček. Stereotyp boje čistého dobra s krystalickým zlem se tu trochu zajídá, nehledě na to, že udělat celovečerák z tak triviální zápletky musí ve výsledku nutně vést k degradaci kvality, obzvláště pak proto, že ostatní prvky dějové linky jsou také jak ze slohové práce patnáctiletého pojídače homixových výkalů. Věřím, že takové snímky slušely dnes již úsměvným osmdesátkám, snad ještě devadesátkám, kdy se akční dobrodružství neporazitelných hrdinů vyznačovala svou naivní hloupostí a jednoduchostí, aby konzument takového produktu nedostal šok z použití vlastního mozku. My to tehdy žrali, protože to bylo nové a neokoukané, v televizi bylo prd a VHS svět, podkreslený hlasem Hejmy, byl jediným únikem. A taky nám některým bylo těch deset až patnáct. Ať už to byla sebevětší blbost, museli jste to vidět. Do nového tisíciletí, plného zhýčkanějších diváků, už se na to musí trochu jinak. A pokud v podobném duchu, tak promyšleněji. Asi jsem příliš zestárl a čekám od filmu až moc. Tohle zkrátka není pro mne. 30% ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Film, který opravdu plní to, co slibuje: popisnost, která nepovznáší, ale také neuráží. Pro někoho přeakčnělý. Pro toho, kdo si v titulcích přečetl, že se scénář opírá o skutečnou událost a že SKÁLA je zasvěcena památce nezaměnitelného jedince, jeho hodnota stoupá. Ne ovšem závratně. Filmů tohoto druhu se v USA točí ročně minimálně desítky. Skutečný brak však vypadá jinak. Ne takto. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kráčející skála je film, na který asi rychle zapomenete, spíš než konkrétní vzpomínky se ale po čase vybaví pocit příjemně stráveného času. Tytam jsou dnes dny, kdy se na Schwarzeneggera , Stallona nebo dokonce Lundgrena stáli fronty před kiny a už se zdálo, že se filmy se svalovci v hlavní roli na výsluní nevrátí. Dnes se historie opakuje. Z Kráčející skály sice nebude takový hit jako Rambo, ale své diváky si určitě najde. Zatímco Rockův předchozí film The rundown měl slabší místa, KS jede krásně svižným tempem, nikde se zbytečně nezastavuje. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Pro „nesportovního" herce Johnnyho Knoxvillea (Ray Templeton) se stala nezapomenutelnou fotbalová scéna, v níž musel obstát v konfrontaci s The Rockem (Chris Vaughn) a McDonoughem (Jay Hamilton), kteří se oba na univerzitě tomuto sportu věnovali... (duklak2)
  • Kevin Bray chcel, aby sa Dwayne Johnson (Chris Vaughn) namiesto ''klády'' oháňal baseballovou pálkou. Sám The Rock ale chcel iba ''kládu''. Ako kompromis mu ale dal prirobiť rukojeť. (ČSFD)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama