Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

genetique 

všechny recenze uživatele

Rock sa snaží obnoviť slávu klasických akčných nárezov v štýle Schwarzeneggera z osemdesiatych rokov. Svojou postavou síce Arnieho nedobieha, no myslím, že výberom žánru, akčnou nadupanosťou a takisto príjemnejším herectvom sa mu to určite darí! A jeho filmom budem len rád, len keby ostal v podobnom žánri. 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Špeciálne jednotky, špeciálne zaobchádzanie.“ Námet skvelý, ale scenáristické spracovanie banálne. Ani po  10. reprízach netuším, čo mal znamenať ten úžasný skok v čase, kedy sa hrdina nachádza pred súdom a o sekundu je z neho šerif. OK, jasné, 20 minút vyčerpávajúco sledovať, ako na tento post kandiduje a hádžu mu v noci do okien zápalné fľaše, by som tiež nechcel. Ale je to každopádne čudné. I vďaka tomuto strihu však  Kráčajúca skala disponuje fakt krátkou stopážou. V akcii je úderná a skvelá. Mimo nej vás čakajú bohužiaľ klišé postavy stvárajúce klišé veci. Našťastie, aj to je natočené ľahkou, sviežou rukou, Dwayne je sympaťák, McDonough vydarený ústredný pošuk a ani obsadenie vedľajších postáv nie je od veci (Knoxville a spol.). Atmosféra malého, zaspatého mesta ovládaného bandou prachatých arogantných zmrdov sa taktiež vydarila. Mnohí snímku považujú za definitívne potvrdenie Rockovho statusu novej akčnej hviezdy, ale faktom je, že naopak paradoxne sa práve ona mohla postarať o to, aby sa ňou nestal, keďže pri rozpočte 56 miliónov ich celosvetevo zarobila len smiešnych 57. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný závan 80.let. ROCK se mi od THE RUNDOWN jako prototyp akčního hrdiny zamlouvá čím dál víc, ale měl by pečlivě vážit role, nebo vyměnit svýho agenta. U filmu tohoto typu se člověk musí divit, co vlastně pohledává v kině a není to jen směšně krátkou stopáží (hoďka a pár minut navrch),ale hlavně naprosto primitivním jednoduchoučkým klišoidním příběhem, který jako by vypadl ze všech těch céčkových akčńáků v pozdně večerní TV Prima. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Walking Tall ma zaujal svojím prostredím a postavami. Bývalý voják sa vracia z armády do rodného mesta, kde postupom filmu zisťuje čo sa všetko zmenilo.A je toho veľa! The Rock ma v tomto filme presvedčil, že je slušný herec, svoju rolu zahral dobre. Potom sa z neho stáva šerif mesta a spravedlnosť bere do svojich rúk. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jsou tady k vidění jen falešný kozy a opravdoví volové. Tak vám teda nevim. Dwayne "The Rock" Johnson je sympaťák a má asi největší potenciál na to stát se novým Arnoldem. Jenže... na něco takového mu chybí nějaká pořádná akční vypalovačka (jako měl Arnie Conana a Terminátora a Sly třeba Ramba), na které by se pořádně vyšvihnul. Místo toho točí podobné hovadinky jako Vítejte v Jungli nebo Kráčející skála, kde sem tam někoho kopne nebo mu dá pěstí (či stromem), ale nic většího se nekoná, film uteče jako voda a druhý den už si na něj nevzpomenete. Všechno je to navíc v takovém odlehčeném duchu (aby ne, když tam s ním hrajou S.W. Scott nebo Johny Knoxville) a já začínám mít strach, že nám The Rock nadobro skončí někde u komedií. ***Věděli jste, že: Kráčející skála je vlastně předělávka téhle o 30 let starší klasiky.*** ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) túto úlohu prijal, pretože cítil, že je to „správna vec“. (Zeker)
  • Na začátku filmu hraje píseň „Midnight Rider“ od Gregga Allmana. Během striptýzu v kasinu hraje „Fire“ od Ohio Players. Když přijede Chris (Dwayne Johnson) za Rayem (Johnny Knoxville), tak z rádia hraje „Five Feet High And Rising“ od Johnnyho Cashe. Když jsou Chris s Deni (Ashley Scott) na policejní stanici, tak hraje píseň „Blue Monday“ od Flunk. Na konci filmu hraje „Feelin' Alright“ od Joea Cockera. (Duoscop)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno