Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Silne rozmýšľam, či nejaký akčný film (v tom čase a pred) dokázal (pravdepodobne nevedomo) tak nádherne vykresliť mentalitu malomestskej Ameriky ako Walking Tall. Pochybujem... (∞2007-2010) (17.6.2017) (6.6.2018) (25.11.2022) (28.2.2023) (6.2.2024, sk dab) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Že to bude easy film som čakal, ale že to bude tak tupo napísané to ne. Chvíľami som mal pocit, že sledujem pilot k Norissovmu Walkerovi. Verím, že pre tých, ktorí si v mládi nenašli svojho chrabrého hrdinu, naivne zásadového, paradigmatické stelesnenie dobra so širokými ramenami, je toto dobrá voľba. Tak ako ja nedopustím na Seagalovky. Len už chcem za tie roky aj nejaký ten bonus, keďže je to stále o tom istom, len tvár spasiteľa sa mení. The Rock si zaslúži viac Peterov Bergov a nula Kevinov Brayov! 15% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěl jsi mě zabít škrabkou na brambory?" Mám rád akční rychlovky, při kterých má pravdu ten, kdo má větší obvod bicepsů. Takže Vaughn. Ano, až tak jednoduché to je, ale mě vždycky potěší, když vidím, jak korupce, hazard, násilí a prodej drog mizí z ulic mávnutím kouzelného proutku. Tedy spíš dřevěného hranolu, ale kdo by hleděl na detaily. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Když se natočí stovka béček, kdy se jedna korba rozhodne ztřískat každýho mizeru ve městě a nastolit pořádek, v 99 případech to dopadne trapně. Tohle je ale ta druhá strana mince. Rock ač neherec, jako akční hrdina je velmi dobře snesitelný. Film se nebrání klišé, zároveň si ale na nic hlubšího nehraje, takže jako absolutní oddechovka to není vůbec špatný a má svoje kouzlo v rovině čistě akční i tum a tam zábavné. A kdybych se náhodou chvíli nudil, zabaví mě Johnsonovy hnáty. Alternativa: Road House. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Až keď som uvidel prvé scény tohto filmu, došlo mi, že Dwayne Johnson je vlastne svalnatý wrestler The Rock. To som už začal tušiť do akej sračky sa rútim. Predtucha neklamala. "Kráčajúca skala" je silne podpriemerný akčný film s hlúpym, nezaujímavým námetom. Vraj podľa skutočných udalostí. Jedine tak v snoch tvorcov tohto braku. Johnsonov herecký prejav je jedno veľké trápenie. A ani tie akčné scény, bitky a prestrelky nestoja za nič. * ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) túto úlohu prijal, pretože cítil, že je to „správna vec“. (Zeker)
  • Na začátku filmu hraje píseň „Midnight Rider“ od Gregga Allmana. Během striptýzu v kasinu hraje „Fire“ od Ohio Players. Když přijede Chris (Dwayne Johnson) za Rayem (Johnny Knoxville), tak z rádia hraje „Five Feet High And Rising“ od Johnnyho Cashe. Když jsou Chris s Deni (Ashley Scott) na policejní stanici, tak hraje píseň „Blue Monday“ od Flunk. Na konci filmu hraje „Feelin' Alright“ od Joea Cockera. (Duoscop)
  • Ve sceně, kdy Chris Vaughn (The Rock) a Ray Templeton (Johnny Knoxville) rozebírají auto, Ray rozbije narázníkem jeho přední sklo, ale v následující scéně je vidět, že sklo je nepoškozené. (Guilemot)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama