Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

golfista 

všechny recenze uživatele

Rychlá jednohubka na chuť (film je dlouhý bez úvodních a závěrečných titulků cca 65 minut !). Myslím, že jednohubka je naprosto správné přirovnání. Nejedná se o složitě připravovanou večeři, ani pečlivě naservírovaný oběd, ani s láskou udělanou svačinu. Je to jen tak na chuť. Sice na ni brzy zapomenete, ale svůj účel splní. Tahle byla fakt docela dobrá .... ale o čem to sakra bylo ?! :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Až keď som uvidel prvé scény tohto filmu, došlo mi, že Dwayne Johnson je vlastne svalnatý wrestler The Rock. To som už začal tušiť do akej sračky sa rútim. Predtucha neklamala. "Kráčajúca skala" je silne podpriemerný akčný film s hlúpym, nezaujímavým námetom. Vraj podľa skutočných udalostí. Jedine tak v snoch tvorcov tohto braku. Johnsonov herecký prejav je jedno veľké trápenie. A ani tie akčné scény, bitky a prestrelky nestoja za nič. * ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný film. Nejvíc mě zaujal příběh, akce tu je taky, především je vydařená na konci filmu, kde se The Rock opravdu bije. Ale takový příběh se jen tak nevidí. Film nemůže ani chvíli nudit, délka filmu je krátká a tempo dost vysoké. Takže u mě spokojenost a film hodnotím na slušných 84% = **** ()

numi 

všechny recenze uživatele

Odstřihněte titulky a zbyde 65 minut filmu - to už je skoro jako epizoda Walker Texas Rangera! Jenže... A to je ono. Je tady to jenže, které s pomocí kvalitní rockové hudby překvěpivě dynamicky plyne a nestaví fyzické a logické zákony zcela na hlavu. Dokonce i důvody, proč se zase jedna obrovská kupa svalů vydá do boje proti po zuby ozbrojeným záporňákům, je překvapivě originální. Nikdo mu neumřel! Není koho mstít a přece jenom pomstí všechny. Skála a kláda. Ruku v ruce. No, ale nečekejte zázraky. Pořád je to starý "dobrý" akčňák, který čekáte. [leden 2006] ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľný konzervatívny akčňák. Samozrejme že prostoduchý a dejovo klišovitý, no charizma Dwayna Johnsona a režisérov technicky čistý štýl mu dodávajú správny šmrnc. Bitky sú svižné, zvukové ruchy úderov na dnešnú (digitálnu) dobu nezvyčajne realistické. Kevin Bray tu celkovo pred umelou efektnosťou uprednostňuje "natural autenticitu". Najobľúbenejšou zbraňou jeho hrdinu je obyčajný kus dreva. V porovnaní s inými 'konzervatívnymi akčňákmi' ako Half Past Dead alebo Collateral Damage je Walking Tall jasným víťazom. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Pro „nesportovního" herce Johnnyho Knoxvillea (Ray Templeton) se stala nezapomenutelnou fotbalová scéna, v níž musel obstát v konfrontaci s The Rockem (Chris Vaughn) a McDonoughem (Jay Hamilton), kteří se oba na univerzitě tomuto sportu věnovali... (duklak2)
  • Protože ve filmu hrají klíčovou roli fyzické střety hlavního hrdiny s jeho osudovým protivníkem Jayem Hamiltonem, bylo důležité obsadit do této role herce, odpovídajícího silou a schopnostmi Dwayneu Johnsonovi (Chris Vaughn). Ideální volbou se ukázal být Neal McDonough, který si v mládí vytrénoval fyzičku coby hvězda baseballového týmu Syracuse University. (duklak2)
  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) túto úlohu prijal, pretože cítil, že je to „správna vec“. (Zeker)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama