Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (314)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Točenie amerických akčňákov v Taliansku má jednu veľkú nevýhodu. Je tam veľa Talianov. A tak sa veľa rozpráva taliansky, takže dabing je z polovice zbytočný a nerozumiem, že prečo páni brigádnici nenadabujú už komplet všetko, pretože mne je latino prízvuk naozaj ukradnutý. Film má svoje násilie, veľa vrážd, ale aj svoj vtip. Taký nechcený. Lebo vidieť ako Dakota Fanning husto dáva príkazy resp. oficiálne skoro vyhrážky Denzelovi, pričom jej nehádať nie tých 29, ale ledva 19, tak to je fakt na smiech. Že dôstojníčka CIA, no to fakt vzbudzuje vážnosť. Denzel si napriek blížiacej sedemdesiatke ten rešpekt stále zaslúži, no hoci záporáci boli pekne opálení na horúcom slnku, niečo mi u nich chýbalo. Sami sa hádzali rovno do náručia smrti, ako keby vedeli, že stoja len proti jednému, tak mu to musíme uľahčiť. A v porovnaní s takými mafiánmi z Gomory to boli prakticky len sódovkári. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Kupodivu trojka byla nejsnesitelnější. Denzel je natolik charismatickej, že utáhne i naprostou kravinu. Stačí mu jen někomu zkroutit ruku a celá mafie padne! Tomu říkám realičnost! Ale jeho Roman Holiday si jinak určitě nesporně všichni užili. Nicméně by už měl Denzel na starý kolena pověsit Ekvalizer na hřebík a vrátit se zase k nějakejm charakterním rolím, aby se z něj nestal černej Neeson. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uzavretie trilógie má typicky westernovú priamočiaru zápletku, v ktorej jeden statočný chráni nevinných dedinčanov pre skazenými zloduchmi z mafie. Len je to prenesené do súčasnosti. Technickej stránke nemám čo vytknúť. Je to jeden z mála stredne rozpočtových filmov, ktorý má skvele natočenú akciu s minimom očividného CGI a aj prostredie, v ktorom sa film odohráva, je balzamom pre oči. Akcia je síce dynamicky zostrihaná, ale stále dostatočne prehľadná a brutálne nekompromisná. V tom filme všetko klape ako hodinky, ale po citovej stránke ma film nedokázal strhnúť. Chýbal mi tam osobnejší vzťah medzi hlavným hrdinom a nejakou postavou. Nejakí stroho načrtnutí dedinčania sú málo. Ani legendárny Remo Girone ako dobrácky doktor nebol úplne využitý. Rovnako romantická línia, ktorá je len naznačená. A zloduchovia? Typickí hnusní namachrovanci u ktorých sa tešíte ako budú trpieť, ale zároveň viete, že nebudú mať najmenšiu šancu. Behom filmu nedôjde k ani jedinému zádrhelu behom ktorého by divák zneistel nad tým jak to dopadne. Ale film rozhodne nenudí a v akcii je na čo pozerať, takže tomu dávam silné 3*. Srdcovkou sa tento film pre mňa nestane, ale rozhodne si ho niekedy rád znova zopakujem. 6/10. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Denzel o dva roky mladší, klidně by mohl dělat nového Bonda. Pomocí hodinek a hole totiž dokáže vymlátit celou Sicílii, přičemž jeho jedinou slabostí je chůze do schodů. Trilogie si udržela vysokou úroveň, za co jsem ale rád především, že alespoň někdo si odpustil největší bullshit dnešní doby, a sice dělení posledního dílu na dvě části. Snad teda za pár let nebudu za vola... ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Na takový koniny čučím v očekávání lehce nablblé akčňárny, kde příběh ale vůbec jakoby nebyl. To se pak třeba u Sejmi je všechny, nebo Zátahů bavím jedna radost. Někdy (výjimečně) ani nástin nějaké storky akci příliš neublíží (96 h., Nikdo), takže proč ne. Ale toto? Kdy celkem slušné (tři) akční scény zabije slzopudné vše okolo? Hnus. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)
  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)
  • Greg Dyer (Marco Giuliani) z Bostonu v Massachusetts, který přišel o penzi, bydlí ve stejném domě, ve kterém bydlel v prvním díle také Robert McCall (Denzel Washington). V prvním filmu z r. 2014 si v čase 36:34 můžeme všimnou prakticky totožného záběru, který je ve třetím díle na konci filmu v čase 01:38:46. Odtud také pramení jejich známost a začátek děje filmu. (DJMaroko)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama