Reklama

Reklama

Amerika hledá topmodelku

(pořad)
  • USA America's Next Top Model
Reality-TV / Dokumentární
USA, 2003, 322x42 min

Tvůrci:

Ken Mok

Scénář:

Kenya Barris

Účinkují:

Tyra Banks, Dita Von Teese, Atoosa Rubenstein, Katie Cleary, Janice Dickinson, Dylan Ramsey, Erika Heynatz, Ryan Hansen, Nicole Richie, Bill Maher (více)
(další profese)

Jedna z nejpopularnějších modelingových reality show. Supermodelka Tyra Banks hledá topmodelku. Z několika tisíc dívek jich bylo porotou vybráno 10, které budou po celých 8 týdnu ubytované v luxusním hotelu. Každé kolo budou modelky muset splnit úkol a na konci každého dílu jednu dívku porota vyloučí. (oficiální text distributora)

Recenze (212)

Judy24 

všechny recenze uživatele

Skupina protažených kostřiček, kterým vévodí mimozemská Tyra Banks, která všemu děsně rozumí a je (Oh my god!) just like sooo awesome! Po několika dílech to začíná být děsně monotónní a nejde přitom tak moc o to, co se děje (jako že je pokaždé vyřazování a nějaké focení), ale že ty holky prostě fakt nemají co říct. Všechny nám v podstatě pořád vysvětlují, že "Oh my god, I just want to win like sooo bad...like I really don't think anyone else wants it like this bad, like seriously..." Píšu to záměrně v angličtině, protože tohle jsou v podstatě tak všechny slova, co ty holky znaj. Pokud se chcete procvičit - vřele nedoporučuju. Vlastně se skoro stydím, že jsem tu druhou sérii shlídla... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nářez! Pokud je vše,co je zachyceno v tomto seriálu skutečnost a pravda,tak bych v tomto průmyslu nechtěl být ani vteřinu. Fascinující tak,že se od toho nedalo odtrhnout. Tenkrát jsem si to pustil tuším z legrace a nudy,a během pár minut jsem byl jako zhypnotizován. Jj.občas se dějí věci podivné a tajemné.:) ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Některé holky jsou vážně hezké - ale to je v té záplavě stupidity málo podstatné. Porota, zvláště její mužská (???) část je konglomerátem kreatur a bizarnosti fyzické i duševní (což poznáme, jakmile otevřou ústa aby světu sdělily svá moudra). K pořadu jsem se dostal náhodou a jedno pokračování jsem shlédl až do konce, abych zjistil zda bude úroveň tohoto atentátu na kulturu stejně ubohá na začátku jako na konci. Co myslíte že jsem zjistil? A jednou mi to úplně stačilo. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Kdepak, všechny modelky do jednoho pytle házet nejde - to by bylo přinejmenším stejně povrchní, jako je celý svět modelingu. Chvílemi mě opravdu bavilo sledovat mladé a většinou hezké, místy i chytré slečny, které si předsevzaly jako svůj životní cíl uspět v tak prázdném světě modelingových agentur, kde se po nich v prvé řadě vyžaduje štíhlost a krása (až na výjimky samozřejmě). Dá se říct, že Tyra taková výjimka je - dnes už top modelka za zenitem se staví do role mentora a její výrazná osobnost je plus této soutěže. Pro svou show vybrala naprosto odlišné dívky ze všech možných vrstev a dává mnohdy průměrné americké dívce šanci stát se hvězdou přehlídkových mol. Show samozřejmě nese typické "dramatické" momenty dívčích hádek, intrik, pomluv a "napínavých vyřazování". Pro mne je však zklamáním ani ne tak forma, jako spíše obsah - bavila bych se mnohem více, kdyby mi skoro všechny dívky nesplývaly - možná 1 z 10 byla skutečně osobnost. Tímto show zavedený stereotyp krásná žena/modelka = hloupá bohužel nevyvrací, spíše ženu karikatizuje. Nejzajímavějším momentem byla přítomnost lesbičky, která pohoršovala pokrytecky věřící spolusoutěžící - takže dvěma slovy bych to shrnula takto > typicky americké ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je zajímavé a zábavné nahlédnout do zákulisí modelingu, focení a natáčení reklam, ale to všechno bohužel hrozně shazuje velice časté pištění, ječení, hloupé řeči, brekot, machrování a nesmyslné uřvané hádky většiny soutěžících. Nicméně jako absolutně oddychová show na vypnutí mozku se všemi americkými klišé to dokáže být i docela návykové. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (8)

  • Tyra Banks projekt vymyslela a zároveň je jeho moderátorkou a porotkyní. (ČSFD)
  • V několika řadách se v úloze porotkyně objevila česká modelka Pavlína Pořízková. (ČSFD)

Reklama

Reklama