Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

..."Znala mě. Znal jsem ji. Vždycky jsem ji znal. Od prvního okamžiku. A na ostatním nezáleželo. To byla minulost. Bylo to, jako kdyby ta nebyla. Byla pouze moje vzpomínka na ni"...Krásně zrežírovaný a nádherně zahraný příběh s úžasným Doyelovým hudebním doprovodem. Zmodernizovaná Dickensova předloha v rukou zručného Cuaróna je nádherným zážitkem k pokoukání. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

osvědčený způsob moderní adaptace klasického románu - zruš převážnou většinu děje, pomiň veškeré souvislosti a to vše nahraď erotickým dusnem, naštěstí aspoň ke konci si autor uvědomí, že to nemá být jakési soft soft porno, ale i tak má moje poněkud nadnesené hodnocení na svědomí především výtvarné ztvárnění sídla slečny Dinsmoorové, jinak by to bylo ztěží za 2 (ne, autor mě nepřesvědčí, že Finn je talentovaný malíř, i kdyby to zopakoval třeba tisíckrát) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Nebudu vám vyprávět, jak se to stalo, ale jak si to pamatuji“ Na první pohled pohádkový příběh o chudém chlapci, který ke štěstí přišel, ve skutečnosti úhledně zabalené drama se sociálním podtextem. Za prachy si sice můžete koupit všechno, ale nikdy vás to vnitřně nenaplní. S velkým měním – ať už dobrovolně či zásluhou někoho jiného – se postupně stáváte prototypem zbytečného člověka, který má všechno a zároveň nic. Stejně jako hlavní hrdina Velkých nadějí, které – i přes jistou snahu o naše znejistění ve druhém plánu, nekončí jako příběh realistický, nýbrž romantický. Poměrně zajímavý byl začátek, kdy jsem se nechal vést pomyslnou rukou režisérovou, netuše co mě dále čeká. Když se děj přesune do New Yorku, veškeré magično příběhu je ta tam a před námi se začíná odvíjet docela klasická kýčovitá romance s morálním ponaučením na konci („nikdy nepomáhejte masovým vrahům“ :). Z pestrého hereckého ansáblu vyčnívá Ethan Hawke, který mi pro jednou nebyl zcela nesympatický. Naopak Gwyneth Paltrowová jako chladná Estella potěší spíše oko nežli duši. Velké naděje jsou modernizovanou verzí příběhu Charlese Dickense, což je nám někdy dáváno až příliš najevo, zvlášť množství moderních elektronických songů hraničí až s bezradností. Někdy není na škodu zůstat klasický. Cuarónova režie je jinak pěkná, tedy, pěkná tím, že příliš nevybočuje ze standardů vlastních většině současných romancí. A pokud měla být Velká očekávání v nějakém smyslu „nadromancí“, musela se někde stát chyba, pravděpodobně v systému – pocit déjà vu byl místy příliš silný. Odůvodněme si to třeba tím, že se mistr teprve zacvičoval. 60% Zajímavé komentáře: k212, Faidra ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zvláštní snímek. Působí sice velmi chladným a odtažitým dojmem, avšak přesto diváka zaujme a pobídne ho popřemýšlet o činech, pocitech a charakterech hrdinů. Největšími trumfy snímku jsou překrásný ústřední hudební motiv, přesvědčivé herecké výkony a nezapomenutelná několikaminutová scéna (nehodlám spoilerovat, ten, kdo snímek zhlédl, bude jistě vědět, jakou scénu mám na mysli), bez jediného střihu podbarvená již chváleným kouzelným hudebním motivem, která názorně demonstruje Cuaronovo režijní mistrovství. Budu se sice opakovat, nicméně... Jedná se o velmi zvláštní film., který rozhodně stojí za vyzkoušení ;-) ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Po opätovnom dozretí dojmov po videní tohto skvostu od Cuaróna opäť zvyšujem hodnotenie na 5*. Podotknem však, že som nevidel ani pôvodný film a ani som nečítal Dickensovu knihu. A na 90% som si istý, že ani jedno z toho by už dojem nezmenilo. Pretože... Cuarón má vynikajúci cit pre obrazovú harmóniu, vynikajúce snímanie exteriérov i interiérov a najmä, každý záber mi prišiel okúzľujúci a magický, nepochybne z veľkej časti nielen kvôli kamere ale aj výprave. Ak si k tomu pridám výborné výkony predovšetkým Hawkeho a Paltrowovej, silný príbeh s výbornou myšlienkou, dostávam dielo, ku ktorému sa odteraz vždy rád vrátim. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama