Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báru hledá policie. Schová se do obchodního domu Zlatá labuť. Tím spustí řetězec událostí, které ovlivní osudy mnoha dalších lidí. Je březen roku 1939. Majitelé obchodního domu Kučerovi řeší zásnuby syna, zatímco pianistka Marta zažije jeden z nejhorších večerů svého života... (TV Nova)

Recenze (46)

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Asi o 40% lepšie ako slovenská verzia. Príbeh je jemne pozmenený, čo len prospelo, hlavne sa viac drží akejsi sedliackej logiky (napr. pýtanie si dokladov od osoby, ktorá niekam nastúpila pracovať, príchod reálnej osoby, za ktorú sa zlodejka vydáva a pod.), hlavná postava má byť očividne taká tá ,,Mařenka od rány," ktorá vždy povie prvé, čo si myslí a je správaním v kontraste s tou vyššou posch triedou, čo niekedy vyjde, niekedy nie, keďže hlavná herečka nie je úplne 100% dobrý výber, predovšetkým do takéhoto dobového seriálu. Celkovo ale majú herci medzi sebou lepšiu chémiu a Kostka je o niekoľko tried lepší herec ako Horváth.⚪Set pôsobí dobovejšie, aj výber šiat či bytových doplnkov je lepší ako v slovenskej verzii, celkovo táto česká verzia pôsobí ,,reálnejšie," slovenský ekvivalent je výpravou skôr ako nejaký denný lacnejší seriál, čo demonštruje už len 5-korunové úvodné slovenské intro, ktoré vyzerá ako vyrobené v movie makeri a ktoré v tejto českej verzii tiež pôsobí filmovejšie.⚪Inak, ale zase podivná práca s hudbou, pracuje sa konečne s českými dobovými hitmi, ale zase sú upravované do modernej popovej podoby, čo nemá zmysel a vôbec to nemuselo byť. Ale stále lepšie ako slovenské vykrádanie PMJ a jeho youtube playlistov.⚪Scenár, resp. dialógy budú hlavný kameň úrazu aj v tomto prípade, 90% času jazyk ani komunikácia neznie dobovo. Ak by si ale divák mal vybrať, tak sa zdá, že radšej túto českú verziu.⚪ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vedle tohoto omylu vypadá Dunaj, k vašim službám naprosto dokonale. Tady už nikdo dobovku ani nepředstírá. Herci jsou ti nejposlednější z posledních, případně ti, kteří už dávno měli mít soudnost a zůstat na odpočinku, v každém ohledu prohra. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Uzvanene cosi, co otvira temata, která jsou aktuální v kazdé době... nicmene jedna se o velmi jednoduchy pribeh, ktery by stacil na pet sest dilu.! ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Diváka si Zlatá labuť na samotném počátku přeci jen zvládne získat, důležité ovšem bude, aby divák časem zájem neztratil.... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Líbivé retro, které se vyznačuje, tradičně, nevýraznou režií a mizerným scénářem. Napsat dialogy tak, jako by je pronášeli současní hrdinové, to je fakt slušnej úlet. Další díly nemá smysl sledovat. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný seriál. Jsem absolutně spokojená. Ojedinělý v tomto čase. Navíc o době, která mě poslední dobou nadmíru zajímá, tedy 2. světová válka. A prostředí obchodního domu je též zajímavé. Jako bonus skvělí herci v čele s Martou Dancingerovou. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

První díl trápí to, co současnou českou kinematografii už dlouho. Nuda a nevýraznost postav a absolutně bolavý děj. 3/4 epizody se jen plkalo a až ke konci se stalo něco důležitého. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno je špatné. Scénář, režie, herci. Dancingerová mě neoslnila ani v Kukačkách. Příběh mě vůbec neoslovil, nedokázala jsem se soustředit, nějakou postavu si oblíbit. Pravděpodobně skončím u první epizody. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

"Vítejte ve zlaté labuti." Povrchní melodrama okatě cílené na city diváka věkové kategorie 50+. Primitivní vztahy mezi postavami jako ze seriálu Ordinace v RZ. Díky úděsným kulisám a kostýmům to působí spíš  jako kabaret 30.let minulého století. 0/10 ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Něco je fajn, ale hrozně se mi do hlavní role nehodí Marta Dancingerová, které tu provorepublikovou postavu ani na minutu nevěřím. A ot není o tom, že by mi vadila obecně, třeba v Kukačkách se mi líbí. Jen tohle je nějak mimo mísu. Zato se mi líbí Kristýna Ryška, pochopitelně paní Kolářová a pan Kostka. A Roman Vojtek... proč? Resp. proč ty aranže jsou tak pitomé? To tam nemohli dát někoho jako Ondřej Havelka? Jsem tak podivně rozpolcená, nevím, jestli se mi to líbí nebo ne. Tak dám další díl a uvidíme. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

První díl české verze překvapivě lepší než slovenské (třeba u Pana profesora je slovenská verze mnohem lepší než česká)... Herci méně přehrávají, casting je až na hlavní herečku také výrazně výrazně lepší a i příběh je trochu jiný - lepší... Celkově to působí tak nějak uvěřitelněji než na Slovensku... Jestli to bude podobná trefa Novy jako loni Chlap, je otázkou, ale minimálně pilotní epizoda až překvapivě slušně baví a dějové linky jsou rozehrány také docela zajímavě... ()

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele

15 minut. Pan Kostka pořád hrát umí, ovšem jako protipól dosadit Dancingerovou, to se opravdu nepovedlo. Vyblitej xicht, nulové mimické svaly ... Že by s ní měl Braňo nějaké techtle nebo spíš mechtle? ()

Plastík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to velmi dobře natočené. Má to spád, (sme už ve čtvrtém dílu), zápletku, produkce je na maximu. Někteří prdukcr kritizují, ale je to přesné. Jsem nadšený, jak to vypadá. Herci - ti jsou úplně perfektní. Opravdu velmi, velmi dobře hrajou svoje role. To se jim nesmí upřít. Je to fakt pecka. ()

kristina.b

všechny recenze uživatele

Jo, dá se na to koukat. Trochu mi to připomíná Šťastnou cestu. Uvidíme dál, co se z toho vyvrbí. Za mě dost slušný start, tak snad to udrží tempo. ()

Reklama

Reklama