Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

MM11 

všechny recenze uživatele

Nekorunovaný král kameramanů na poli akčních filmů devadesátých let, Andrzej Bartkowiak, si nezaslouží plýtvat svými schopnostmi na film formátu Šerifové. A stejně tak (kdysi) nadějný Stuart Baird měl hledat inspiraci na jiné straně. Snímek Šerifové je utajeným pokračováním geniálního Davisova filmu a jako by jeho cílem bylo ukázat, čím se odlišuje vysoké eso od zaprášené karty. Ať už se jedná o scénář, režii, hudbu či jinou věc, Šerifové hnízdí v průměru. Jen vizuálně bezchybně těkající kamera film táhne a to je málo. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Docela dobré pokračování Uprchlíka. Celková atmosféra je odlehčená hlavně zaměřením na šerify, v čele s Tommy Lee Jonesem a Joe Pantolianem. Robert Downey v roli křiváka, kterou zvládl výborně. Opět výborná hudba Jerryho Goldsmithe kombinovaná se střihem a režií Stuarta Bairda. Uprchlík to zdaleka není, ale dobrý akční thriller to je. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sympatický návrat k devadesátým létům. Federální stopaři znovu vyrážejí za někým, kdo musí prchat tak dlouho, dokud se neočistí. Model z jedničky je zpět, jen váženého chirurga vystřídal černošský bývalý speciální agent. Z amatéra profík, jasné, jsme přeci v pokračování. Sam Gerard je tak znovu na štvanici, ač se nám nejprve představuje coby opeřený reklamní figurant. Pak ale zapne mozkové závity a začne se plně soustředit na hon za profesionálem, který nevypadá na nemilosrdného vraha. Jasně, opakujeme jeden veleskok, opakujeme velkou úvodní dopravní kolizi, ale proč ne? Takové pátrání v bažinách je fajn, honička na hřbitově je taky fajn, v domově důchodců jakbysmet. K tomu připočteme velmi slušnou kameru ostříleného Andrzeje Bartkowiaka, dramatickou hudbu Jerryho Goldsmithe i docela solidní scénář. Ač závěr je už přepálený hadr. Přesto po opakovaném zhlédnutí hlásám, že osobně bych si klidně dal i další pátrání po nějakém uprchlíkovi. A ač se zavilý a neustále mumlající Tommy Lee Jones poprvé vyvezl až na oscarové podium, ani tentokrát nehraje zdaleka průměrně. A natvrdo říkám, že 40% hodnocení Cinemy z osmadevadesátého je solidně mimo mísu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Američtí šerifové, v čele s Tommy Lee Jonesem pronásledují, uprchlíka Wesleyho Snipese obviněného z dvojnásobné vraždy. Ten je však rozhodnutý prokázat svou nevinu a najít ty, jež si ho vybrali za obětního beránka ve své špinavé politické hře. Je jasné, že Tommy Lee Jones se tímto filmem pokusil navázat nepřímo na svou úspěšnou postavu nesmlouvavého pronásledovatele z dramatu Uprchlík. Tehdy pronásledoval Harrisona Forda. Tentokrát Wesleyho Snipese, ovšem s tím rozdílem, že Snipes je vycvičený agent, který se vyzná v terénu a před svými pronásledovateli má vždy náskok. Dočkáme se nějakých zvratů, slušné porce akce, zavilého výrazu Tommy Lee Jonese, nezajímavě hrajícího Wesley Snipese a nemotorně (ne)hrajícího Roberta Downeyho. Opakovaný příběh se dočkal zbytečné recyklace ve slabém, téměř televizním provedení Stuarta Bairda, který filmu do žil nevstříkl jedinou milikapičku napětí a řemeslné dovednosti. 40% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Dobře a kterej z vás je tady nejšerednější venkovskej buran?" S Uprchlíkem netřeba srovnávat. Dějová linka se liší. Jediné co zůstává je T.L.Jones, který je perfektní jako vždy. Stejně tak Snipes, který za ním ničím nezaostává. Perfektní kamera a hudba jsou příjemným překvapením. Pravdou je, že akce je pramálo (díky tomu hodnocení "jen" 80%) ač je každá akční scéna nasnímaná úchvatnou kamerou a dotažená do precizního detailu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)
  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)
  • Cintorín v New Yorku, kde sa natáčalo niekoľko scén a o ktorom Gerard (Tommy Lee Jones) hovorí ako o cintoríne „Queens Hill“, je v skutočnosti „český“ cintorín v Chicagu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno