Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hrozně rád bych napsal, že jsem se bavil, ale byla by to bohapustá lež.. Připomínalo mi to filmy Spencera s Hillem, přičemž pružný elegán s rychlými pěstmi Eastwood představoval Terence a na lesního muže ze Sumatry tím pádem zůstal Bud. To vše zaštítěno country hudbou, chatrným scénářem a partou dementních motorkářů, kterým chyběl už jen uječený Zed z Policejní akademie a byli by kompletní. Clint se do podobných rolí příliš nehodí, spíš tam měli obsadit původně zamýšleného B.Reynoldse, ale vzhledem k jeho stupni chlupatosti by pak nemuselo být jasné, kdo je vlastně orangutan.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, čo mal Clint proti motorkárom. V 70. rokoch ich likvidoval v najmenej štyroch filmoch. :) V tomto prípade len päsťou do zubov, pretože ide o priamočiaru road-trip komédiu. V tej dobe šok, dnes stále celkom bizarný úkaz, vidieť Eastwooda v takej pohodovej polohe. Orangutan na záletoch v zoo, G. Lewis s šiltovkou naopak, mamka s brokovnicou a komickí neonacisti? Skoro chápem, prečo je to jeden z najúspešnejších CE filmov. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,2miliónaTržby USA $104,268,720Tržby Celosvetovo $108,100,000║ Nezdolateľný Eastwood + opica vs. gang motorkárov v päsťami nabitom úlete. /60%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood a jeho parťák orangutan - dvojice, jež se spolehlivě postará o nečekaně hutnou zábavu diváků - viz.: "Který z těch dvou je opice? Ty máš novou přítelkyni, anebo sis vyjel s mámou na projížďku?" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne pohodovej film, kde vlastne o nic moc nejde, Clint se vydava s brachou a kamosem opici za zenskou a v patach mu je dvojka vymletejch flojdu a parta jeste vymletejsich motorkaru. Film nikam nespecha, ale presto solidne odsejpa, sem tam se povede nejakej ten forek a Clint se kazdou chvily s nekym porve. Navic motorkari a poldove jsou fakt ultra duty a pri kazdy prilezitosti dostanou poradne nalozeno. Jen je skoda, ze se reziser bal pritlacit na pilu, urcite by se dalo vymyslet spousta foru se spojeni Clinta s chlastajici a nutno rict sympatickou opici. I kdyz je film mozna zbytecne dlouhej a ten konec je takovej trochu divnej, ty 4* to da. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi mam značně odlišnej smysl pro humor od ostatních uživatelů, ale já jsem se u tohoto filmu moc nezasmál. Gang motorkářů pak působil vyloženě trapně. Taky jsem moc nepochopil, proč největšího bitkaře Tanka Murdocka hrál nějakej 60-letej obézní strejc, kterej při tý finální bitce vypadal, že si spíš ublíží sám. Jinak orangutan Clyde podal možná nejlepší hereckej výkon ze všech zúčastněných. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka s už trošku starším Clintem Eastwoodem, kterej se tady fakt snaží a role mu perfektně sedne. Jediný co bych lehce filmu vytknul je trošku moc blbá banda motorkářů který tam Colint kažou chvilku řeže, skoro to až připomínalo filmy s Budem Spencrem a Terencem Hillem, kdy šefík nějaký bandy, vždycky dostaně nejvíc naloženo, ale zábava je to fakt paradní ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď Eastwood počas celého filmu vrazil svoju päsť vždy na to správne miesto, tak film počas svojho trvania mal v triafaní dobrých scén k divákovej spokojnosti občas medzery. Keby mala druhá polovica také tempo ako prvá, a koniec by zasadil poriadny knockout, nemal by som čo vytknúť. V druhej polovici to však značne zaškrípalo a dej sa už nie a nie rozbehnúť. Čoho som sa obával najviac, bola kombinácia s orangutanom, tá však bola bezchybná a ani desivej stopáži, ktorá v takejto podobe pri oddychovkových béčkach väčšinou straší, sa netreba obávať. Je neškodná. 75%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je fantastická. Legrace střídá legraci, hláška střídá hlášku a neobjeví se jediná nezajímavá nebo dokonce nudná věc. S druhou polovinou film pomalu ztrácí dech a konec se mi zdá dosti nedotažený. Když si ale všechny dojmy z filmu přeberu, pak je to velmi povedená komedie o samorostlém truckerovi, který rád boxuje a jeho parťákovi opičákovi, který stále chlastá pivo. Film o falešné lásce, odplatě a kamarádství. Jako prototyp drsného a správného chlapa se představí jak jinak než skvělý Clint Eastwood, jeho partnerku (v té době myslím že i v soukromí) sehrála Sondra Lockeová a kamaráda Orvilla další Clintův oblíbenec Geoffrey Lewis. Škoda té druhé poloviny. 80%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takovému filmu já říkám oddychovka, když si nasypete brambůrky, sklenici ochladíte pivem a chcete fakt vypnout. Prostě vkusná zábava a nic jiného. Žádné hluboké poselství, žádné rozumování. Spousta dobře mířených ran přímo do nosu, pohodová country atmosféra, pár zmlácených natvrdlých motorkářů bez motorek, opičák Clyde, Clint Eastwood a Geoffrey Lewis. Já mám tuhle sympatickou partu moc rád! P.S. Závěr filmu nám nabídne pohled, na který nejsou fanoušci Clinta Eastwooda vůbec zvyklí, totiž - uvidí svého hrdinu poraženého a na kolenou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bitkár Clint rozdáva údery a chlpatý orangután smiech. Takto šikovne sa dopĺňajú počas celého filmu a životy by rada skomplikovala banda nacistických motorkárov a priblblé policajné duo. Všetko sú to švihnutý magori, preto z ich stretov vždy vzíde nejaká srandovná scénka či hláška. Brucho vás od smiechu bolieť nebude, takže aj preto film radím skôr k priemerným snímkom v Eastwoodovej kariére. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně odlehčený Clint, který tentokrát necedí skrze rty drsné "Punk". Chvílema, hlavně tedy ve rvačkách mi film připomínal éru Buda a Terence. Takže vlastně sledujem takovou pohodovou blbinku na americký způsob. O humorné scénky se stará hodně nekompromisní banda motorkářů "Black Widow". 60% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kde úplně nedostačuje příběh, tam se strčí zviřátko a ono to funguje!! Zvláště při charismatu Eastwooda a orangutána Candyho.. :-))) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +fain opice, bezva hlášky, pěkné bitky -neudrží si tempo do konce, je to starší snímek/// Pokud tento film měl pobavit, tak to beru. Docela se to i zdařilo a občas jsem se i bavil. Od 7čkového hodnocení jej však dělí to, že mě až tolik nezaujal a v jednu chvíli jsem ho vnímal jen jako kulisu, což jistě není dobře. Ale co, dost věcí se mi líbilo, obsazení je mírně nadprůměrné, hudba je pro tento film vhodná. Jednoduše před 20 lety určitě hodně zábavný film, jen ho samozřejmě nesmím brát vážně./// Celkem 56%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ha ha komedie šmrncnutá bum bum akcí zajisté nadchne všechny, kteří se již dvacátým rokem urputně snaží dokončit první třídu základní školy. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

drsný trucker a pravý cowboy clint a jeho okúzľujúca opica clyde, a jeden veľmi príjemný, oddychový a vtipný príbeh, kde to fašisti dostávajú v jednom kuse na frak :) obľúbil som si túto "jazdu" hneď a dokonca si clint získal späť trochu pošramotenú reputáciu (ale na staré kolená človek má právo urobiť pár chybných krokov). a nech sa stallone a schwarzzeneger schovajú - pretože clint ostane najlepším americkým drsňákom (po ňom sa mu vyrovná hádam už len bruce willis). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehce bizarní crazy  komedie, které to paradoxně nejvíc sluší, když se netlačí na pilu.  Ve své podstatě mi ale nejvíc vadili jen nazi motorkáři, kde každá scéna s nimi čpěla jen cirkusáckou klauniádou a neměla žádný drajv.  Naopak skvěle vycvičený orangutan Clyde, ukecaná máti , pěstní bitky i romantika se Sondrou Locke vytvářely pohodový koktejl nenáročné podívané na nedělní odpoledne. U mě dobrý. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

James Fargo na mě neudělal dojem už při shlédnutí Násilníka a ani zde se mu to nepovedlo. I když se na to kouká dobře, jsou tu zápasy, které mi připomínaly souboje batolete s plyšovým medvídkem a chování motorkářů je poněkud trapné. Je tu však vcelku kvalitní humor, který to trochu kompenzuje. Přesto však pro mě čistý průměr. Abych nezapomněl, doporučuji originál s titulkama. S dabingem riskujete své ušní zdraví. 70% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Co to je za úděsnou nadhodnocenou vidláckou shitku? Dallas 2? Film se táhne jak smrad z bot, nic se tam neděje, stopáž dlouhá jak kretén,kecy ňáký starý báby, Eastwood venči vopici pak ještě boxuje a balí pizdu...fakt zábava. Už dvojka byla utrpení s timhle se srát nebudu a napařim tomu co tomu patří. Strašná bída, která nenese žádnej žánr. ()

Reklama

Reklama