Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (375)

Torision 

všechny recenze uživatele

Nemám rád hory, nemám rád zimu a ani moc nemusím O'Donnella. Ale přesto se mi tenhle film líbil. Efekty byly fajn, když to mělo bejt napínavý, tak jsem fakt napjetej byl a všichni herci taky hráli fajn. Zejtra si na tenhle film sice ani nevzpomenu, ale to nic nemění na tom, že jsem se docela dobře bavil. Celkově je to zábava tak na tři a půl hvězdy, ale přikloním se ke čtyřem, hlavně proto, že Scott Glenn mi v tomhle filmu strašně připomínal Iggyho Popa. :) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nebyla by to špatná akční adrenalinovka kdyby... kdyby, ale na kdyby se nehraje. Největším úrazem, proč jsem se nezkamarádil s hlavními postavami byla jejich nepřirozená umělost a prkennost. V závěru filmu jsem místo toho, abych se řádně napnul nad dramatickým vyvrcholením, jsem fakt čekal až O´Donell vytáhne např. hřeben a vetře si pomádu do kštice či I.Scorupco vytáhne nějaký přenosný fén a začne se upravovat.... a už jen ta možnost, že by to tak bylo rozechvěla mou bránici a udělal jsem si z toho sám pro sebe pěknou šaškárnu... však to taky chvilkama pěkná šáškarna byla... ()

Reklama

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa mi veľmi páčil, navyše v nádhernom prostredí. Obsadenie tiež slušné. Tento film si rád pozerám znovu a znovu. Niektoré scény sú výborné ako napríklad pád lavíny a nieje nič napínavejšie ako chodiť na slnku s nitroglycerínom. Úvodná scéna je veľmi dôveryhodná a aj keď nemám strach z výšok, tak sa mi pri jednom momente zatočila hlava. Prvá polovica sa mi páčila o trochu menej. 90% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapen dobře zpracovanou úvodní sekvencí, ale ta jakmile skončila, zážitek z filmu kolísal mezi vrcholem slasti, aby následně po odříznutí lana padal do nekonečné temné propasti plné trapnosti a klišé. Hlavní představitel je nudný a necharismatický, ale kdo mi vysloveně na plátně vadil byla jeho sestra. Hrůza. Pokud jste členem skalních fanoušků Chrise O'Donnella a jestliže jste fandou horolezectví a zároveň očekáváte velkolepou reklamu, jak je horolezectví cool a nebezpečné... je to přesně pro vás. Pokud ne... však vy víte co. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ze základního tábora se pod vedením Petera Garretta rychle vydává šestičlenná záchranná mise, hnaná navíc vidinou půl milionové odměny pro každého. Nejvíc naspěch má ale Peter, protože v ledu nad výškovou hranicí přežití je společně s miliardářem uvězněna i jeho sestra Annie. Za prázdninových veder, kdy se nedá dýchat ani večer v letním kině, by došel ocenění alespoň chladivý účinek amerického filmu Vertikální limit. Sotvakdo se však nadchne teď v zimě pro mrazem ojíněné hrdiny, kteří zhruba první hodinu lezou do kopce nahoru a druhou hodinu z kopce dolů - vlastně jen ti z nich, kdo přežijí. Jedinou obrazovou záchranou snímku je skutečnost, že "kopec" tu znamená vražedný štít K 2, druhou nejvyšší horu světa. Kdopak by rozeznal, že namísto himálajských osmitisícovek tu jsou občas vidět novozélandské třítisícovky, pokud se spojí obratná kamera s umem trikařů. No a když se malebnost srázů i děsivost lavin vyčerpají, ještě pořád se může zřítit vrtulník, nemluvě o explozích, které slibují zásoby výbušného nitroglycerinu na zádech záchranářů. Ovšem naprosto mechanická hra na lidskou vybíjenou, kterou si od sebe navzájem půjčují filmy akční, katastrofické a dobrodružné, má v případě snímku Vertical Limit jen velmi omezené možnosti. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Vertical Limit označuje nadmořskou výšku nad 7300 metrů, kde kvůli řídkému vzduchu lidem hrozí při delším pobytu smrt. [Zdroj: měsíčník Cinema] (Locksley)
  • Vo filme používajú namiesto klasického osmičkového uzla, ktorý používajú všetci lezci, vodcovskú slučku, ktorá sa na lezenie neodporúča. (Jumar)
  • Ve filmu hraje sám sebe známý horolezec Ed Viesturs. (džanik)

Reklama

Reklama