Reklama

Reklama

Policie Hvar

(seriál)
  • Česko Dobro došli (pracovní název)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Chorvatsko. Dovolenková destinace statisíců českých i slovenských turistů, kteří sem jezdí za mořem, horami, památkami, zábavou i uvolněním. Lokace, kde se natáčely legendární filmy o Vinnetouovi, kultovní Hra o trůny a teď i odlehčený krimiseriál s nádechem prázdninové pohody. Protože i v ráji dovolených se občas něco pokazí. A občas vraždí... Děj seriálu se odehrává na ostrově Hvar, na kterém ústřední dvojice česko-slovenských detektivů pomáhá objasňovat zločiny českých a slovenských turistů. Michal a Ivana jsou jako oheň a voda. Zatímco on je vtipný, sarkastický detektiv ze „staré školy“, ona je zase svobodomyslná, temperamentní žena. Společně musí napravit porušenou harmonii slunného ostrova. Smíšený místní policejní aparát se dostane k vyšetřování i těch nejzávažnějších zločinů. Pravidlo je jasné. Česká mrtvola, český hlavní vyšetřovatel. A naopak. Díky živému, specifickému prázdninovému organismu se ale i s kolegy stanou součástí několika bizarních komunit. Vraždy a jiné zločiny je tak zavedou například mezi kouzelníky, indiány, ale i sňatkové podvodníky nebo plážové volejbalisty. (TV Nova)

(více)

Recenze (18)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otázka za milión jak se stane, že dvě naše tv stanice se vytasí s krimi seriálem z Chorvatska s československým obsazením  ve stejný čas, tak odpověď neznám, ale můžu srovnávat tento seriál Novy s primáckým Na vlnách Jadranu (2023), a zatímco Hádek byl vážný až na smrt, Nova vsadila na odlehčenější kartu, ikdyž vtipy na úrovni nevtipu ničemu nepomohly. Dvojka Ferencová Štáfek docela i fungovala, ale co je to platný při tak slabým scénáři, kde se každý díl trapně řešily vraždy. Navíc Nova úplně ignorovala fakt, že v Chorvatsku taky žijí Chorvati a dokonce krom asi dvou dílů tam vlastně nebylo ani ukázaný moře, sluníčko, pohoda (holky v bikinách vůbec), takže se produkce nemusela ani stěhovat. Slabý seriál, který je sympatický jen tím Chorvatskem, které tam až  tolik není. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme tuto letní prázdninovou taškařici za sebou. Chtělo by se říct konečně, ale nebylo to tak zlé. Oproti konkurenční primácké tragédii Na vlnách Jadranu tohle aspoň mělo sympatické hlavní postavy, lepší krimi případy (no i když jak se to vezme, tam to byly kraviny, tady občas slušný bizár) a sem tam slušný humor. Díly trpěly dost nevyrovnaností - některé hrůzné, některé fakt slušné, jiné o ničem. Celkově ale hodnotím jako milou nováckou jednohubku s česko-slovenskou nátěrkou a kyselým okurkem.  PS: absolutně nejlepší díl č. 6 Indiáni, ten fakt slušně vtipný ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

O kousek lepší než Na vlnách Jadranu. Některé epizody a hlášky v nich byly celkem povedené, člověk u toho krásně vypnul a nechal se unášet na vlnách moře. Štáfek a Ferencová se docela dobře doplňovali, Pšenička a Nádasdi spíše do počtu. Postava Slezáčka tam mohla být více, líbila se mi jeho poloha pohodového velitele. Případy nenáročné, víceméně vraha uhodnete skoro hned, a pak už jen sledujete "pátrání" našich detektivů. Nenáročná, místy vtipná kriminálka, která si na nic nehraje a je to co je :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je zajímavé, jak v jeden rok se v Chorvatsku natáčejí dva seriály pro dvě různé televize. Pravda Policie Hvar je více pohodová a zaměřená na humor. Především chování postav (jak policistů tak podezřelých), výslechy nebo způsob vyšetřování se odvíjí v hodně netradičním duchu. Člověk se i pobaví, k tomu krásy jižní země, moře...skoro prázdninový režim i v seriálu. Úvodní melodie je skvělá, ta se opravdu povedla. Celkově jsou dobře namíchaní herci, padnou k sobě. Myslím, že pro herce musela být výhra, že dostali roli v tomto seriálu. Hlavně ty v hlavních rolích. Dost mě překvapil počet scénáristů, kteří se na 8 dílech podíleli. Od seriálu se asi mnoho čekat nedá, prostě taková úsměvná oddychovka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stoprocentní objasnění případů není obvyklé, takže jsem rád, že Češi i Slováci jsou mnohem lepší jako policajti než jako turisti." V Chorvatsku jsem nikdy nebyl a nehodlám na tom nic měnit. Zejména, když se moudrý policejní hlavy moudře zamyslely a poslaly tam vyšetřovat vraždy frackovitýho kapitána Pokornýho a naivního strážmistra Kose. Vůbec jsem netušil, že před absolvováním policejní školy se dá vyrazit na misi. To mě dojalo. Naštěstí Slováci vyslali mnohem lepší tým. Kapitánka Štefániková vyhrála nejednu moji sympatii a nadrženej poručík Oravec prostě neměl chybu. Navíc to zkušeně jistí podivný duo falešnejch Chorvatů Goran a Nada, kteří do toho zmatku neomylně vnášejí vlastní chaos. Nakonec jsem se přistihl, jak ležím v Chorvatsku na pláži u moře, přiblble se usmívám a vlastně mi vůbec nevadí, jak pitomě se tam řeší nesmyslný případy. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (3)

  • Hvar je název chorvatského ostrova v Jaderském moři, na kterém se seriál odehrává. (SONY_)
  • Policajti vyslýchají majitele půjčovny skútrů a ten jim říká, že klient najel 53 km přesně. Na to slovenská policajtka reaguje: „Tak to je 27 a půl km tam a pak zpět.“ Jenže polovina z 53 je 26 a půl. (pjotri)
  • „Policie Hvar je kriminálka s nádechem prázdninové pohody. Má tu výhodu, že se nemusíme striktně držet procedurálních pravidel vyšetřování, ale naopak můžeme více zapojit humor i dobrodružství. Přitom ale divák stále může celou epizodu luštit kriminalistickou zápletku. Snažili jsme se vytvořit svět, kde se na jednom ostrově sejdou různí lidé různých národností s rozdílným pohledem na mnoho věcí, ale táhnou za jeden provaz, aby v každé z epizod společně odhalili vraha. Lákalo nás vyzkoušet si společný projekt se slovenskou stranou a vytvořit kriminálku pro obě divácké skupiny. A tomu odpovídá nejen výběr lokace, kde se seriál odehrává a která je v podstatě oběma národům ‚společná‘, ale i dějové linky a herecké obsazení hlavních postav. Společný stát už třicet let neexistuje, ale duch Československa u mnoha lidí žije dál,“ uvedl kreativní producent David Musil. (SONY_)

Reklama

Reklama