Reklama

Reklama

Silo - Season 1

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (46)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další nafouknutá bublina ovocné TV. Série v prvních dvou epizodách povalí pointu, sdělí spoustu informací a… tím to vlastně končí. Zbytek série se děj věnuje úplně něčemu jinému a se sdělenými informacemi nijak nepracuje (ani do samotného závěru). Cca 5 minut poslední epizody prakticky jen potvrdí to co všímavý divák zjistil už dávno a to je celé. Tedy po deseti epizodách se nedozvíme zhola nic, hlavně že v každé epizodě se děje spousta vedlejších dramat (podrobně u jednotlivých epizod) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím že už dlhšie tu nebolo podobné sci-fi, počas takmer celej stopáže odohrávajúce sa v interiéroch jednej stavby v neznámej dobe a na neznámom mieste. Nekonkrétnu odpoveď môže dať posledná scéna prvej série, ale aj tak divák nie je omnoho múdrejší. Kombinácia dystópie "se vším všudy", len bez tmavých exteriérov a filmu noir nemusí sadnúť každému, ale domnievam sa, že znalosť predlohy nie je rozhodujúcim prvkom v hodnotení u väčšiny divákov. Cítiť, že stopáž by sa dala skrátiť a je otázne, či by prvá séria nebola lepšia ako trochu dlhší celovečerák a tým pádom aj celé adaptované dielo ako filmová trilógia. Ale máme tu seriál a tak hodnotím ten. Štyri hviezdy sú trochu nadhodnotené, ťahajú "to" (napríklad trochu riedky dej) hore áčkoví herci, všadeprítomné mysteriózno a slušná atmosféra. 70% ()

Reklama

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Po první sérii nakonec spokojenost. Místy hutná až svírající atmosféra uzavřené komunity sila, depresivní hudba. Výborná Rebecca Ferguson . Prostřední díly sice slabší, ale vyvažuje to začátek a především konec, který nechává dveře otevřené do neznáma a divák se tak má nač těšit a k čemu vracet... ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

8.5/10. Rozhodně jeden z nejlepších seriálů roku. Apple je známý svou produkční vyšperkovaností a tím, že na svou streamovací službu nepošle jen tak něco a tenhle seriál je toho jasným příkladem. Silo je, co se týče produkčního hlediska naprosto bezchybný projekt, jenž vypadá naprosto výjimečně v každé jednotlivé scéně a posílá většinu třiačkových hollywoodských blockbusterů úplně do háje. Skvostně pracuje s atmosférou, kdy každý následující díl atmosféru víc a víc napíná, až nakonec dojde k epickému 3 dílnému finále, které působí neskutečně epicky. Atmosféře dopomáhá výborný soundtrack, který v některých místech působí skoro až klaustrofóbicky a úžasní herci, kdy to hlavně táhne parádní Rebecca Ferguson, která dokáže prodat na svém obličeji i minimální emoci, ale super byl i David Oyelowo, i když ten je tady fakt málo. Kdybych ale měl něco vytknout, tak to je prostředek seriálu (epizody 4- 6), který extrémně, jako fakticky extrémně zpomalí tempo a řeší příběh, jenž by se stačil odvyprávět, tak za epizodu a půl. Jinak hajp na druhou sérii je enormní, a co jsem tak slyšel, tak se máme na co těšit. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se moc povedla a je neskutečný divácký zážitek. Nejenom kvůli scénáři a provedení všeho, ale zároveň kvůli té metafoře našeho světa. Nepíšu to moc často, ale...bylo to skvělý od začátku do konce. Jenom...bude druhá série. Je mi jasný, že si jí užiju. Ale víte co bych si užila úplně stejně? Jeden záběr navíc, střih, závěrečné titulky, jdeme domů, napořád a moje divácká představivost. I tak se ale na pokračování moc těším :) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno