Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Recenze (237)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Asi (nebo naštěstí) mi k tomuhle chybí nějaký nostalgický vztah z dětství. Takže proto můžu s klidným srdcem říct, že to je kravina jak mraky. Bridges se svými robotími pohyby je dost k smíchu a celkově ten pokus něco vyrýžovat na haló kolem E.T.-ho je dost nesympatický. 2/10 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Děj začíná tím, jak žena sleduje film a slzí dojetím. Ženy to někdy dělají i ve skutečnosti. Několikrát jsem to viděl na vlastní oči. Ženy jsou vůbec velmi zajímavé bytosti. V některých situacích se třeba červenají. Znám to z literatury; v románech z 19. století je o tom plno zmínek. Film je občas docela vtipný. Porce romantiky je zde veliká, ale hranici únosnosti překračuje jen tu a tam, takže jej mohou bez obav z psychické újmy sledovat i odolnější muži, pokud jim nevadí jednoduchý, chatrně vybudovaný a místy až zoufale neohrabaný příběh, kterýžto nedostatek scénáře do jisté míry vyvažuje sympatická představitelka hlavní role. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

John Carpenter je mistr atmosféry, a nejinak tomu je i v případě Starmana. Toto kouzelné sci-fi nesází na velkolepé trikové zpracování, ale především na psychologický aspekt příběhu poukazujícího mimo jiné na paradoxy a komplikovanost nás lidí. Jeff Bridges postavu mimozemšťana v lidské podobě zvládl s bravurou, chvála patří i Karen Allen. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Romantická verze ETho nabízí o poznání dramatičtější podívanou, ovšem stále je to jen romantický film ,takže očekávaný průběh, konec i patos. Bridges skutečně ztvárnil svou roli přesvědčivě, takže nominace na Oscara byla zasloužená. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges roztomile robotický při snaze zahrát mimozemského návštěvníka. Carpenter krásně vytvořil strašidelně tajemný začátek s road dobrodružstvím, které ´´neočekávaně´´ přechází k romantickému konci, lásky dvou různých druhů. 65% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové sci-fi, které je víc romantikou než strhující akční podívanou . Karel Allen pomáhá ufounovi Jeffu Bridgesovi, který si vezme podobu jejího zemřelého manžela dostat se k lodi do Arizony navzdory pronásledování armády. Ve své době relativní hit , ale pro mne průměr. ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jeden z nejhezčích romantických filmů je sci-fi. Poprvé jsem jej viděl v dětském věku a navždy se mi vryl do paměti. Po více než dvaceti letech se kouzlo nevytratilo, což se o některých jiných filmech či seriálech z té doby říct nedá - Starman mě však dojímá stále. Jeff Bridges jako naivní mimozemšťan je bezchybný a Karen Allenová v roli ´obyčejné´ mladé vdovy neméně sympatická. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku víte, jakým směrem se děj bude ubírat a patrně i jak skončí. Ze sedmdesátých a osmdesátých let je pěkná desítka filmů na podobné téma, takže vlastně nic nového pod sluncem... A přesto mi přijde tento snímek zajímavý. Možná, že je to tím, že se mi tehle typ filmů líbí. Možná jsem právě toto v tuto chvíli potřeboval. Možná mě uhranuly Kareniny velké oči. Možná ta romantika jak prase. A dost možná ten krásný soundtrack. Jedno vím jistě: bavilo mě to od úplného počátku až po úplný konec. ■ (R) [90/100] ■ (K) [84/100] ■ (V) [77/100] ■ (H) Jeff BRIDGES [90/100] ● Karen ALLEN [95/100] ■ (♫) [90/100] ■ (E) Midnight Special (2016) ● K-PAX (2001) ● E.T.: The Extra-Terrestrial (1982) ● The Day the Earth Stood Still (2008) ● The Terminator (1984) ● Short Circuit (1986) ● Cocoon (1985) ● Contact (1997) ● Arrival (2016) ● Close Encounters of the Third Kind (1977) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pátek, 22-IX-2017; 07:56] [Doma] [1080p] [ϿϾ] [PZ-cz] [90/100] ■ (CSFD) JossieblackrainStarFshGhostWriterLodovicoCHIPOSS ■ (C) [90/100] ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Dobré ,ale podle klasického schématu natočené SCI-FI s několika málo dobrými nápady. Hlavní předností filmu je kvalitní a příjemný výkon Jeffa Bridgese a půvab Karen Allen. Film co vůbec nenudí. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka pomalejšího tempa, která má určitě své osobité kouzlo, ale podruhé už si ji asi nepustím... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Každý film, který dokáže mě jako diváka dojmout (použít slzné kanálky), napnout (použít nadledvinky) a pobavit (použít bránici), shledávám jako velmi dobrým. Navíc tato "romantická sci-fi" má inteligentní děj - takže se dostaví i to delší zamyšlení a má vynikající atmosféru - zkrátka starý dobrý Carpenter! Jak Jeff Bridges zahrál nemotorného a retardovaně se tvářícího mimozemáka si budu pamatovat hodně dlouho - tohle sem neviděl od dob "Rain Mana". A k tomu jako bonus pěkná, dojemná hudba. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně podařená sci-fi romantika,která je v kontextu celé Carpenterovy tvorby velmi netypická,ale o to příjemnější.Navíc funguje i jako důkaze,že Jeff Bridges válel už zamlada. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Je to už hodně dávno, co jsem tuto dojemnou sci-fi romanťárnu viděl a pamatuju si, že mě to fakt bavilo! Jak by tomu ale bylo dnes těžko říct..... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film z môjho detstva, ktorý (ako veľmi mladý) som videl niekoľkokrát. J. Bridges vo skvelej forme. Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama