Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když vás vyhodí z práce, hrozí vám vystěhování a zbývá vám už jen váš partner? Vymyslíte spolu geniální plán alá "Dannyho parťáci", protože když to funguje ve filmech, vy to zvládnete taky. Dick a Jane Harperovi si cestu zločinu představují jako Hurvínek válku a podle toho to pak taky vypadá. No jo, ale co dělat, když jste prostě slušňák?:-) Trošku mě mrzí, že film, který měl k dispozici takhle nadějné téma + Jima Carreyho s Téou Leoni, nedokázal dopadnout lépe. Pár komických scén se najde, to neříkám, ale jinak nic, co by si člověk dal do Topky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Jim odobral hrať dramatické role, jeho komédie už nedosahovali geniálnych výšin ako v zlatom období 94-97. Fun with Dick and Jane je jednoznačne najlepšia Jimova post-Truman Show komédia. Vtipná je od začiatku až do konca, i keď podobne ako pri Bruce Almighty, stredná (najzábavnejšia) časť je krátka a mohla by byť viac rozpracovaná. Rozpracovaný je však úvod - a to až príliš. Kým sa dostaneme k tomu na čo čakáme, ubehne aj 30 minút. To nemení nič na fakte, že úvod je tiež presýtený gagmi a humorom, akurát ak viete, o čom je film, budete na to čakať a ono sa to akosi dlhšiu dobu nebude dostavovať... Čo sa týka hercov, je to dokonalé. Carrey/Leoni sú úžasná dvojka a zohratý komediálny pár. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři, protože mi to připadá přeci jenom trochu silnější než pouhý průměr. Velice sympatická komedie s humorem, který je sice velice jednoduchý a prvoplánový, ale dokáže pobavit. Finty mají skvělý spád a na film tohoto druhu i ideální stopáž, herecké výkony mi také seděly a je jen škoda, že tu není trochu více scén, kdy se Dick a Jane pomalu vydávají na cestu zločinu a potenciál nejrůznějších přepadení zůstává poněkud nevyužitý. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Cestou na dno manželů Smithových jsem to skoro vypla. Ale zvědavost, jak ta místy děravá pohádka skončí, zvítězila. Naštěstí se Bezva finta s převleky povedla, zvláště ten alá Sher nebo Adamsnovic, nejsem si jistá. Jim přidal i pár svých značkových gagů a grimas a zábava se docela rozjela. Sice nějak nevím, či šlo o ironii nebo o komedii, ale asi to byla ironická komedie. Trošku mě mrazí při pomyšlení, kolik se toho od Amíků máme ještě učit. Např. takové bifé - za 2 doláče neomezená porce pro chudé. Už brzy!!! ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Finty Dicka a Jane – remake komedie ze 70. let – je příjemnou zábavou. Carrey s Leoni vytvořili doopravdy skvělou „gangsterskou“ dvojku. Jim je decentnější než ve svých dřívějších crazy rolích (Lhář, lhář), což je jen ku prospěchu věci. Základní dějová kostra sice není nikterak originální, ale režisér Dean Parisot (Galaxy Quest) ji uchopil za ten správný konec (skvělé pointování situací). I když konečné rozuzlení vytušíte předem – v komedii tohoto ranku to nemůže dopadnout jinak –, nuda vás nečeká, naopak se budete skoro pořád pochechtávat. Tak má komedie vypadat. Zkrátka, dobrá práce. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objevil ve vedlejší roli (prodavač první benzínky, kterou Dick chtěl vyloupit) Jason Marsden, u nás známý především jako Rich ze sitcomu Krok za krokem. (masw)
  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • Snímek je remake stejnojmenné komedie z roku 1977, ve které si hlavní postavy zahráli George Segal a Jane Fonda. Svůj několikasekundový filmový debut si tu střihl slavný americký moderátor Jay Leno. Ztvárnil jednoho z tesařů a objeví se přesně ve 3.minutě a 45. sekundě filmu. (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama