Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Finty Dicka a Jane – remake komedie ze 70. let – je příjemnou zábavou. Carrey s Leoni vytvořili doopravdy skvělou „gangsterskou“ dvojku. Jim je decentnější než ve svých dřívějších crazy rolích (Lhář, lhář), což je jen ku prospěchu věci. Základní dějová kostra sice není nikterak originální, ale režisér Dean Parisot (Galaxy Quest) ji uchopil za ten správný konec (skvělé pointování situací). I když konečné rozuzlení vytušíte předem – v komedii tohoto ranku to nemůže dopadnout jinak –, nuda vás nečeká, naopak se budete skoro pořád pochechtávat. Tak má komedie vypadat. Zkrátka, dobrá práce. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zatiaľ najslabší (celovečerný) film jima carreyho: pár kostýmov, pár pesničiek a pekná téa to sotva ťahajú na slabé 2, a to i napriek detailíkom ako trávnik, štekajúci pes a španielsky hovoriaci syn - to už je totiž klasická, tradičná výbava hollywoodskych rodinných komédií a dá sa s tým narábať oveľa zábavnejšie; je to síce krátka, no predsa len nezáživná nuda; nevidel som pôvodnú komédiu, ktorej je tento nepodarok remakeom, s jane fondovou, no nechápem, že do tohto jim (nielen herecky, ale aj produkčne) šiel, je to slabé; a judd apatow na scenári? - sa tiež veľmi nepredviedol; ruku na srdce: aké je vlastne morálne posolstvo tohto filmu? veľmi zvrátené - vskutku skazená vizitka hollywoodu; záver je úplný riedky čaj, no proste - zabudnúť, že ste to videli, vôbec nie je hanba... ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Typ komedie, na kterou se příjemně kouká a která potěší. Jako je to dost prča, ale příběh je poněkud tupý jinak vtipy předvídatelné, děj taky, konec ušel. Jim Carrey i Téa Leoni byli skvělí a to bylo asi největší plus filmu. Alec Baldwin tentokrát horší průměr. Popadat za břicho se rozhodně nebudete, ale zábavný film to rozhodně je. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je asi dosť zlé keď pozeráte komédiu,zasmejete sa tri krát a zvyšok odzívate alebo si hovoríte, že čo za shit to pozeráte. A asi by sa nemalo stať, že po projekcii komédie ste totálne otrávený. Vôbec nič proti "ľahkým žánrom" ale toto bolo doslova utrpenie. Aby bolo jasné, Jima Carreyho považujem za excelentného herca, keď hrá "serióznu" rolu (Eternal Sunshine, Man on the moon,...),no jeho komika mi skrátka nesedí hoci nikdy mi nevadila, až do tejto chvíle:) Tento film má všetky atribúty TV hitu o ôsmej večer, zapadne úplne skvele medzi podobne úžasnú americkú produkciu... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Klasický Carrey a jeho bláznovství,jinak film o to kam člověk zajde když je vše na hovno.Nic víc,ale není to film kde má člověk hledat nějakou hloubku,ale spíš se pobavit a to tu na můj vkus bylo pomálu,spíš je to takový hořký humor když víte,že v reálu se takové věci stávají často a vtipkovat u toho moc nejde.Za mě 50% a tři hvězdy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • Film měl původně režírovat Barry Sonnenfeld a v roli Jane se měla objevit Cameron Diaz, se kterou si Carrey zahrál již v Masce (r. Chuck Russell, 1994). Studio Paramount zaplatilo Sony 100 000 za přerušení natáčení na celý týden, aby mohl Jim Carrey vystupovat na reklamních akcích k jejich snímku Řada nešťastných příhod (r. Brad Silberling, 2004). (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama