Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je asi dosť zlé keď pozeráte komédiu,zasmejete sa tri krát a zvyšok odzívate alebo si hovoríte, že čo za shit to pozeráte. A asi by sa nemalo stať, že po projekcii komédie ste totálne otrávený. Vôbec nič proti "ľahkým žánrom" ale toto bolo doslova utrpenie. Aby bolo jasné, Jima Carreyho považujem za excelentného herca, keď hrá "serióznu" rolu (Eternal Sunshine, Man on the moon,...),no jeho komika mi skrátka nesedí hoci nikdy mi nevadila, až do tejto chvíle:) Tento film má všetky atribúty TV hitu o ôsmej večer, zapadne úplne skvele medzi podobne úžasnú americkú produkciu... ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Finty Dicka a Jane – remake komedie ze 70. let – je příjemnou zábavou. Carrey s Leoni vytvořili doopravdy skvělou „gangsterskou“ dvojku. Jim je decentnější než ve svých dřívějších crazy rolích (Lhář, lhář), což je jen ku prospěchu věci. Základní dějová kostra sice není nikterak originální, ale režisér Dean Parisot (Galaxy Quest) ji uchopil za ten správný konec (skvělé pointování situací). I když konečné rozuzlení vytušíte předem – v komedii tohoto ranku to nemůže dopadnout jinak –, nuda vás nečeká, naopak se budete skoro pořád pochechtávat. Tak má komedie vypadat. Zkrátka, dobrá práce. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Další z řady Carreyho komedií, tentokrát se ale moc smát nebudete. Na vině je scénář, kterému chybí více promyšlených gagů a originálnější zápletka (film je vlastně lacinou vykrádačkou). Jedinou jistotu tak opět zůstává Jim Carrey, který by si pro příště zasloužil mnohem lepší předlohu (což platí pro většinu z jeho komedií). 5/10 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Chvála bezdomovectví. Škeb Carrey v obvyklé křeči, má tu ovšem opět onu zářivě senzitivní vteřinu, kvůli které jsem vydržela do konce. Když se dívá na svou spící ženu, vlivem okolností přitažlivou jako tlející listí, a řekne „stejně tě miluju“. Podobně obdivuhodná je i jeho Jane, která ho ani ve zlém a ještě horším nekopla do zádi a nezachránila se pomocí nejbližší kolemjdoucí prkenice. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Já nevím ... v podstatě mi Jim Carrey vyhovuje daleko víc ve svých umírněných rolích, protože zvířecího detektiva a blbce blbého jsem poslala do kytek už při prvním shlédnutí. V podstatě mi na tomhle filmu nic nevadí, má krátkou stopáž, je celkem vtipný, má sociální zabarvení a naučnou pointu. No budiž, přesto je to kus, který si asi znovu nepustím, protože mu pro atraktivnost něco chybí!??? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)
  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama